Neki ga povezuju sa seksom, drugi sa srećom... Evo zašto na Silvestrovo nosimo crveno donje rublje!

Kaže se da će vas, ako za Staru godinu nosite crveno donje rublje, sreća pratiti cijelu godinu, briše se negativna energija i privlači arkanđela Mihaela koji služi kao zaštita.
Vidi originalni članak

Ovaj običaj potiče još od Srednjeg vijeka. U to vrijeme nošenje odjeće boje krvi bilo je zabranjeno jer je boja bila povezana sa zlim silama pa su je žene morale nositi ispod odjeće, koja je najčešće uključivala upravo donje rublje. Ali ljudi su je ipak nositi, jer su smatrali kako je ona simbol živosti u tmurnim zimskim danima. 

Kaže se da će vas, ako za Staru godinu nosite crveno donje rublje, sreća pratiti cijelu godinu, briše se negativna energija i privlači arkanđela Mihaela koji služi kao zaštita. Također, crveno donje rublje povezano je s romantikom i srećom u ljubavi i seksu, a nije odbačena ni teorija kako darivanje crvenih komada odjeće znači da želite sreću onome kojemu poklanjate te bogatstvo zadovoljstva onoga tko poklanja.

via GIPHY

Ako se odlučimo za bijelo ili crno rublje imat ćemo manje sreće? To praznovjerje postalo je svojevrsna tradicija, koja dolazi iz srednjovjekovne Španjolske. U svakom slučaju, mislimo da su ovo dobri razlozi za nabaviti neki slatki crveni kompletić.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".