Nosi se boja sunca! Žuta je predstavnica nade, podiže stilsku energiju i naglašava sunčanu stranu garderobe

Boja sunca odabrana je kao predstavnica nade, i to ne samo u bolju budućnost, nego i u sadašnjost, jer je prošla godina bila uistinu naporna
Vidi originalni članak

Svjetski lider u bojama, Pantone, odlučio je ovu godinu obilježiti sivom i žutom. Boja sunca odabrana je kao predstavnica nade, i to ne samo u bolju budućnost nego i sadašnjost, budući da je prošla godina bila uistinu naporna. Da, zaslužili smo ovu boju nade, koja podiže stilsku energiju i u svakom stajlingu naglašava sunčanu stranu garderobe.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ljeto nam je najednom stiglo, baš kao i žute kreacije koje nosimo u svakoj prigodi. Kad je riječ o tulumima i party prigodama, kojima se itekako veselimo, nijanse žute vrlo su osvježavajuće i efektne, a uz preplanuli ten djeluju još ljepše. Mnogi su se dizajneri ove sezone inspirirali suncem, naročito kad je riječ o lepršavim haljinama pa je velik dio kolekcija ove sezone u znaku modne pozitive.

Hit su i široke kreacije sa zanimljivo riješenim gornjim dijelovima inspiriranima korzetom. Ova je nijansa bila obožavana davnih dana na europskim dvorovima, kad su dame voljele pastele i ultimativnu ženstvenost. Ukrašavale su se i malim volanima, koje i danas vidimo kao elemente na brojnim žutim kreacijama.

Neki od slavnih dizajnera obožavatelja sočnih žutih tonova su Donatella Versace i Michael Kors. Naime, njihove su kolekcije, koje inače zastupaju različite stilske “interese” (Kors je klasičar, a Donatella više cijeni seksepil i glamur) predložili žutu kao dio ljetnih kolekcija za modne dodatke i haljine.

Kod haljina istaknuti su već spomenuti volani, no snažnog dojma, aplicirani na uskim haljinama koje naglašavaju tijelo. Oboje predlažu žute torbe, a kod Korsa su one više poslovne, prošivene, dok su Donatelline atraktivne, idealne za večer, ukrašene narančastim plastičnim lancima. Za mjesto pod suncem ove sezone bore se i razne štikle. Budući da smo ih prošle godine uglavnom ignorirali, sada se vraćaju na modnu scenu i u boji godine. Naravno, minimalističkog su dizajna, uglavnom s remenjem, jer jednostavnost stilova s kraja devedesetih i dalje je hit. U to doba prednji dio cipele bio je uglavnom uglate forme, a sada takve kreacije vidimo posvuda. Kao natikače, štikle, sandale s potpeticom te razne druge varijante.

Za vas koji ste više orijentirani na casual modu, tu su sandale s čičkom inspirirane klasičnim outdoor kreacijama. Naime, šetnje šumom i odlazak u prirodu prošle su godine postali hit hobi pa je moda dala odgovor u stilu udobnih, ali atraktivnih cipela. Sada su tu razne boje i motivi, jer sandale koje su nekad bile uglavnom maslinaste i smeđe, danas izgledaju fenomenalno. I kombiniramo ih uz razne haljine, lepršave bluze i odijela.

Ako ste za neki koloristički koktel, žuta je divna uz boju lavande ili plavu, a tu su i srodne crvena te narančasta. Tu i tamo boja sunca ulazi u neon sferu, inspiriranu tehno-generacijom, koja izvrsno naglašava sportski moment današnje mode. Ako niste za ekspresivnu žutu u radno vrijeme, tu su badići i lagane haljine koje odaju počast dugim, sunčanim danima i plesnim noćima.     

Ako ste u potrazi za novim žutim komadima u ormaru, pogledajte u galeriji što predlažemo za ovo ljeto:

13BC, Net a Porter, 3500 eura Antik Batik, Outnet, 88 eura Arizona Love, Outnet, 185 eura Bottega Veneta, Net a Porter, 720 eura Elizabeth Cole, Outnet, 186 eura Elizabeth Cole, Outnet, 98 eura Erdem, Outnet, 638 eura Gucci, Outnet, 427 eura Iris and Ink, Outnet, 202 eura Just Cavalli, Outnet, 175 eura Maison Margiela, Outnet, 285 eura Maje, Outnet, 141 euro M michael Kors, Outnet, 224 eura Norma Kamali, Net a Porter, 166 eura Prada, Outnet, 173 eura Proenza Schouler, Net a Porter, 315 eura Rhode, Outnet, 147 eura Serapian, Outnet, 760 eura Tory Burch, Outnet, 255 eura Zimmermann, Net a Porter, 850 eura

Pogledajte spot genijalnih učenika virovitičke glazbene škole na legendarnu pjesmu Guns N' Rosesa
Mislili ste da visoke čizme i kratke hlače ne idu skupa? Pogledajte kako ih dobro nosi studentica građevine
Liječničko-kirurški par uvijek se usklađuje kad izlazi: Prošetali su u stajlinzima koji su uvijek in
Frizura koju vrijedi isprobati: Nova verzija boba idealna je za tanku kosu koja se čini beživotna

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".