'Najklikaniji' street style trenuci sa zagrebačke špice: 10 najpopularnijih izdanja u protekloj godini

Od dnevnih, ležernih izdanja pa do poslovnih outfita, u odjevnim kombinacijama naših sugovornika pronalazimo izvrsne modne ideje
Vidi originalni članak

Naš fotograf Goran Čižmešija na Divu donosi najbolje odjevene stanovnike Zagreba i njegove posjetitelje - oni mu rado poziraju i otkriju detalje svojeg odličnog stila, a nama su sjajan izvor inspiracije za odijevanje. U njihovim kombinacijama pronalazimo inspiraciju i za ležerne i za nešto formalnije prigode, poput poslovnih.

Izdvojili smo onih 10 koji su vas (i nas) najviše oduševili pa su dobili najviše 'klikova' u protekloj godini.

10. Iva Radić

– Napokon je toplo pa sam odjenula kožnu jaknu. Obožavam kožne jakne, a crnu sam kombinaciju osvježila zelenom torbom - ispričala je Iva za Divu u veljači, kad ju je u centru Zagreba 'ulovio' naš fotograf.

Zelena se torba istaknula u ovom all black stajlingu. Potpisuje ju luksuzni talijanski dizajnerski brend Bottega Veneta i jedan je od onih modela kojim su se high street kuće inspirirale i ponudile pristupačnije verzije. Model kakvog nosi nalazi se na listama želja mnogih ljubiteljica mode, a pravi je "mamac" za poglede, pogotovo kad se kombinira s bazičnijim komadima.

9. Par odličnog smisla za modu

 Nešto topliji jesenski dan iskoristili su za sakoe koji su chic dodatak svakom stajlingu.

Brineta prekrasnog osmijeha bazu outfita sastavljenu od traper bermuda i pulovera kombinirala je uz sako uzorka riblje kosti i klasičnu sivu torbu, a zvijezde stajlinga su fantastične crvene čizme. On se držao 'pomaknute' klasike pa je gradom prošetao nekoliko komada koji odolijevaju prolaznosti trendova. Tu su crne mokasinke, zatim tamne traperice i sivi sako

8. Nevenka Ivančec-Jakovac

– Lijep je dan za šetnju i žive boje, kakve najčešće i nosim – ispričala je u veljači modno osviještena liječnica i anesteziologinja u čijem stajlingu inspiraciju mogu pronaći svi ljubitelji pomaknute klasike. Nevenka Ivančec-Jakovac definitivno je jedna od onih dama od kojih možemo učiti o stilu, što je potvrdila još jednim modnim izdanjem.

Baza outfita bila su dva vječna komad u garderobi, crne hlače i bijela bluza, no poigrala se sa statement modnim dodacima pa je rezultat outfit koji nije mogao proći nezamijećeno

7. Neven Ciganović

– Plava mi je najdraža, pogotovo tamnoplava, ali volim je osvježiti s jačom nijansom. Svu robu kupujem online ili na rasprodajama jer povoljno nađem stvari koje nitko ne želi. Ljudi se čude kako to na meni dobro izgleda, a oni sami te komade nisu ni zapazili – rekao je u veljači društveni kroničar. 

I dok je odabir kaputa bio upečatljiv, pravi statement model, hlače, a pogotovo dolčevita, naginju klasici i dobro ih je imati u garderobi jer su pravi spas u hladnim danima, pogotovo u onim jutrima kad nemate ideje što odjenuti. Lako se kombiniraju, a nosivi su iz sezone u sezonu. 

6. Vedrana Vlahović

– Idem s posla. Zelena je moja omiljena boja, zapravo, sve nijanse zelene najčešće nosim jer mi je u tim bojama i uniforma na poslu. U bolnici pazim da se tetovaže ne vide, ali privatno ih volim pokazati i ponosna sam na njih – ispričala je specijalistica abdominalne kirurgije s izvrsnim smislom za modu.

Njezin modni izbor sastoji se od tek nekoliko komada, no Vedrana ih tako dobro nosi i zaslužila je čistu modnu peticu. Odabrala je rebrastu dvobojnu haljinu na kopčanje uz koje su se fantastično uklopile štikle na vezanje leopard uzorka. 

