"Kad sjedne plaća, u meni se budi bogata nasljednica, a moj je dečko mrzi!"

Naša Nana Nadarević u novoj kolumni govori o - potrojenoj ličnosti!
Vidi originalni članak

Jeste li čuli za potrojene ličnosti? To vam je isto što i podvojena, samo još gore, jer se teže dogovoriti za raspored. Ja imam sreću u nesreći, jer se kao potrojena ličnost ne moram svađati s ostatkom ekipe, nego je naš raspored određen vanjskim faktorima, poput hormona. Ili plaće.

Prvoga u mjesecu kada sjedne plaća u meni se budi bogata nasljednica. To je jedna obrazovana i njegovana žena sa savršenom manikurom i pedikurom (čak i u sezoni čizama). Obrve su joj skup savršeno počupanih dlačica koje prkose svim vremenskim uvjetima. Ona nema celulit, jer se redovno masira i ima privatnog trenera. Sa svojim ocem, ruskim oligarhom, obišla je svijet i jede isključivo po najboljim restoranima. Ona voli skupe stvari i živi život punim plućima. Moj dečko (i njegova dosadna jedna ličnost) mrze nasljednicu i uvijek prosvjeduju kada se dotična pojavi.

Njoj stvarno nije lako, jer često zatekne vlastito tijelo u zapuštenom stanju i primorana je proći cijeli niz tretmana kako bi postigla izgled dostojan njene ličnosti. Nju krase slapovi svilene kose koji su u velikom kontrastu sa zatečenim ofucanim pramenovima, stoga brzinski juri frizeru. Brzo rješava i pitanje ostalih dlaka na tijelu – obrve uklanja indijskom metodom čupanja koncem, dok južnije dijelove prepušta Brazilcima. Nakon toga prolazi kroz ruke kozmetičara, šminkera i masera. Sređuje nokte, jer večeras planira jesti štapićima. U zadnji čas kupuje i nekoliko lijepih haljina da upotpuni look. Na večeri nazdravlja vrhunskim vinom, jer je njen izlazak u javnost uvijek posebna prilika. Nakon fine klope, odlazi u provod gdje veselo okreće runde, a doma se vraća taksijem u ranojutarnjim satima. To je definitivno moja najzabavnija ličnost!

Već sljedećeg dana, moju iduću ličnost budi pulsirajuća glavobolja i mučnina. Dok se natačem vodom, u glavi vrtim film od sinoć. Rupe u pamćenju popunjavam fotkama iz mobitela te ispisom bankovnog računa koji će ukazati gdje sam se točno muvala noć prije. U par klikova ulazim u aplikaciju banke i imam što vidjeti. U samo jedan dan ona luđakinja uspjela mi je zdrobit pola plaće. Po-la! Što ostavlja pola plaće za preostali mjesec. Svaki mjesec ista priča, ona ludara se pojavi, počupa mi sve dlake s tijela, ugrabi pola plaće i netragom nestane. Idućih par dana živim oprezno, kako bih uštedjela što više i nadoknadila nanesenu štetu. Ipak, teško se iščupati iz financijskog ponora u koji neminovno klizim.

Sredinom mjeseca moje tijelo preuzima moja treća ličnost. E, o ovoj me sram pričati. Ona je neugledna, zgužvana i neraspoložena. Stalno spava, jer je to jedna od rijetkih besplatnih aktivnosti koje može upražnjavati. Po čitav božji dan bezvoljno se povlači po kući u staroj trenirci. Bože, ta žena je kronično bez love. Kosa joj je koma, a dvije obrve odavno su postale jedna. Nokte reže tek kada primijeti da ne može obući ni kućne šlape. U one rijetke dane kada izađe iz stana nema para za taksi, nego se drnda na biciklu (čak i u sezoni čizama). To je grozna žena koja naše tijelo ne oblikuje vježbanjem, nego kruhom i paštetom. Sav trud s početka mjeseca pada u vodu kad ova krene mlatit po sendvičima. Dosta štete proizvede, ali uvijek odlazi kada sjeda plaća. Ne zna ta živjet s parama, to je za nju prevelik stres.

Napokon dolazi i prvi u mjesecu – dan isplate plaće. Budim se ujutro kao relativno uravnotežena ličnost i primjećujem znatne promjene na tijelu. Iako jedva zakopčavam hlače, a gumbi na košulji prijete abdiciranjem, sretna sam što je došao ponovno red na mene. Plaća sjeda poslijepodne što mi ostavlja dovoljno vremena da smislim kako spriječiti dolazak moje najzabavnije, ali i najrastrošnije ličnosti.

Posežem za papirom i brzinski zapisujem sve argumente zašto ne bih smjela odmah zdrobiti plaću i živjeti kao sirotek većinu mjeseca.
1. Zato što je to glupo.
2. Zato što ne možeš većinu mjeseca jesti mesni narezak.
3. Zato što želiš putovati.
4. Zato što ti se hlače trenutno urezuju u bedra i to je ružno. A i bolno.
5. Zato što voliš imati dvije obrve.
6. Zato što moraš biti fer prema svom dečku.
7. Zato što će ti isključit struju.
8. Zato što je hladno vozit bicikl u siječnju.
9. Zato što moraš plaćati režije.
10. Zato što si odrasla osoba.

Popis odmah lijepim na zid kako bi obuzdala rastrošnu nasljednicu kada se pojavi pri isplati plaće i puštam da stvari idu svojim tokom. U poslijepodnevnim satima sjeda plaća, a ja čvrsto gledam u popis. Svjesna sam svega i po prvi put imam kontrolu nas sobom i svojim financijama. Osjećam se neopisivo dobro i moćno! Znam da se ovoga puta neću pokolebati i pretvoriti u drugu ličnost. Ovo je moj nov početak, a novi početci zaslužuju zdravicu.

Možda čaša nekog dobrog vina? Uz kvalitetnu ribu? Ajde, zaslužila si, počasti se. Ali svi znamo da u fini restoran ne možeš sa ofucanim pramenovima i neurednim noktima…

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".