Nova muza modne kuće Gucci

Glazbenica Florence Welch zaštitno je lice modne kuće Gucci iz koje kažu kako je savršeno utjelovljenje njihova brenda posebna, eklektična, graciozna, elegantna i tako svoja. Uskoro nastupa u Zagrebu...
Vidi originalni članak

Florence Welch konačno dolazi u Hrvatsku gdje će, na radost brojnih obožavatelja, nastupiti krajem lipnja na IN music festivalu. Tada će, kao i na svim nastupima u ovoj godini, na pozornicu stati odjevena u vilinske kreacije s Guccijevim potpisom.

Naime, ljubav i veza između ove pjevačice i modne kuće Gucci nije novost budući da je i na prethodnim koncertima i turnejama rado birala komade iz njihovih kolekcija još dok je kuća bila pod kreativnim vodstvom Fride Giannini. No, ispostavilo se kako je Alessandro Michele, novi kreativni direktor ove prestižne talijanske modne kuće koja posljednje dvije sezone doživljava poslovnu renesansu, i osobno veliki obožavatelj crvenokose Florence, za koju priznaje da mu je neprestana inspiracija.

Kako ga je i posljednji album Florence and the Machine oduševio, odlučio je pjevačicu angažirati za novo zaštitno lice Guccijevih nakita i satova. Čini se da je ljubav uzajamna jer Florence nije dvojila ni sekunde, već je prihvatila ponudu i od tada na svim javnim pojavljivanja nosi isključivo Gucci i to od glave do pete. Doduše, na samo sebi svojstven način, što je i bio jedan od glavnih razloga zašto su odabrali upravo ovu svestranu glazbenicu za svojevrsnu ambasadoricu brenda.

Čak i kad nosi total lookove s piste, Florence nikada ne izgleda poput lutke. Njezina blijeda put, bakrena kosa, pregršt tetovaža i stav koji se ne može kupiti novcem sve učini drugačijim, posebnim, u isto vrijeme tako frajerskim i tako ženstvenim. Alessandro i Florence savršen su spoj mode, glazbe i originalnosti. A upravo je to ono što je nedostajalo modnoj kući Gucci – originalnost.

Frida Giannini radila je svoj posao dobro, kritika joj je bila naklonjena, čak i publika. Radila je lijepo, no nije nudila ništa novo. Njezin odlazak bio je savršena prilika za, do tada relativno nepoznatog, Alessandra Michelea koji je Gucciju vratio stari sjaj koji mu je svojevremeno dao i Tom Ford daškom seksepila i provokacije.

"Bilo je krasno raditi s Tomom, no mi smo potpuno različiti. Kao dan i noć. Nastojim unijeti revoluciju u svoju tvrtku. Pokušavam na drukčiji način pričati priču o seksepilu i ljepoti. Smatram da je danas riječ o senzualnosti", priča aktualni kreativni direktor Guccija.

"Zamišljam modu kroz prizmu stava i ljepote i upravo je to bila moja nit vodilja kada sam prihvatio ovu poziciju u takvoj šarmantnoj kući s respektabilnom modnom poviješću", kazao je Alessandro, a upravo sve to utjelovljuje Florence koja je sama oličenje ženske senzualnosti.

Kraljica eklektičnog stila, kako joj često tepaju mediji, sve što odjene nosi s neupitnim stavom; bilo to svileno žuto odijelo, ružičasta haljina bogatih volana, dramatična toaleta u boji crvenoga vina, seksepilne rese i pripijeni krojevi ili pak dnevno ležerno, pomalo dječačko izdanje uz klasične hlače i nehajno raskopčanu svilenu košulju zaigranog printa koja odaje njezin karakter i nipošto je ne čini običnom.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".