'Ne trebamo slati poruku da smo svaki dan tip-top sređeni'

Rita Rumora poznata je po svom elegantnom, a opet neopterećenom stilu. Na Instagramu je prati 19 tisuća ljudi
Vidi originalni članak

Kako bi se predstavila onima koji te ne prate na Instagramu? Tko je Rita Rumora?
– Nema mi težeg pitanja – cura od 26 godina, iz Zagreba, kćerka i sestra u najdivnijoj obitelji na svijetu i prijateljica genijalnih ljudi. A kada me pitaju čime se bavim – vodim portal MagMe.hr čije teme su uglavnom beauty i fashion jer su to područja koja volim i koja me zanimaju. Volim sve aspekte toga – od same mode i odijevanja do marketinga i PR-a iz tog područja. Nekako sam se pronašla u tom digitalnom svijetu pa se paralelno razvio i moj profil na Instagramu.

Osjećaš li odgovornost prema tome što te puno cura prati, posebno mladih? Koju poruku sadržajem koji kreiraš želiš poslati svojim pratiteljima?
– Moja publika zapravo i nisu cure, već mlade žene od 25 do 35, pa od 35 do 45 (to su statistike godina žena koje me prate) – pa stoga ne osjećam tu vrstu odgovornosti kao netko koga prati mlađa publika, no to ne mijenja činjenicu da vodim brigu o poruci koju šaljem i stavovima koje dijelim. Npr. osobno su mi prava LGBTIQ zajednice u Hrvatskoj iznimno bitna pa su odlasci na Pride i općenita podrška nešto što ću uvijek objaviti i nadati se da sam možda promijenila nečiji stav. Kada je riječ o samom sadržaju – moj Instagram profil je dosta realan – nemam feed u istoj boji, ne pazim na broj objava u danu, ne pazim na broj lajkova, ne uspoređujem se s drugima, nije mi svaka fotka remek-djelo, ne planiram kako će mi izgledati feed – jer ne mislim da je to realno niti želim to raditi. Općenito sam u životu dosta neopterećena jer mislim da nije normalno da svaki dan budemo sređeni, sa savršenom kosom i make upom – to nije poruka koju trebamo slati. Naravno da neću objaviti neku fotku na kojoj nisam dobro ispala, da se ne lažemo, svi imamo ego i to je normalno, ali ne želim da se ljudi toliko opterećuju tuđim sadržajem. Kada i vidim nekoga tko ima komade koje želim ili curu koja mi je prekrasna – taj me sadržaj inspirira, a ne optereti.

Koliko dugo se spremaš? Tko te fotka?
– Jako kratko. Ujutro mi u prosjeku treba nekih dvadesetak minuta za kompletno spremanje jer ujutro, prije posla, više vremena volim provesti pijući kavu nego šminkajući se. Kada se spremam za van – uglavnom odjurim kod svoje Bele na make up, tako da sam i tada dosta brzo spremna. Frizura mi dugo drži i općenito jedino pazim da mi kosa i koža budu njegovane te nokti sređeni. Odijevanje ovisno o danu – ima dana kada sam za tri minute gotova i super mi je, a ima dana kada prekopam cijeli ormar i ništa ne nađem. Kao i svaka žena. Fotkaju me svi koji stignu – mama, sestra, frendice – uposlim osobu s kojom pijem kavu taj dan.

Koji su tvoji savjeti za super fotku na Instagramu?

– Nemam ih! Nema univerzalnog pravila što je super fotka – ono što je meni lijepo, drugom nije i obratno. Jedino je bitno da budete autentični i objavljujete sadržaj koji se vama sviđa. Naravno da postoje ona pravila – svjetlost je sve te dobar kut zlata vrijedi, ali po meni to su sve dosta općeniti savjeti.

Što bi savjetovala curama koje žele postati popularne na društvenim mrežama?
– Ako je sadržaj iz bilo kojeg područja (fashion, beauty, food, design) u kojem vole stvarati, davati savjete i dijeliti s ljudima – neka samo ostanu autentične i ne ne optrećuju se. Ni drugim profilima s većim brojem lajkova, ni tuđim boljim sadržajem – neka ih to inspirira, a ne optereti. Naravno, Instagram popularnost nije mjerilo uspjeha, ali danas je svakako dio svakodnevice i potencijalno može prerasti u nešto više od hobija.

Kako bi ukratko opisala svoj sadašnji stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?
– Uf, od krize identiteta 2015. kada sam imala ekstenzije gotovo do pola leđa, umjetne nokte i full make up, svaki dan do danas – jako puno. Općenito mi se stil konstantno mijenja i to mi je super! Ima dana kada sam u štiklama i odijelu i taj dan sam u tom raspoloženju, a ponekad nosim hudice i tenisice i više mi se sviđa streetwear – stil mi se mijenja svakodnevno i to jako volim. Ne stavljam se u neke kalupe!

Što će se naći u tvojoj garderobi ove jeseni? Koji su ti favoriti?
– Kaubojske čizme sigurno i to u svim varijantama – visoke, niske, kratke, kožne, brušene. Uz to oversized kaputi i kompleti od pletiva.  

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".