Nježna boja lavande će biti hit 2023., evo kako je stilizirati i nositi

Ako razmišljate o dodavanju nekoliko komada boje lavande u svoj ormar za 2023., uzmite nekoliko stilskih savjeta s modnih pista i crvenog tepiha
Vidi originalni članak

“Digitalna boja lavande" službeno je imenovala web stranica za predviđanje trendova WSGN, zajedno sa svojom sestrinskom tvrtkom Coloro, bojom godine 2023., a već je to jedan od ključnih modnih trendova 2023. Marie Claire stoga je razgovarao sa stručnjacima za predviđanje trendova o tome kako kupovati i stilizirati digitalnu boju lavande

Dok je Barbiecore ružičasta, koja je prvi put uočena na modnoj pisti Valentino jesen/zima 2022. prije nego što se prošle godine proširila na svaki kutak svijeta mode i ljepote, bila usmjerena na maksimalizam, ova nova trendi boja donosi spokojan dodir našim ormarima za nadolazeću godinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tibi (@tibi)

"Digitalna boja lavande je boja puna nade i pozitivnosti", kaže Clare Smith, strateginja za boje u WGSN-u. “To je nijansa koja predstavlja toliko potreban optimizam i bijeg od stvarnosti za kojim ljudi žude nakon pandemije, pa čak i u vremenima proračunske krize; maštovita je i kreativna, ali također govori o spokoju i ravnoteži."

Iako definitivno ima svoje trenutak ove godine, ova specifična nijansa ljubičaste nije nužno nova. Zapravo, WSGN je rekao da je boja u trendu već nekoliko godina. “Kada smo prvi put predvidjeli digitalnu boju lavande 2021., ljubičasta je bila jedna od najbrže rastućih boja iz godine u godinu na modnim revijama jesen/zima 21./22., s hladnijim razinama ljubičaste poput digitalne lavande koja je porasla za 55 posto iz godine u godinu", kaže Smith. 

Ako razmišljate o dodavanju nekoliko komada boje lavande u svoj ormar za 2023., uzmite nekoliko stilskih savjeta s modnih pista i crvenog tepiha. Može se stilizirati zajedno s drugim svijetlim bojama poput crvene ili mint zelene, kao što je često bio na modnim pistama za sezonu revija proljeće/ljeto 2023. kod brendova kao što su Tibi i Brandon Maxwell. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Brandon Maxwell (@brandonmaxwell)

Pprozirni i svilenkasti slojevi boje lavande bili su stilizirani s toplim smeđim velikim odijelima ili ispod prigušeno plavozelenih sakoa. Svjetlucave mini haljine i suknje boje lavande bile su presvučene ispod ružičastih velikih sakoa ili s ukrašenim pletivom u istoj nijansi. Na drugim mjestima, poput Veronica Beard, boja lavande ponovno se pojavila uz zelenu limetu, u obliku odgovarajućeg kompleta kratkog odijela sa štiklama s platformom.

Nijansa također izgleda sjajno kada se nosi potpuno samostalno. Na primjer, modeli su na modnoj pisti na reviji proljeće/ljeto 2023. nosile pletene komplete suknji. Slavne osobe poput Kaley Cuoco i Laure Harrier također su u posljednje vrijeme nosile haljine boje lavande - na dodjeli nagrada Emmy 2023. odnosno u Parizu na reviji muške odjeće Saint Laurent jesen-zima 2023.-2024. Kako biste oponašali izgled, prognostičarka trendova Jessica Richards preporučuje da ove godine nosite tu nijansu od glave do pete, uključujući obuću i ostale dodatke. “Ono što sam voljela vidjeti na modnim pistama SS23 bilo je kako su dizajneri imali novi pogled na ženstveni i romantični stil prelaskom s ružičaste palete na digitalnu boju lavande, trenutno osvježavajući ovaj trend”, kaže ona. 

Ili razmislite o spajanju nijanse s drugim tradicionalno ženstvenim nijansama, poput ružičaste. Digitalna boja lavande pojavila se u Blumarineovoj nedavnoj kolekciji Resort 2023 u obliku blještave kratke majice boje lavande stilizirane s prozirnim hlačama u nijansi ružičaste hladnog tona. “Digitalna boja lavande također ima jedinstvenu sposobnost da se osloni na i nevjerojatno se dobro slaže s crnom”, nastavlja Richards.

Što se nosilo u Zagrebu 2012.? U velikoj galeriji donosimo vam najbolja izdanja sa špice!

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Što se nosilo u Zagrebu 2012.? U velikoj galeriji donosimo vam najbolja izdanja sa špice!
Zebrasti uzorci i zelena boja vode glavnu riječ: 'Inače se ne dogovaramo da smo usklađeni, danas nam je slučajno stil isti'
Studentica prošetala hlače koje su hit i ove sezone: 'Volim neutralne boje na odjeći, zato su mi torbice i modni dodaci u živoj boji'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".