5. Anja Baraba

– Ovu sam suknju najnovije kupila i odlučila sam je odmah odjenuti. Kombinirala sam je s torbicom koja nikako da ugleda svjetlo dana, ali uz ovaj stajling mi je baš dobro išla. Volim nositi voluminozne suknje. Zanimljivo je da sam od malih nogu zaljubljena u krinoline pa se to odražava i na moj današnji stil – ispričala je u srpnju za Divu izvanredna profesorica na Stomatološkom fakultetu koja sjajan smisao za modu i jedinstvene outfite ima u malom prstu. 

Potvrdila je da ljeto nije rezervirano samo za jarke ili pastelne boje i šarene uzorke, već i neutralne nijanse poput bež i crne mogu izgledati fantastično. 

4. Jadranka Sloković

Odvjetnica je prava modna inspiracija kad su u pitanju poslovni stajlinzi, u kojima je najčešće vidimo. Takva su izdanja sastavljena od odlično krojenih odijela i cipela s visokim potpeticama, a u jednom izdanju iz travnja ove godine potvrdila je da jednako dobro nosi i casual komade poput traperica i tenisica. Tako je salonke zamijenila ležernom obućom, bijelim tenisicama koje je kombinirala s trapezicama, sakoom i košuljom s volanima. 

Jednom prilikom za Budi.in CHIC izjavila je da je velika ljubiteljica jeansa. Pokojnoj novinarki Ani Lendvaj otvorila je vrata svog ormara i otkrila tajne svojeg stila. Prisjetila se rane mladosti i, između ostalog, rekla kako je tada živjela u trapericama. Od njih, tvrdi, neće odustati ni sa sto godina! 

3. Jakša i Nina Medić

– Ove su kombinacije spontano ispale usklađene po crnoj boji. Češće nosimo crno, neko neke svijetle boje, to je očito genetski – rekli su Nina i Jakša, inače ginekologinja i poduzetnik, početkom godine za Divu kad su pozirali na zagrebačkoj špici. 

Crni kaput kakvog je Nina odabrala zimski je klasik kojem ćete se, jednom kad ga dodate u kolekciju, rado vraćati iz sezone u sezonu. Nosiv je godinama, a volimo ga jer pristaje na sve pa je dobra ideja i potražiti ga i na sniženjima. 

Poduzetnik je gradom prošetao u jednom od efektnijih izdanja koje je zaslužilo čistu peticu - kože hlače super izgledaju uz genijalni statement džemper sa zlatnim detaljima. I njegov je odabir bio crni kaput, no napravio je mali odmak od klasike i odabrao model s izvezenim detaljima. 

2. Andrea Maros

– Malo puše pa mi se kombinacija učinila idealnom, a ove su mi tenisice udobne za po gradu. Na poslu biram tanku potpeticu, ali privatno za gradu su mi draže deblje potpetice ili platforme. U ravnim tenisicama može me se vidjeti samo kad vježbam – ispričala je u lipnju modno osviještena direktorica financija. 

Ranije je za Divu rekla da visoke potpetice nosi bez obzira na to što je visoka, a smatra ih jednim od najboljih izuma na svijetu. Kad su u pitanju sportska izdanja, sve je se rjeđe može vidjeti u njima. Više ih je, rekla je za Divu, nosila u mlađim danima.

1. Ana Uršula Najev

– Cargo hlače nosim oduvijek i baš mi je bilo drago kad sam vidjela da se opet nose. Ovo je oduvijek bio moj đir, i ovakav kroj i ovakvi materijali. Vidjela sam da je samt jako popularan, a rugali su mi se prije šest godina kad sam to furala – ispričala nam je u listopadu. 

Glumica i glazbenica cargo hlače u bež nijansi kombinirala je s kratkim topom te dva zimska klasika - kožnom jaknom i crnim gležnjačama. Riječ je o komadima koji su nosivi mnogo duže od jedne sezone pa ih je svakako dobra ideja imati u ormaru. 

Glumica Ana Uršula Najev: 'Jedan dan sam dama, drugi dan Frida Kahlo, treći rock'n'roll'

 

Sjajno izdanje Đurđe Tedeschi kao inspiracija za stajling ovog Božića: Haljinu i gležnjače upotpunila je zaštitnim znakom - kapom

Izaberite puder sa super pokrivnom moći ispod kojih koža diše: Izdvojili smo formule koje vlaže lice

Efektne cipele kakve je odabrala Aleksandra Dojčinović jedan su onih modela koje bismo rado vidjeli i u vlastitoj kolekciji

Hlače poput njezinih na špici još nismo vidjeli: 'Volim drugačije traperice jer uz njih mogu kombinirati jednostavne stvari'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".