Nova era za Gucci men's: Sabato de Sarno donosi cool minimalizam

Nakon niza sezona tijekom kojih je Alessandro Michele osmišljavao maksimalno ukrašene i nabrijane kolekcije, ovo je nova etapa za talijanski brend
Vidi originalni članak

Već smo se navikli na Micheleove verzije muškarca koji svijetom mode putuje pod utjecajem raznih kultura, no sada je za Gucci došla nova era. Smjena dizajnera, odnosno kreativnih direktora dovela je novi imidž u kolekciji za jesen 2024., predstavljenoj neki dan u Milanu. Naime, Sabato de Sarno preuzeo je kormilo i sada donosi prvu mušku kolekciju, nakon ženske koju je predstavio u rujnu prošle godine. Očit je snažan zaokret, odnosno velika promjena u modnom smislu.

Stilski, modne kuće ponekad mijenjaju formule te se usuđuju okrenuti list u smislu dizajna i izričaja. Michele je bio maksimalist, njegov je modni koktel ponekad djelovao previše nabrijano, no artistički on je majstor u kombiniranju raznih modnih elemenata.

Gucci je očito došao do potrebe za promjenom te sada de Sarno potpisuje drugačiju kolekciju. Inače, kuća Gucci ima toliko moćno naslijeđe da se i minimalist ima čime inspirirati, tu su klasične forme i predivni elementi koji donose više smireni, luksuzni dojam. Struktura, naglašena ramena i geometrijska preciznost važni su elementi novih odijela.

Kao u svakoj kolekciji ove modne kuće, torbe imaju posebno mjesto. Naime, zvijezda je bila torba Jackie, prvi puta predstavljena 1961. godine. Na scenu ju je tijekom devedesetih vratio Tom Ford, koji je Gucci podigao iz 'pepela'. Uz to, novi kreativni direktor predložio je i ruksake te razne torbe s monogramom.

I dok je prijašnji autor na niz načina zamaglio rodne stereotipe, ovdje ipak vidimo suptilni povratak muškosti, ali na više romantičan, skladan način. Hlače su široke, elegancija fluidna, jakne moćne. Klasika s naglaskom na luksuzne materijale ovdje ima glavnu priču, a i nakit je lijep, vratove krase predivne ogrlice s motivom lanca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GUCCI (@gucci)

Akcent je i na jednoj boji - ime joj je Gucci Rosso, radi se o karakterističnoj moćnoj verziji crvene, koji je autor pronašao u bogatoj arhivi kuće. Tailoring, odijelo i fine vune su glavni elementi, donoseći Guccijeg povratak luksuzu i finom odijevanju, no na sofisticiran, pročišćen način.

Cranberry nails jedni su od najljepših crvenih manikura koje nosimo ovih dana
Lucija Lekšić stoji iza brenda unikatnog keramičkog posuđa Lucika: 'Glina i keramika super su učiteljice'
Super par u odličnim zimskim stajlinzima: Sjajno spajaju eleganciju i ležernost!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".