Nakit za dar uvijek je odlično rješenje. Imamo prijedloge koji će vas oduševiti

Odabir savršenog poklona ponekad može biti zahtjevan posao, ali uvijek postoji nešto čarobno u odličnom komadu nakita koji ima sentimentalnu vrijednost. Sam čin darivanja nakita nosi puno dublje značenje te je riječ o iskrenoj gesti koja izražava ljubav i privrženost, ali i osjećaje pa je ovakav dar savršen za Božić, a sigurno će izmamiti osmijeh na lice svima.
Vidi originalni članak

Nakit nije samo modni dodatak i ukras, već simbol koji može imati dublje značenje. Bilo da je riječ o dijamantnoj ogrlici, narukvici sa zanimljivim detaljima ili upečatljivim naušnicama, nakit ima moć stvaranja trajnih uspomena koje nadilaze samu estetiku te utjelovljuje emocije. Primjerice, narukvica može simbolizirati prijateljstvo, dok prsten može biti simbol obećanja vječne ljubavi jer svaki komad priča svoju priču, a novim komadima nakita stvaramo nova poglavlja te priče.

Kako odabrati dobar komad nakita?

Biranje dobrog komada ne treba biti zahtjevan zadatak pa evo nekoliko savjeta kako da odabir prođe bez stresa:

Doznajte što osoba kojoj kupujete nakit voli: Važno je da znate stil i preferencije osobe za koju kupujete nakit i pokušate se prisjetiti jeste li nekad razgovarali u onome što joj je možda želja, a da još nema u svojoj kolekciji.

Prigoda je važna: Razmislite o kojoj je prigodi riječ jer različiti komadi nakita kupuju se ovisno o situaciji, bilo da je riječ o godišnjici, rođendanu ili poklonu za Božić.

Birajte kvalitetu: Investirajte u kvalitetan nakit. Kvalitetan nakit ne samo što izgleda bolje nego i dulje traje te tako postaje draga uspomena.

Simbolizam: Neki komadi nakita donose i posebnu simboliku pa je primjerice privjesak u obliku srca simbol ljubavi, dok djetelina s četiri lista simbolizira sreću.

Različite boje imaju različito značenje: Boje u nakitu mogu direktno utjecati na vaše raspoloženje pa je važno razmotriti značenje boja i njihov učinak na našu osobnost i raspoloženje.

Razmotrite oblik i veličinu nakita: Mali i nježan nakit može biti prikladan za minimalistički stil, dok veći i upečatljiv može biti prikladan za ekstravagantniji stil i one malo odvažnije.

Različit nakit za različite prigode: Upečatljiva ogrlica može biti prikladan odabir za svečane prigode, dok jednostavan praktičan nakit, poput minimalističkih naušnica i prstena, može biti odličan odabir za svakodnevno nošenje.

Kvaliteta i odličan dizajn: Iako se trendovi u svijetu nakita svake godine mijenjaju, zlatarska radionica luksuza zagrebačke obitelji Prahir od 1996. godine stvara bezvremenske komade nakita koji stalno oduševljavaju dizajnom i kvalitetom. Imajte na umu da je dobar nakit bezvremenski klasik koji će i najjednostavniju kombinaciju podići na višu razinu, a sjajan je odabir za božićni poklon za vaše najmilije.

Sadržaj nastao u suradnji s Prahirom

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".