Tko je bio tim za kostime i šminku u Plesu sa zvijezdama? Natjecatelji im se prepustili: "Radite što želite!"

Martina Novaković i Emina Kušan pripremaju natjecatelje i natjecateljice za show, a ispričale su nam kako sve izgleda
Vidi originalni članak

Osim plesnog umijeća kandidata i njihovih mentora, apsolutno su nas oduševili njihovi kostimi, kao i šminka te make up. Porazgovarali smo s Martinom Novaković i Eminom Kušan koje su nam otkrile kako izgledaju pripreme prije svakog nastupa. 

Martina Novaković voditeljica je make up sektora, a kaže da je za šminku zaduženo petero ljudi: Ivana Zečić, Maja Travinič, Dijana Pecig, Dajana Pajkić, Nicol Massan, dok brigu oko frizura vodi sedam stručnjaka: Ivana Musija, Mijo Majhen, Anamarija Uroić, Iva Gaurina, Josip Križnjak, Ante Pažanin i Domagoj Vidaković.

Svi su se savjetovali upravo s Martinom Novaković koja slaže koncept make upa i frizura za svaku emisije. Martina nam je otkrila da su njezine pripreme za show počele još dva mjeseca prije početka emisije, dok se svake nedjelje radi od 8 ujutro. Dodaje da natjecatelji nisu imali problema s prilagodbom, odnosno rekli su "radite što želite". 

Emina Kušan glavna je kostimografkinja, a u njezinom je timu pet ljudi:

Mi smo već uigrana ekipa koja je spremna na izazove, a svi kostimi šivaju se kod Silvije Jug koja je prava majstorica svog zanata i s kojom surađujem već par godina.

- S obzirom na to da se radi o plesu, kostimi su onda i zahtjevniji, jer im to treba biti druga koža i moraju izvođači moći sve napraviti. Zbog zahtjevnosti pokreta potrebne su za neke kostime i po tri, četiri kostimske probe. Kad su kostimi sašiveni i kad se uvjerimo da je sve dobro “sjelo”, onda se ukrašavaju. Pod ukrašavanje mislim lijepljenje kristala, šivanje ukrasnih traka, patiniranje kostima i slične stvari, a to radi moj tim ljudi - kaže Emina.

Teško joj je reći koliko vremena treba za pojedini kostim jer je svako tijelo različito i svaki kroj treba prilagoditi pojedinačno. Ipak, ona iza sebe ima mnogo baletnih i plesnih predstava pa tvrdi da su najzahtjevniji "oguljeni" kostimi jer moraju sjesti savršeno, s obzirom na to da se na njima sve vidi:

Mi smo već uigrana ekipa koja je spremna na izazove, a svi kostimi šivaju se kod Silvije Jug koja je prava majstorica svog zanata i s kojom surađujem već par godina.

Nedjeljom ujutro, na dan live nastupa, rade se samo tehničke stvari: peglanje, šivanje nakita ako nije dobro pričvršćen, kontrola svih kostima jer same pripreme kostima počinju puno, puno ranije. 

Ja se iskreno nadam da su natjecatelji bili zadovoljni svojim izgledom jer sa svima lijepo surađujem, a i meni je bitno da se oni osjećaju dobro pred nastup, a ne da ih nešto sputava, zaključuje Emina. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".