Najkontroverzniji outfiti Melanije Trump od inauguracije: Jakna s natpisom 'Nije me briga, a vas?', štikle za poplavu...

Tijekom četiri godine, imali smo je prilike vidjeti u odličnim, ali i prilično kontroverznim izdanjima koja su često izazvala negodovanja u javnosti.
Vidi originalni članak

Garderoba Melanije Trump prilično se razlikuje od modnih odabira njezinih prethodnica. Kako piše Marie Clarie, umjesto biranja američkih dizajnera, puno smo je češće imali priliku vidjeti u komadima s potpisom europskih dizajnera, čije se cijene smatraju i znatno višima od američkih. Tijekom četiri godine, imali smo je prilike vidjeti u odličnim, ali i prilično kontroverznim izdanjima (prisjetimo se samo Zarine jakne od tristotinjak kuna s natpisom 'Nije me briga, a vas?' tijekom posjeta američko-meksičkoj granici) koja su često izazvala negodovanja u javnosti. 

Najkontroverzniji odabiri

U nastavku smo izdvojili pet najkontroverznijih outfita, poredanih od manje prema najkontroverznijima

#5 Loš odabir šešira

U travnju 2018. godine, tijekom drugog dana posjeta francuskog predsjednika Macrona SAD-u, Melania je odabrala kostim s potpisom Michael Kors Collection, no šešir dizajnera Hervéa Pierrea bio je taj koji je izazvao rasprave na društvenim mrežama. Neki su je usporedili s Michelle Pfeiffer u Scarfaceu, a drugi s Beyoncé u glazbenom spotu Formation.

#4 Kaciga koja šalje pogrešnu poruku

Prvo samostalno putovanje Melanije Trump bilo je u Afriku u listopadu 2018. godine, a za safari-izlet odjevnu je kombinaciju upotpunila tzv. pith-kacigom, predmetom koji ima mračnu kolonijalnu povijest u Africi pa se ovakav odabir smatra prilično neosjetljivim, piše Marie Clarie. Melania je tada na putovanju izjavila da želi razgovarati o svojem posjetu Africi, a ne onome što nosi. 

#3 Jakna od 70 tisuća dolara

U svibnju 2017. godine, Melania i Donald Trump posjetili su Siciliju, zbog sastanka na vrhu G7 zemalja. Prva je dama tada odabrala izvezenu jaknu s potpisom talijanskog modnog dvojca Dolce&Gabbana, a javnost je šokirala cijena jakne - 70 tisuća dolara, odnosno više od 430 tisuća kuna.

#2 Štikle za obilazak mjesta pogođenih uraganom i poplavom

Kad je riječ o odabiru obuće, Melania je griješila nekoliko puta - za vrijeme posjeta Portoriku nakon razornog uraga Harvey odabrala je tamnoplave salonke, baš kao i nakon poplava u Teksasu, kad se, prilikom izlaska iz Bijele kuće, na putu prema zrakoplovu, pojavila u vrtoglavo visokim salonkama. Mnogi su takav odabir obuće smatrali prilično neosjetljivim i neprimjerenim za obilazak područja stradalih u prirodnim katastrofama, bez obzira na činjenicu da se kasnije preobula u Timberland čizme. 

#1 Jakna s natpisom "Nije me briga, a vas?" prilikom posjeta dječjem migrantskom centru

Bez sumnje, najveću modni promašaj napravila je kad je napravila odmak od dizajnerskih komada u ormaru i odabrala onaj s potpisom high street brenda, Zare. Problem ovog puta nije bila ni cijena od tristotinjak kuna, niti kroj, već natpis "Nije me briga, a vas?". Ovu je odjevnu kombinaciju pokazala prilikom ulaska u zrakopolov na putu prema američko-meksičkoj granici, gdje je posjetila djecu migranata. Prije nego je sletjela u vojnu bazu Maryland, jaknu je skinula i zamijenila bež jaknom. Stephanie Grisham, njezina glasnogovornica, tada je izjavila kako je natpis na jakni sasvim suprotan svemu što je ured prve dame navodio kao motivaciju za putovanje u centar za djecu migranata, na kojem je Melania sama inzistirala, pisao je tada Daily Mail. 

S druge strane, o modnom promašaju tada se na Twitteru oglasio i sam Donald koji je rekao kako je njegova supruga jaknu namjerno odabrala te da je to bila poruka za fake news medije, jer je, kako je napisao, Melania naučila koliko su neiskreni i odlučila poručiti da je nije briga. 

Najbolji modni odabiri

S druge strane, Melania je često zbog svojih odjevnih kombinacija dobivala i brojne komplimente. Od elegantnih haljina pa to sofisticiranih odijela, modna struka nerijetko je bila oduševljena njezinim modnim odabirima pa smo u nastavku izdvojili nekoliko kombinacija koje se nalaze na listi Melanijih najboljih. 

Prilikom državnog posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu u lipnju 2019. godine, Melania je odabrala nekoliko divnih haljina. Jedna od impresivnijih je bijela s potpisom Dior Haute Couture, kao i crvena koju potpisuje dizajnerica Clare Waight Keller

Kako piše Hello!, prilikom posjeta Saudijskoj Arabiji, izgledala je elegantno i sofisticirano te jako chic u crnom kombinezonu kojeg potpisuje američka dizajnerica Stella McCartney. Kombinezon je upotpunila predimenzioniranim zlatnim remenom francuskog luksuznog brenda Saint Laurent. 

Power dressing stavila je novu razinu kad je u Parizu nosila crveni kostim s Diorovim potpisom i kombinirala ga sa salonkama iste nijanse. 

Za Arapsko-islamsko-američki sastanak na vrhu u Konferencijskom centru kralja Abdulaziza u Rijadu, gospođa Trump odjenula je bijelo Dolce&Gabbana odijelo i crnu bluzu. Elegantan odabir upotpunila je cipelama od zmijske kože koje potpisuje Manolo Blahnik. 

Jedna od kombinacija za koju je dobila mnogo pohvala bila je i ona sastavljena od kaputa krem-boje s potpisom The Rowa i šešira iste nijanse dizajnera Phillipa Tracyja. 

2018. godine, prilikom posjeta Royal Chelsea bolnici, Melania Trump odabrala je color-blocking haljinu koju potpisuje Victoria Beckham i uskladila je s lakiranim, nude salonkama vrtoglavo visokih potpetica.

Divan prizor sa zagrebačke špice: Super odjevena mama s cool klincima uljepšat će vam dan
Olja Vori i mama Mirjana prave su zvijezde špice: Njihove će vas zimske kombinacije osvojiti na prvu
Dizajnerica i model nosi čizme koje trendseterice obožavaju ove zime, a nikada ne izlaze iz mode
Vidjeli smo kakve potkošulje nose zastupnici pa pitali savjetnicu koji je model najbolji, a što je ipak staromodno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".