Nova Diva STYLE: Ekscentrične američke aristokratkinje u modnom editorijalu

Novi broj Diva Stylea, prvog interaktivnog magazina u nas, donosi fantastičnu modnu priču inspiriranu životom Little Edie. Usto, u paketu s časopisom za 49,90 kn možete kupiti i trakicu za kosu Roberta Severa, hit ovog proljeća
Vidi originalni članak

Edith Ewing Bouvier Beale bila je pripadnica američke visoke klase s početka prošlog stoljeća i jedna od najpoželjnijih djevojaka u to vrijeme. Ipak, ono po čemu je postala poznata jest srodstvo s Jackie Kenney i ekscentričan način života koji je vodila pod starije dane. Edith ili Edie bila je sestra Jackienog oca Johna Bouviera. U vrijeme dok se Jackie udavala za budućeg predsjednika, a niti za njenih dana Prve Dame, Edie već odavno nije bila u fokusu javnosti. Ponovo je "otkrivena", slučajno.

Zbog velikog zanimanja koje je Jackie privlačila, novinarima je postala zanimljiva cijela obitelj Bouvier. Tako se počeo raditi i dokumentarac o njezinoj sestri Lee, koja je u to vrijeme bila udana za poljskog princa Stanisława Albrechta Radziwiłła. No kada su tražili rodbinu koja bi u filmu pričala o Lee, naišli su na nevjerojatno osebujne bliske rođake bivše američke prve dame i njezine aristokratski udane sestre. U to je vrijeme ostarjela Edie živjela sa svojom neudanom kćeri znanom kao Little Edie u zapuštenoj vili Grey Gardens od 28 soba u East Hamptonu, ljetovalištu bogate Amerike na Atlantskom oceanu. Samo što Edie i Little Edie više nisu bile bogate. Društvo su im radili deseci mačaka, odjevale su se ekstravagntno i elegantno iako se ni sa kim nisu družile i bile toliko ekscentrične da je autor dokumentarca odlučio da neće snimiti film o Lee već o njih dvije.

Tako je 1975. nastao dokumentarni film o njihovu životu „Gray Gardens“ koji ih je proslavio, a 2009. i igrani film, ovjenčan Zlatnim globusima i Emmyjima u kojem su igrale Drew Barrymore i Jessica Lange. Little Edie i njezinu majku jednako su inspirativnima smatrali i fotograf Marko Grubišić te Robert Sever kao stilist. Za novi broj magazina Diva Style snimili su fantastični modni editorijal inspiriran čudesnim načinom odijevanja majke i kćeri te mabijentom njihove pripadajuće vile.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".