Nike i prva ženska košarkaška linija sportske opreme

Da se vremena mijenjaju potvrđuje i nova linija košarkaške opreme dizajnirane od strane žena...
Vidi originalni članak

Budući da su žene u društvu uvijek prezentirane kao nježniji spol, isto se odnosilo i kada je riječ o sportu. Iako su uvijek predstavljane kao niža klasa sportaša, statistički podaci aktivnog uključivanja u sport na strani su žena. Oprema, a time i specijalizirana garderoba za ženske sportašice uvijek je bila zanemarivana. S vremenom situacija se bitno mijenjala, a danas zahvaljujući Nike-u ženske sportašice, posebice one koje se bave košarkom dočekale su svoj dan.  Zvijezde ženske košarke Skylar Diggins, Elena Delle Donne and Chiney Ogwumike udružile su kreativne snage i prije nekoliko dana predstavile je novu Nike Elite kolekciju koja slavi ženske košarkašice.

Cijela kolekcija dizajnirana je upravo onako kako se svaka žena prilikom treniranja želi osjećati - ugodno i fit. Linija se bazira na četiri glavna komada odjeće: posebno podložene popularne hoodie-ce, prozračne kratke hlačice, specijalizirane hlače koje upijaju znoj te top. Chris Burke, izvršni direktor Nike-ove linije izjavio je kako su prilikom stvaranja kolekcije surađivali s brojnim košarkaškim igračicama i time pokušali osjetiti i u konačnici proizvesti najadekvatniju kolekciju za svaku aktivnu ženu. Ovo je tek početak stvaranja ove jedinstvene ženske Elite kolekcije, a ista je već dostupna na internetskim stranicama ove svjetski renomirane kuće sa sportskom odjećom i opremom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".