"Nije mom dečku lako sa mnom? Možda ga trebam prestati nasmijavati ili raditi onaj glupi cheesecake koji toliko obožava?!"

Sjećam se kad sam prvi put čula izjavu - “Svaka čast tvom dečku!”. Sjećam se kako sam i ja zadovoljno pomislila – pa da, svaka mu čast što ima ovakvu žensku kraj sebe. A onda je došao nastavak izjave “…moj to nikad ne bi mogao”.
Vidi originalni članak

 

„Oprosti, što tvoj nikad ne bi mogao?“ – naivno sam priupitala. „Pa znaš, ono, ti si tako…otvorena. Nemoj se ljutit', znaš što hoću reći, nije njemu lako s tobom.“ – izjavila je dotična (podaci poznati redakciji). Nisam se ljutila. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, kao što i ja imam pravo misliti kako me nije briga za svačije mišljenje. Nastavila sam dalje, ali često bih čula slične komentare. I tako se odjednom crv sumnje uvukao u naš (su)život. Možda sam zaista užasna osoba s kojom je teško živjeti. Možda sam sve ove godine zabijala glavu u pijesak. I možda je napokon došlo vrijeme da se zapitam - što mu ja tako grozno radim?

Počela sam promatrati cimerovo ponašanje, ali i voditi više računa o svome. Ujutro bih ga poskrivečki mjerkala da vidim je li izgubio na kilaži. Nije mi se činilo da jest, ali možda je život sa mnom uzeo danak negdje drugdje. Možda na njegovoj kosi? Jok, plavi uvojci su i dalje postojani. Ok, nema fizičkih promjena, ali možda pati na neki drugi način. Možda ostaje budan do kasno u noć ili potajice odlazi psihijatru. Možda ga život sa mnom uništava, a da to nisam ni primijetila.

Sasvim je moguće kako je došlo vrijeme da promijenim svoje ponašanje iz korijena. Vrijeme je da se napokon „zatvorim“ i olakšam svom čovjeku. Možda bih ga trebala manje opterećivati i ne dijeliti toliko s njim svoje strahove i želje. Možda mi ne bi trebao više biti najbolji prijatelj, nego se za utjehu i savjet trebam okretati drugima. Pati li kada se oslanjam na njega? Vrlo je moguće da bi ga trebala manje spominjati na društvenim mrežama, kako ne bi ljudi pomislili da je „papak“. Možda je vrijeme da svojoj papčini prestanem svako jutro kuhati kavu. Vjerojatno bi mu trebala i prestati raditi onaj glupi cheesecake koji toliko voli. Za jednu muškarčinu to je presladunjavo. Doslovno.

Svakako bi ga nova ja trebala prestati maltretirati s grubim riječima kao što su „volim te“, jer svi znamo kako to može upropastiti poštenog čovjeka. Moguće kako je došlo vrijeme da poslove podijelimo na „muške“ i „ženske“. Tako bih ga lišila svakodnevnog posla, a on bi se mogao potpuno posvetiti teškim polugodišnjim obavezama poput mijenjanja zimskih guma. Možda bih trebala biti manje nježna prema njemu, jer nije on tamo neki papak koji ne može podnijeti malo grubosti. Svakako bih ga trebala prestati zabavljati, jer ne želim da ostane bez zraka dok mi se smije. Opasno je to. A čini mi se kako je došlo i vrijeme da se prestanem uređivati za njega, jer to mi samo oduzima dragocjeno vrijeme koje bi mogla utrošiti pripremajući mu sarmu. Vjerujem da bih trebala pripaziti i na svoje izražavanje, kako i priliči dami i prepustiti mu monopol nad psovkama. Možda je zaista došlo vrijeme da se uozbiljim i promijenim grozno ponašanje.

A možda se i njega nešto pita? Možda ga privlače žene dugog jezika s kojima se voli verbalno nadmetati? Moguće da je bolesnik koji voli da ga žena nasmijava i raduje. Možda je papak koji uživa čuti njeno mišljenje vezano uz američke izbore ili jednostavno novi puding od vanilije. Sasvim je moguće kako ga apsolutno zaboli dupe za društvene mreže i za to što drugi misle. A vjerojatno je i luđak koji smatra kako su muškarci i žene jednaki. Možda ima suludi stav kako se pravi frajer uvijek brine za svoju ženu. Kao i ona za njega. Svašta.

Možda smatra kako se samo slabići ne mogu nositi sa ženama koje izražavaju svoje mišljenje. Vrlo je moguće i da će svojoj curi potiho reći kad pretjera s cugom i diskretno joj uzeti čašu vina. A vjerojatno je i da se ona neće buniti, jer ipak nije toliko grozna kakvom je očito mnogi smatraju. Moguće je i da će slušati njene gluposti, reći joj da su to gluposti, te nastaviti slušati i dalje, jer je njoj to bitno. Možda misli kako pravi muškarci štite svoje žene i nikad ne urlaju na njih, pa čak ni kada one bukiraju krive aviokarte za Japan (true story).

Možda misli kako je lijepo ugoditi svojoj curi i ponekad otrpjeti film s Hugh Grantom. A moguće da mu taj film i nije toliko grozan. Možda ima dvije sestre i ne boji se ženskih suza. Možda se zaljubio u sve te grozne stvari na njoj i ne želi da se ona mijenja. Moguće je kako mu se živo fućka za tuđe brakove i smatra da samo teški papci komentiraju tuđe veze. A posve je moguće i da mu je ona bojažljivo dala ovu kolumnu da pročita prije svih ostalih, a on je rekao – „Baš si nas dobro opisala, samo šalji. I nek' si me podsjetila da treba promijeniti gume“.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".