Ne razmišljamo o tome, ali.... omiljeni modni dodatak sadrži više bakterija nego WC!

Znanstvenici su otkrili zapanjujuće podatke o omiljenom ženskom modnom dodatku
Vidi originalni članak

Znanstvenici se četo bave neobičnim istraživanjima, a jedno od njih je i to koliko se bakterija zapravo nalazi u ženskim torbicama. Prilikom tog istraživanja, došli do zapanjujućih podataka prema kojima ženske torbice sadrže više bakterija od prosječne WC školjke. Kao najprljaviji predmet koji se može pronaći u ženskoj torbi naveli su kremu za ruke, a rezultati su pokazali da jedna od pet torbica u sebi sadrži količinu bakterija koja je potencijalni rizik za ljudsko zdravlje. 

Dobra je vijest što su ruževi i maskare u malo boljem stanju nego kreme za ruke, a najviše se bakterija može pronaći na torbama od kože s obzirom na to da je njihova spužvasta struktura idealno mjesto za širenje i rast bakterija. 

Stručnjaci su objasnili da su torbe u stalnom kontaktu s našim rukama i različitim prljavim površinama pa je rizik prijenosa različitih klica vrlo visok, osobito onda kad se torbe rijetko čiste. Upravo iz tih razloga stručnjaci preporučuju redovito pranje ruku te čišćenje torbi antibakterijskim maramicama ili gelom. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".