Natalia Irons zvijezda je modnog editorijala koji u prvi plan stavlja eleganciju i ženstvenost

Editorijal potpisuje fotografkinja Santana Picco, a nastao je na Natalijinim omiljenim berlinskim lokacijama - između ostalog, u tzv. “kvartu filozofa“ Pestalozzi Strasse, u Savigny Passageu gdje je snimana i legendarna scena Lize Minelli u “Cabaretu”
Vidi originalni članak

Zahvaljujući njezinim odjevnim kombinacijama koje u prvi plan stavljaju ženstvenost, Natalia Irons jedna je od onih dama pored koje ne možete proći, a da ne primijetite njihov stil. Ova profesorica njemačkog i engleskog jezika mnogo je puta bila zvijezda naše street style rubrike, a još nam je ranije otkrila kako voli simetriju, klasiku i ženstvenost. Ovog je puta zablistala ispod objektiva fotografkinje Santane Picco.

- Živimo u doba koje, na ovaj ili onaj način, demistificira žensku seksualnost i nerijetko se gubi ženstvenost, izjavila je Natalia ranije, a upravo je ženstvenost stavljena u prvi plan u street style editorijalu “Iz Berlina s ljubavlju“ u kojem se Natalia nalazi na omiljenim berlinskim lokacijama: Na K’udammu, glavnoj ulici i žili kucavici tadašnjeg Zapadnog Berlina, na Fasanen Platzu, jednom od najdražih Natalijinih berlinskih mjesta, u vintage U-Bahn stanici Wittemberg Platz, odnosno ispred najstarije europske robne kuće KaDeWe. Tu su još i Charlotteburg u Pestalozzi Strasse, kvartu kojeg Berlinčani zovu i ‘kvartom filozofa’ jer su ulice dobile imena po Goetheu, Schilleru, Leibnitzu, Kantu... Na Savigny Platzu i u Savigny Passageu gdje je snimana i legendarna scena Lize Minelli u “Cabaretu”.

- Fotografija koja konotira ženstvenost svakako mi se čini bitna danas kad se ne susrećemo samo s desnom, već i s liberalnom mizoginijom. Svjedočimo rastućem trendu dogmi modernog doba kao što je demistifikacija ženstvenosti koja se nerijetko manifestira u modnom izričaju koji propagira androginost, rekla je Irons i dodala da su joj nerazumljivi stavovi koji ženstvenost u modi asociraju s krhkim subordiniranim ženama jer je Irons asocira sa ženama i doživljava je kao privilegiju.

- Kao Berlinčanka, u čudu pratim fundamendalističke političke i aktivističke kampanje u Hrvatskoj koje radikalno negiraju žene na više razina: stavljaju ih isključivo u rodne uloge majki/odgajateljica, propagiraju dihotomiju muž-žena te instrumentaliziraju žensko tijelo za svoje političke interese, što bi 2020. u zemljama Europske unije trebalo biti nedopustivo, izjavila je Irons ranije.     

U galeriji pogledajte cijeli editorijal "Iz Berlina s ljubavlju" kojeg potpisuje fotografkinja Santana Picco:

FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco FOTO: Santana Picco

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".