Net a Porter, Outnet, Next... Web shopovi se privremeno zatvaraju; Asos se suočava s ozbiljnim kritikama

Na svojim web shopovima napisali su kako sad nije pravi trenutak za izlaganje zarazi da bi dostavili robu
Vidi originalni članak

Mnogima omiljeni dizajnerski web shop, Net a Porter, objavio je da će privremeno zatvoriti jedini britanski distributivni centar u Lonodu s namjerom da zaštiti svoje osoblje, ali i kupce od pandemije koronavirusa, piše Retail Gazette i dodaje da je ova odluka donesena nakon što ih je britanski sindikat GMB optužio da stavljaju 'modu ispred ljudskih života'. Net a Porter se obranio od tih optužbi, rekavši kako su im zdravlje i dobrobit zaposlenika, ali i cijele zajednice na prvom mjestu. 

U galeriji pogledajte poruke koje su klijentice slale zaposlenicama salone da im trajni lak ili gel na noktima naprave 'na crno':

FOTO: Facebook FOTO: Facebook FOTO: Facebook FOTO: Facebook FOTO: Facebook FOTO: Facebook FOTO: Facebook

Zatvaraju svoje skladiše na jugu Londona, u kojem radi ukupno 550 ljudi, a ova je odluka donesena u skladu sa sličnim prevremenim zatvaranjima trgovina diljem Europe i SAD-a. U vlasništvu Net a Portera je i Outnet, također dizajnerski web shop, koji je na svojoj stranici objavio istu odluku te zatvorio skladišta:

- Sad nije pravo vrijeme da se fokusiramo na slanje odjeće i modnih dodataka ljudima koji su zatvoreni u svojim kućama jer se na taj način naši djelatnici izlažu nepotrebnoj mogućnosti zaraze, a tu je i rizik za kupce, izjavila je sindikalistica Mary Stump, prenosi Retail Gazette.

U galeriji pogledajte izvrsne ilustracije Hane Tintor koja je ilustrirala što će ljudi prvo napraviti nakon samoizolacije:

FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor FOTO: Instagram @hanatintor

Usluga dostave nije moguća na području Bliskog istoka, Europe i SAD-a, a i dalje je omogućena azijsko-pacifičkoj regiji. Osim što je obustavljena web prodaja, trenutačno ne postoji ni mogućnost povrata robe tako da je vrijeme povrata produljeno na 60 dana, s uobičajenih 30.

Na udaru sindikata našao se i Asos, koji još uvijek nije zatvorio svoja skladišta, iako je kritiziran da igra ruski rulet s ljudskim životima tijekom krize zbog koronavirusa. Na meti kritika našao se i britanski brend Next koji je optužen jer se u skladištima nisu pridržavali mjera o socijalnom distanciranju te razmak između osoblja nije bio minimalno dva metra. Radnici su se pobunili pa je na posljetku obustavljena i internetska prodaja.

Ministar Vili Beroš pravi je hit na društvenim mrežama; u videu pogledajte najbolje objave:

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".