Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!

Iz svog ormara izvucite najdražu proljetnu kombinaciju, uslikajte se i pošaljite. Možda baš vas obuzme sreća i osvojite Guess nagrade i tako sretni ušetate u pastelno proljeće
Vidi originalni članak

Iako smo vidjeli utjecaj pandemije na naše kupovne navike u 2020. godini, ove godine vidimo kako se modne kolekcije okreću prema udobnijim i umirujućim komadima u obliku pletenih haljina, raznih 

Kompleta i puno trenirki. Ova se ideja proširuje i u boji, s povećanjem pastelnih nijansi – od uličnih trgovina do high street dizajnera.

Pastelne boje uobičajeno su nijanse neke primarne ili sekundarne boje tj. bijela se nadodaje kako bi se dobio taj specifičan ton boje. Ono što je kod njih bitno i posebno je da bijela boja ne mijenja samo osnovnu boju već podiže vrijednost i mijenja filozofiju boje. Generalno se vežu uz nježnost, ženstvenost i čistoću. One su u bilo kojem dizajnu namijenjene za prenošenje značenja te je očito da to utječe na razmišljanje ljudi i na njihovu psihologiju, a upravo je to razlog zašto se marketing uvijek poigrava bojama. On želi njima dotaknuti osjećaje i misli potrošača, stoga je odabir prave boje, ovisno o slučaju, iznimno važan.

Sve pastelne boje

Pastelne boje imaju posebnu energiju kojom zrače na van. Često krase dječje prostore jer se vjeruje da te boje nisu jake i da zbog svoje mekoće smiruju djecu. Profesionalni grafički dizajner, Kuldeep Aggarwal, vrlo je razuman u bojama i teksturi koju koristi, a ako provjerite njegov portfelj, na njegovim dizajnima ćete pronaći toliko pastelnih boja. Kod njega možete provjeriti kako ih kombinirati i time puno toga naučiti. Kako bi se lakše snašli u moru pastelnih boja koje danas postoje, u nastavku ćemo vam dati osnovni popis boja kao i njihova imena koja se koriste u praksi.

  • Bijela + plava = Svijetloplava
  • Bijela + zelenkasto plava = Aquamarine
  • Bijela + smeđa = Oker
  • Bijela + narančasta = Losos
  • Bijela + crna = Siva
  • Bijela + oker = Bjelokost
  • Bijela + crvena = Ružičasta
  • Bijela + ljubičasta = Jorgovan
  • Bijela + zelena = Menta zelena

Boja kao takva uvijek ima vibracije, baš poput glazbe zato doživljavanje boje može biti i subjektivno i objektivno iskustvo. Tako pastelne boje, kod većine ljudi, izazivaju otvorenost i opuštenost. Smatraju se umirujućim, a ponekad se čak poistovjećuju sa zdravim razumom. Predstavljaju neutralnost, mirnoću i mekoću.

Iza svake boje stoji neko skriveno značenje. To je razlog, zbog kojeg su neutralne pastelne boje vrlo prikladne za sobu, spavaću sobu ili ured, upravo sama simbolika boje. Npr. pastelno zelena simbolizira sigurnost, prirodu, razvoj, evoluciju rođenje i spokoj. Zelena boja sama po sebi ima duboku emocionalnu analogiju sigurnosti dok se pastelno plava veže uz sklad i mir. Bijela boja koja se koristi za postizanje pastelnih boja predstavlja jasnoću, nevinost, čistoću, duhovnost, nadu, ekspanzivnost i otvorenost. Također može biti sterilna i odvojiti se kao zasebna.

Pastelne nijanse

Od mora pastelnih nijansi za vas smo izdvojili tri posebna tona koja su iznimno lijepa i zato za njih izdvajamo posebni odlomak. Možda vam upravo ove boje budu inspiracija za vašu kombinaciju u Guess natječaju s kojom ćete moći osvojiti vrijedne nagrade.

Green mint – osvježavajuća nježnost. Godinama popularna boja u modnoj industriji uvijek je privlačila pažnju, a možete ju kombinirati sa sljedećim: ako vam se sviđa nordijski izgled, kombinirajte ju s crnom i sivom bojom; ako želite više topline kombinirajte ju s bež i senf bojom; ako želite poboljšati njenu zeleniju stranu, kombinirajte ju s drugim prirodnim materijalima poput neobrađenog drva ili prirodnih vlakana.

Roza – šećerni pamuk. Jeste li znali da je ružičasti kvarc odabran za boju 2016.godine? To su potvrdili iz Pantonea, svjetskog autoriteta za boje. To apsolutno zaslužuje, jer je ružičasta u svojim najmekšim sortama romantična i opuštajuća. Savršena je boja za ukrašavanje zidova i namještaja spavaće sobe, a ovu nijansu možete kombinirati sa sljedećim: bijelom bojom za pojačavanje osvjetljenja i amplitude; s pastelno zelenom bojom: iako su suprotnih boja, njihova kombinacija je romantična i vrlo prirodna; u malim dozama ako želite umjereno ružičasti dodir tada odaberite tkanine s cvjetnim grafikama.

