Nosi se boja mahovine: S njom se ne može pretjerati, a nosiva je na razne načine i u svim prigodama

Zelenilo je postalo naše prirodno stilsko stanište u kojemu se danas osjećamo poput šumske vile, odjevene u smirujuću nijansu lišća
Vidi originalni članak

Moda nas poziva u šumu, jer su upravo među visokim, raskošnim krošnjama dizajneri predstavili vodeće kolekcije za proljeće. Zelenilo je postalo naše prirodno stilsko stanište u kojemu se danas osjećamo poput šumske vile, odjevene u smirujuću nijansu lišća.

Priroda je općenito zavladala svijetom mode i odijevanja, donosi nam razne smjernice iz svijeta zdravlja, najednom intenzivno razmišljamo što i kako nosimo, koliko kupujemo te kako uopće utječemo na svijet oko nas. Naše su garderobe prepune odjeće, a ovaj trend nam nalaže da razmislimo koliko nam toga treba.

Naravno, dio priče je uživanje u stiliziranju, raskoš krojeva i materijala, no opet – nijansa mahovine poziva nas da budemo dio prirode, da se stopimo s njome i pritom uživamo. Maslinasta boja ovdje je jedna od vodećih, podsjeća na fajterski svijet i uvodi notu odlučnosti. Hlače s velikim džepovima stižu nam na krilima mekoće, tekstil koji smo prisvojili tijekom ove lude godine jednostavno mora biti super mekan. Pa su čak i vojničke hlače danas chic u varijanti od satena, nježno padaju i asociraju pomalo na pidžamu. Tu je i maslinasti efekt s dvora, popularne su jaknice sa “sto” gumbi, inspirirani su viktorijanskim kaputima koje viđamo u hit-serijama. Kombinirajte uz to kragnu visokog ovratnika, s mašnom, osjećat ćete se poput dame iz nekih ženstvenijih vremena.

Lijepo je ovaj stil poštivati i kroz suknje, maksi kroja i visokog struka. I tenisice su ušle u ovaj koloristički svijet, vraćaju nas u modernost i podsjećaju da želimo jurcati po gradu, po sunčanim ulicama i sjesti na neku finu kavu. Za sve vas koje idete na party, ova je nijansa taman elegantna, a opet ne pretjerana da “stršite” u društvu.

Pomalo samozatajna, chic, tamnija smirujuća zelena odlično će izgledati uz neku finu frizuru i crveni ruž. Za ljubiteljice fora nakita tu su lude naušnice, isprobajte razne nijanse na svakom uhu i dobro se stilski zabavite. I kožnate su hlače ove sezone dobile novu stilsku energiju, jer i šumske vile vole ponekad nositi uske krojeve.

Ako vam se pak ne da izaći iz kreveta i propisno srediti, tu su army hoodice, koje djeluju tako komotno i pufasto da su predobre za ostaviti ih doma. No, nema veze, vesta s kapuljačom je ionako prerasla kućnu odjeću, fantastično izgleda uz sako, ukrašena remenom i čizmicama, uz neku fora torbicu s lancem. Miksanje sportskih i klasičnih stvari toliko je zabavno da nam otvara niz novih modnih avantura. U svijetu zagasite, gotovo isprane zelene, uvijek izgledamo tako “prirodno”, jer ova nijansa odgovara tenu, djeluje skladno i smirujuće.

To je jedna od onih boja koju je dobro imati ne samo za svaki slučaj već i za svaki dan, nikad ne pretjeruje jer nema pretjeranu zasićenost pigmenata. Možemo je nositi na razne načine – na tilu je fina i nekako djeluje retro, na kožnatom materijalu je manje frajerska nego u crnoj varijanti, što je dobra opcija za one koje ne žele previše rokerski izgled, a na traperu je više country. Za duge kose pod utjecajem vintage stilova tu su neodoljive gumice od lepršavih materijala, koji usput čuvaju vlasi od pucanja.

Ako volite zelenu, zavirite u galeriju kojom dominira upravo nijansa mahovine:

Veronica Beard, Outnet, 254 eura Vince, Outnet, 214 eura Ulla Johnson, Outnet, 694 eura Tre by Natalie Ratabesi, Net a Porter, 99 eura Saint Laurent, Net a Porter, 1790 eura Shrimps, Matchesfashion, 75 eura Sandro, Outnet, 232 eura Reebo x Victoria Beckham, Outnet, 158 eura Alexander McQueen, Matchesfashion, 195 eura Maje, Outnet, 170 eura Maje, Outnet, 128 eura Loewe, Net a Porter, 980 eura Loewe, Net a Porter, 350 eura Lapima, Matchesfashion, 435 eura Jennifer Behr, Net a Porter, 98 eura Begum Khan, Matchesfashion, 900 eura Bea Bongiasca, Net a Porter, 350 eura Balmain, Net a Porter, 1590 eura Aquazzura, Net a Porter, 575 eura Adidas Originals, Net a Porter, 110 eura

Koliko je samo elegantna: Prekrasna ekonomistica odmah nas je osvojila svojim damskim stilom
Isprobajte recept za ukusne muffine zbog kojih nećete imati grižnju savjesti
Nevena Rendeli Vejzović i kćerkice najslađi su modni kvartet u Zagrebu
Kakav miks boja i uzoraka! Zgodna odvjetnica prava je majstorica u spajanju nespojivog

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".