Nove Nikeove tenisice posvećene su doktorima i medicinskim sestrama - svakodnevnim herojima

Tenisice s humanitarnom pozadinom namijenjene su svim zdravstvenim djelatnicima
Vidi originalni članak

Nike je lansirao Air Zoom Pulse tenisice namijenjene pravim zvijezdama - doktorima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim djelatnicima. 

Tenisice za 'svakodnevne heroje' testirane su u OHSU Doernbecher dječjoj bolnici u Portlandu, gdje su Nikeovi dizajneri proučavali radni dan zaposlenika bolnice. Pritom su uočili da medicinske sestre prohodaju otprilike 8 kilometara, a odmaraju manje od sat vremena tijekom svog 12-satnog radnog vremena. 

Imajući na umu udobnost i trajnost klasičnih klompi, dizajneri tvrde da Pulse tenisice pridržavaju nogu, ne vežu se, lako se čiste i ne kližu se, a sve to u bolničkim uvjetima maksimalno štiti nogu. 

Posljednjih 16 godina Nike surađuje s OHSU-om za godišnje Doernbecherove tzv. freestyle programe, koji svake godine angažiraju šest mladih umjetnika i dizajnera u dobi od osam do petnaest godina, koji su ujedno i pacijenti bolnice, da dizajniraju tenisice za Nike. 

Ove godine, tih šest kreatora svoj su talent uložili u Air Zoom Pulse koje će biti dostupne od 7. prosinca. Sva zarada od prodaje donirat će se u Dječju bolnicu Doernbecher. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".