Naša kolumnistica Loreta Gudelj otkrila koja je jedna od najboljih hrvatskih dizajnerica

"Jesensko-zimski komadi Ane Marije Ricov za mene su must have sezone"
Vidi originalni članak

Pitate li ljude iz modne struke koje dizajnere cijene, nemali broj puta spomenut će se ime Ana Marije Ricov, dizajnerice koje nas iz sezone u sezonu oduševi modelima koji su na našoj sceni rijedak primjer potpuno nepristanog pristupa dizajnu i stvaranja vlastitog prepoznatljivog dizajnerskog jezika. 

Njezin rad pratim od samih početaka, punih dvadesetak sezona i gotovo iz svake kolekcije pamtim neke od fenomenalnih komada inspiriranih japanskom krojnom konstrukcijom i često pomislim kako su upravo njeni komadi jedni od onih koje bih voljela imati u svom ormaru i u koje vrijedi uložiti novac. Iza svakog komada stoji izniman trud i visoka razina krojenja kako bi se postigao savršen asimetričan kroj koji rezultira fuzijom zanimljivih tekstura i odnosa geometrijski razlomljenih dijelova cjeline. Komadi su to koji ne podliježu trendovima sezone, nosivi su u različitim godišnjim dobima i u kojima će svi ljubitelji skandinavskog pristupa modi naći nešto za sebe. Nedavno predstavljena posljednja kolekcija Wabi- Sabi fokus stavlja na lakoću nošenja i funkcionalnost odjevnih predmeta izjednačavajući važnost individualnosti i skladnog odnosa s prirodom koja je dizajnerici iznimno bitna komponenta stvaranja. Upravo ova kolekcija je svojevrsni hommage dizajnerice vlastitom odjevnom stilu i minimalističkom pristupu odjevanju gdje se svaki od komada savršeno međusobno nadopunjuje i može kombinirati neovisno od inicijalno zamišljenog looka.

Asimetrična bluza izrađena od viskoze u ciglastom valeru crvene, komad je koji savršeno funkcionira u casual, boho i couture priči. Nosiv je na uske ili samurai hlače, traperice, suknje pencil kroja, na ravne cipele ili elegantnu potpeticu te je svakako jedan od komada koji će zbog poluotvorenog rukava biti zanimljiv godinama. Volane kao ključan trend sezone Ana Marija Ricov tretira na inovativan način spojivši ravne i zaobljene linije u dvodjelnom kompletu koji nošeni zajedno djeluju poput kombinezona, a odvojeno  se u večernjim varijantama savršeno kombiniraju s crnim odjevnim predmetima. Mala crna haljina AMR izvedena je u viskozi s detaljima u eko koži asimetrično uravnoteženog gornjeg i donjeg dijela te s mrežastom majicom dugog rukava san je svake neopunk dive.

Široka ramena i horizontalne pruge u igri ravnog rukava i okomito položenog volana glavni su akcent haljine koja se može nositi u svakodnevnoj ili večernjoj varijanti. Imate li njezinu "klasičnu" haljinu možete ju nositi kroz sva četiri godišnja doba, a dizajnerica ju je u jesensko-zimskoj varijanti kombinira s crnim dolčevitama kao kontrast viskoznoj podstavi u oker nijansama. Zanimljiv detalj su tanke naramenice od eko kože te neravni asimetrični volan produžen u stražnjem dijelu. Ležeran kaput urbani je komad koji će začiniti svaku casual dnevnu kombinaciju i nadopuniti svaki od prethodnih AMR komada. Ove sezone sportske kabanice po kojima je dizajnerica poznata dobivaju svoju sofisticiranu i profinjenu inačicu, pritom ne gubeći originalni dizajnerski potpis.
 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".