Plava - i mirnoća je nastala. Plava prenosi vedrinu (usput rečeno, serenity blue je još jedna od boja 2016.), pa je savršena za sobe u kojima provedete mnogo sati ili u kojima se trebate koncentrirati. U društvu bijele dobiva sjaj i svjež i ljetni zrak, a ovu nijansu možete kombinirati sa sljedećim: boje koje ubijaju vašu hladnoću, poput prepečenih i bež tonova; sivom ako želite dati sofisticirani vibru i ako želite čistu smirenost, igrajte se kombinirajući tirkiz s indigo i uljnim tonovima.

Glede odjevnih predmeta za proljeće Guess ima iznimnu kolekciju u kojoj se može pronaći ponešto za svakoga. Bilo da se radi o sportstkom, casual, formal ili elegant stilu, Guess će vas uspješno pokriti na svakom tom području. Tako vaš ormar obvezno mora sadržavati candy type majicu. Takva majica ima izblijeđeni efekt i tipična je odjeća koja ulazi u vaš proljetni ormar i ljetni kofer. Dat će toplinu kad je vani svježije s daškom obnovljene mladosti.

Slim fit ženska majica bez rukava

Ženska logo majica

Ženska majica na bretele

Svečana proljetna haljina je must have odjevni predmet svakog ormara. U proljeće često budu mnoge svečane prigode od vjenčanja i krštenja, do prve pričesti i krizme, stoga osigurajte si svečanu haljinu kako ne bi kupovinu morali odrađivati u posljednjem trenutku.

Cvjetna midi haljina

Lepršava midi haljina Marciano

Široka dolčevita haljina

Još uvijek su, ovog proljeća, najtraženije hlače visokog struka u ružičastoj boji. No, ako niste preveliki fan ružičaste boje, preporučamo vam hlače s uzorkom koje cijelu kombinaciju podignu na iduću razinu te će vas svatko primijetiti čim uđete u prostoriju.

Nježno roze ženske hlače

Široke ženske hlače

Ženske cvjetne hlače

Ormar nije potpun bez košulja pastelnih boja, koje na prvi pogled mogu izgledati sirasto. No, ako znate kombinirati, nećete s njima imati nikakvih problema. To je super trend odjeća koja se s lakoćom može prilagoditi gotovo svakom stilu.

Kratka čipkasta majica

Ženska Marciano košulja

Proljetne haljine jednostavno moraju biti dio vašeg ormara. U točkicama, retro točkice, karirano, šareno - s ničim jednostavno nećete pogriješiti, a od boja možete odabrati crvenu, ružičastu, zelenu, žutu ili plavu.

Duga karirana haljina

Haljina s dolčevitom i mašnom oko struka

Cvjetna mini haljina Marciano

Lepršava mini haljina

Za kraj, nema potpune kombinacije bed modnih dodataka, a ovog marame za glavu svakoj kombinaciji daju dodir diva stila.

Ženska marama s printom

Ženska logo marama

Ženska logo marama

Svilena ženska marama

Tema boja i emocionalnih stanja koje na nas prenose, iza sebe ima sjajnu literaturu i brojne studije koje podupiru ove podatke. Boje utječu na naše ponašanje i osjećaje. I još više, svi se identificiramo s nekom nijansom prema određenoj karakternoj osobini. Zato vas Guess ovim putem poziva da se odazovete na nagradni natječaj i uslikate u svojoj najboljoj i najdražoj odjevnoj kombinaciji u duhu proljeća i pastelnih boja. Fotografiju pošaljite na e-mail adresu info@vecernji.net s naznakom „Guess nagradni natječaj“ najkasnije do 20. travnja 2021. zajedno sa sljedećim podacima: ime i prezime, grad, e-mail adresa i broj mobitela.

Guess će ocijeniti kombinacije i dvije najkreativnije nagraditi sa chic komadima – intrigantna ručna torbica s uzorkom i upečatljiva crna šilterica. Takva prilika se jednostavno ne propušta jer je Guess poznat kao renomirani fashion brend za kojim teže mnoge fashionistice. Zavirite uhttps://analytics.google.com/analytics/web/#/realtime/rt-overview/a2080160w3709745p131816600/ svoj ormar, odvažite se prijaviti na natječaj i možda baš vi osvojite vrijedne nagrade i sretni ušetate u pastelno proljeće!

Dobitnike ćemo objaviti po završetku natječaja u sklopu ovog članka najkasnije do 25. travnja 2021.

Dobitnica Guess torbice je Snježana Babić iz Zagreba.

Dobitnica Guess šilterice je Paulina Jurić iz Zagreba.

Čestitamo sretnim dobitnicama i molimo ih da se radi preuzimanja nagrada jave najkasnije do 1. svibnja 2021. na mail adresu: tina.cima@fashioncompany.hr

Sadržaj nastao u suradnji s Guessom i Fashion&Friendsom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".