(Ne)poznata moda na hrvatski način: LuLu Couture & Kaviy Couture

Njihove se kreacija ne predstavljaju na tjednu mode, no svaka trendseterica ih je prepoznala i svoj ormar obogatila barem jednim odjevnim predmetom iz njihovih kolekcija.
Vidi originalni članak

Lulu Couture

Iza kolekcije koja odiše ženstvenim minimalizmom stoji Martina Tutić, dizajnerica i vlasnica ovog modnog brenda koji je u vrlo kratkom roku osvojio mnogobrojne Hrvatice.  O uspješnosti ovog brenda govori i činjenica da, nakon što su otvorili showroom u Zagrebu, prije nekoliko mjeseci pokrenuli i web shop

U svojim kreacijama dizajnerica naglasak stavlja na jednostavne i pročišćene krojeve, lišene svakog nepotrebnog detalja, a svi su komadi nosivi kako u dnevnim, tako i u večernjim prilikama. 

Iako je najpoznatija po svojim haljinama, osobito onima koje na rubu imaju lagane volane, Martina Tutić u kolekciju je dodala i suknje, košulje, majice te jesenske i zimske jakne koje sve slijede jednaki trend - jednostavnost i elegancija

Osim na krojevima, LuLu Couture odlikuje se i vrhunskim materijalima koji su pomno birani. Pamuk i svila obojani su u zemljane tonove poput maslinaste te sivu, crnu i bijelu, a od laganog trapera napravljene su haljine idealne za ljetne dane.

Kaviy Couture

Sve prednosti velike popularnosti boho trenda prepoznala je splitska poduzetnica Vini Gvozdanović zajedno sa svojom majkom te u kratkom roku osvojila hrvatsko, ali i inozemno tržište prirodnim haljinama s motivima hrvatske narodne nošnje te ručno proizvedenim cekerima koje same ukrašavaju. 

Nakon prvotnog uspjeha u kojem je sva trendseterica imala barem jednu boho haljinu, okrenule su se i modi za hladnije dane pa se danas u njihovoj kolekciji mogu pronaći baršunaste hlače i sakoi, statement hlače zanimljivih poruba, bluze, chokeri, ali i kreacije za najmlađe zaljubljenice u modu. 

Njihov proizvodni pogon vrlo je malen, broji tek nekoliko ljudi, no to ih ne spriječava da i dalje vrijedno stvaraju nove kreacije. U jesenskoj su kolekciji i dalje ostale vjerne svojem stilu pa su odjevni komadi prošarani etno motivima, no na "suptilniji" način nego što su bili u ljetnim danima. 

Svaki od odjevnih komada iz kolekcija Kaviy Couture pravi je statement komad u kojoj će svaka dama zasjati, a budući da je sve ručni rad, nepotrebno je i napominjati da će svojom kombinacijom biti unikatna. A gotovo svakome to danas i je želja...

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".