Najljepši odjevni komadi iz dizajnerskih i high street kolekcija koji prizivaju proljeće

Ako nešto govori “nova sezona“ i poziva na buđenje iz zimskog modnog sna koji smo proveli u monotonim tonovima sive, smeđe, bež i plave, onda je to sva raskoš cvjetnih uzoraka koje nam proljeće donosi na odjevnih komadima i modnim dodacima
Vidi originalni članak

Kad u istu rečenicu stavimo pojmove “moda“, “proljeće“ i “cvijeće“, većini će odmah pasti omiljen, sarkazmom začinjen citat iz filma “Vrag nosi Pradu”. Florals? For spring? Groundbreaking!, odgovorila je Miranda Priestley modnoj urednici kad joj je predložila da tema proljetnog editorijala bude cvjetni uzorak. No koliko god bio predvidljiv, cvjetni je uzorak prvi vjesnik proljeća koji najavljuje dulje i toplije dane. A svi ih s nestrpljenjem iščekujemo, zar ne?

Pogledajte kako se mijenjao stil Kolinde Grabar Kitarović od inauguracije do danas

Ako nešto govori “nova sezona“ i poziva na buđenje iz zimskog modnog sna koji smo proveli u monotonim tonovima sive, smeđe, bež i plave, onda je to sva raskoš cvjetnih uzoraka. Da nam floralni motivi baš nikad ne dosade, pobrinuli su se dizajneri koji svakom novom kolekcijom predstave reinterpretirana izdanja cvjetnog printa, stoga ne iznenađuje što je upravo to jedan od klasika kojem se uvijek rado vraćamo, a nosimo ga i tijekom cijele godine.

Govoreći o uzorcima, dizajnerski i high street brendovi paze na to da i svi koji žele odmak od klasike dođu na svoje. Za prvu proljetnu kavu na terasi, umjesto retro cvjetnog printa, odaberite sve popularniji “paisley“ uzorak koji je svoje mjesto pronašao na raskošnim lepršavim haljinama dajući im boho prizvuk. Veliki ljubitelj neobičnog uzorka koji istodobno podsjeća na suzu i sjemenku bio je i Oscar Wilde koji je paisley nosio na svilenom šalu. Njegova je i slavna izreka da svatko treba ili biti umjetničko djelo ili nositi umjetničko djelo, a odjevni predmeti kojima bismo prizvali toplije dane i spremno dočekali proljeće izgledaju upravo tako, poput malih umjetničkih djela.

Izabrali smo najljepše haljine koje prizivaju proljeće iz Zarine kolekcije

FOTO: Zara 399 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 399 kn FOTO: Zara 399 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 399 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 279 kn FOTO: Zara 229 kn FOTO: Zara 199 kn FOTO: Zara 179 kn FOTO: Zara 179 kn

Uz najrazigranije uzorke, posebno mjesto u proljetnom ormaru imaju i boje; mnogo, mnogo boja! Bez obzira na to koji stil preferirate, neovisno o tome jeste li minimalistica ili uživate u eklektičnoj igri boja, svidjet će vam se ono što su dizajneri pripremili za novu sezonu. Već je na prvi pogled jasno, i ovo će proljeće biti posebno uzbudljivo i natjerati nas da se smjesta probudimo iz (pre)dugog zimskog sna. Raskošna paleta boja donosi prijeko potrebnu dozu svježine – Valentino predlaže raskošne šljokice s vibrantnom kombinacijom ružičaste, zelene i žute, francuski brend Maje glasa za statement kombinaciju ružičaste, narančaste i pastelno plave, dok Victoria Beckham i Gucci znaju kako stvoriti proljetnu paletu u ormaru, a pritom ostati vjeran stilu koji karakteriziraju bež tonovi i karirani uzorak. I klasičari će doći na svoje jer bijela od glave do pete nikad nije izgledala efektnije, pojačana detaljima u jarkim nijansama crvene, zelene i žute, baš kao što predlaže brend Shrimps.

I high street brendovi prihvatili su šarenu stilsku igru i na najveseliji način najavili mnogima omiljeno godišnje doba: od tie dye uzorka koji nam se vratio u velikom stilu s potpisom H&M-a, preko Zarinih upečatljivih žutih cipela koje će osvježiti i najjednostavniju odjevnu kombinaciju pa do dojmljivih naušnica u obliku trešanja koje prizivaju ne samo proljetne dane, nego i dugo, toplo ljeto. Proljeće, požuri se, spremno te čekamo u tvojim jarkim i pastelnim bojama te najraskošnijoj igri uzoraka.

U galeriji pogledajte najljepše komade u kojima bismo voljeli dočekati proljetne dane:

Zara, 199 kn Zimmermann, MatchesFashion, 850 eura Zara, 449 kn Zara, 199 kn Zara, 99 kn Stella McCartney, Net a Porter, 395 eura Marques Almeida, MatchesFashion, 475 eura Maje, Net a Porter, 90 eura Le Sirenuse Positano, MatchesFashion, 371 euro J.W.Anderson, Net a Porter, 890 eura Isabel Marant, MatchesFashion, 1050 eura H&M, 59 eura H&M, 13 eura Evi Grintela, MatchesFashion, 690 eura Aerni, Net a Porter, 790 eura Acne, MatchesFashion, 650 eura

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".