Najbolji trendovi kaputa s modnih pista: 5 modela koji će biti najpopularniji kada zahladi

Kaput je bez sumnje ključni element jesenske garderobe, a modni dizajneri to razumiju bolje nego ikada.
Vidi originalni članak

Jesen 2024. donosi novi niz modnih pravaca koje ne smijete propustiti. Modne piste prošlog proljeća jasno su postavile trendove za hladniju sezonu, predstavljajući kapute koji nude i stil i funkcionalnost. Ove sezone, vaš kaput nije samo zaštita od hladnoće, već i snažna izjava o osobnom stilu. Jeste li spremni prigrliti tiho luksuzni oversize model koji dominira trendovima ili ćete se odvažiti i prepustiti snu o raskošnom ogrtaču nalik onima iz vremena "Ponosa i predrasuda"?

Bez obzira na vaš izbor, ključna poruka ove sezone je da kaput postaje vaš oklop, vaša svakodnevna prezentacija prema svijetu. Od boemskih vibracija Chloé do sofisticirane minimalne estetike Prade, modni dizajneri nude raznolike stilske pristupe koji spajaju pragmatizam s visokom modom.

Minimalizam u duhu utilitarizma: Pradini kaputi
Kada govorimo o hladnim danima, funkcionalnost je jednako važna kao i estetika. Pradini kaputi za jesen 2024. odišu profinjenom spremnošću, donoseći minimalizam i praktičnost u centar pozornosti. Ovi kaputi odišu elegancijom, ali bez pretjeranog napora. Krojevi su promišljeni i prilagođeni modernim potrebama, čineći ih savršenima za dnevne kombinacije, ali i večernje izlaske.

Matthieu Blazy, kreativni direktor Bottega Veneta, naglašava ljepotu pragmatične odjeće u suvremenom svijetu. U svojoj sezonskoj bilješci, Blazy piše: "Monumentalizam svakodnevice: privlačnost i povjerenje u svrhovito. Siluete su pojednostavljene, prepoznaju se poput monolita u mraku." Taj osjećaj sigurnosti i zaštite u odjeći postaje sve važniji, osobito u svijetu koji se stalno mijenja.

Zagrlite romantične vibracije
Za one koji žele unijeti dašak nostalgije u svoj jesenski stil, ogrtači su savršen odabir. Povratak ovog romantičnog komada nije prošao neprimijećen na modnim pistama. Loewe i Carven nude raskošne, voluminozne ogrtače koji podsjećaju na povijesne filmove i elegantne večernje izlaske. Sada je pravo vrijeme da prigrlite ovaj stil, istovremeno spajajući funkcionalnost i gracioznost.

Ogrtač nudi osjećaj slobode, omogućujući vam da se sakrijete od svijeta u svom osobnom prostoru. Nema boljeg osjećaja nego hodati ulicama umotani u slojeve tkanine koji lebde iza vas s elegantnim rubom. Ovi kaputi odražavaju sofisticiranu jednostavnost, a njihova silueta donosi suptilan osjećaj dramatičnosti.

Zaštitite se visokim ovratnicima
Osim romantičnih ogrtača, kaputi s visokim ovratnicima predstavljaju ključni trend za hladne mjesece. Ovi kaputi, dizajnirani da zaštite vaš vrat od oštrih vremenskih uvjeta, stvaraju dojam skulpturalne elegancije. Visoki ovratnici, često zakopčani ili pažljivo omotani, postaju središnji element mnogih kolekcija, od Chloé do Prade.

Učinkoviti su i estetski privlačni, a ujedno stvaraju osjećaj sigurnosti. Ovi kaputi štite od zime, a istovremeno naglašavaju vašu siluetu, čineći ih idealnim odabirom za svakodnevne kombinacije.

Kaputi koji oblikuju tijelo: Hermès i povratak kožnih jakni
Za ljubitelje strukture i savršenog kroja, kožne jakne su ponovo u središtu pozornosti. Hermès, ikona luksuzne kože, predstavio je nevjerojatno sofisticirane modele s naglašenim strukom i modernim krojevima. Jakne koje prate liniju tijela, s detaljima poput patentnih zatvarača i prilagodljivih rukava, predstavljaju vrhunski stil koji kombinira luksuz i svakodnevnu praktičnost.

Oversize kaputi: Moderan bijeg od svakodnevice
I za kraj, kaputi koji kao da su "posuđeni iz muške garderobe" ostaju jedan od najdominantnijih trendova sezone. Oversize modeli, poput onih predstavljenih kod Loewea i Carvena, pružaju nevjerojatnu udobnost i lakoću nošenja. Voluminozni krojevi stvaraju dojam bezbrižnosti, a slojevite kombinacije pletiva čine ih idealnima za sve vremenske prilike.

Meghan Markle ponovno zasjala na glamuroznoj gala večeri u haljini koju je već jednom nosila
Louis Vuitton Neverfull torba ima novu etapu: Njezina reverzibilnost fokus je nove kolekcije 'Inside Out'
Zgodna stomatologinja sjajno spaja trendi komade koje ćemo rado nositi cijele jesenske sezone

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".