Tko su najbolje odjevene zvijezde na ovogodišnjem oskarovskom crvenom tepihu?

Nakon nešto skromnije dodjele zlatnih kipića prošle godine te pretprošle koja se odvila virtualnim putem, glamura i raskoši na crvenom tepihu nije nedostajalo.
Vidi originalni članak

U Dolby Theatreu u Los Angelesu održana je 94. dodjela Oscara. Nakon što se ceremonija protekle tri godine odvijala bez voditelja, dodjelu ovogodišnje najprestižnije filmske nagrade vodile su prvi put u povijesti tri žene - Amy Schumer, Regina Hall i Wanda Sykes.

Što je modna savjetnica i urednica Dubravka Prpić Znaor rekla o outfitima na dodjeli Oscara, pogledajte u videu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon nešto skromnije dodjele zlatnih kipića prošle godine te pretprošle koja se odvila virtualnim putem, glamura i raskoši na crvenom tepihu nije nedostajalo. U kreacijama slavnih dizajnera pozornost se stavila i na najmanji detalj pa su uzvanice i uzvanici zablistali u glamuroznim haljinama, elegantnim odijelima, uz dodatak interesantnih detalja. Mnogi su uzvanici izborom boja u odjevnim kombinacijama ili detaljima poput bedža sa zastavom odali počast stradalima u ratu u Ukrajini. 

Izdvojili smo, prema mišljenju Harpers Bazaara, najbolje odjevene uzvanice i najbolje odjevene uzvanike s 94. dodjele filmske nagrade Oscar. 

Nicole Kidman u Armani Priveu

Raskošan peplum-detalj haljini daje dinamiku i zaigran moment, dok ostatak haljine odlično prati liniju tijela i laska figuri. Boja je isto jedinstvena jer je teško reći radi li se o plavoj, sivoj ili boja kamena. Nicole Kidman na crvenom je tepihu rekla da je gospodin Armani, čovjek koji je u modnu povijest upisao neutralne nijanse, osmislio nijansu plave upravo za nju nakon što mu je rekla da želi nositi plavu na ceremoniji. 

Tracee Ellis Ross u dizajnu Caroline Herrere

Glumica je izborom ove haljine na crveni tepih donijela dašak holivudskog glamura. Satenske cipele u istoj nijansi izvrsno su se nadopunile na haljinu, a biserne ogrlice elegantno su zaokružile kombinaciju. 

Jessica Chastain u Gucciju

Jessica Chastain pobijedila je u kategoriji u kategoriji za najbolju glumicu, a za crveni se tepih odjenula prema temi svojeg filma "The Eyes of Tammy Faye". gdje je tumačila evanđelistkinju Tammy Faye Baker. Odabrala je svjetlucavu Gucci haljinu u boji sjenila koju je Faye Baker preferirala. Volani daju dozu otkačenosti, a korzetirani dio pristaje joj kao saliven. 

Kristen Stewart u Chanelu

Kristen Stewart vjerojatno će ući u povijest oskarovskog crvenog tepiha kao osoba koja se na njemu pojavila u vrućim hlačicama. Stajling potpisuje Chanel, a iza njega stoji stilistica Tara Swennen koja je za Bazaar rekla "da je već nosila mnogo haljina, a oskarovski je dan bio taj na koji može odjenuti što poželi". Stewart se našla vrlo visoko i na Voguevoj listi najbolje odjevenih na crvenom tepihu. Kratke je hlačice uparila sa sakoom od smokinga i svilenom košuljom sa zakopčanim samo jednim gumbom, dok se biserna ogrlica elegantno spuštala niz vrat. 

Jada Pinkett Smith u Jean-Paulu Gaultieru

Jedna od modnih suradnji koja je postala viralna bila je ona između Jean-Paul Gaultiera i njegove štićenika Glenna Martensa.Ne bi se svatko odvažio nositi ovako raskošnu haljinu, no Jada Pinkett Smith izvrsno nosi niz volana u tamnozelenoj nijansi. 

Alana Haim u Louis Vuittonu

Raskošne su haljine genijalne i pravi "mamac" za poglede, no postoji nešto šarmantno i ljupko u elegantnoj haljini dugih rukava kakvu nosi Alana Haim. Potpisuje ju Louis Vuitton i prekrivena je šljokicama u nježnoj bež nijansi. 

Demi Singleton u dizajnu s potpisom Miu Miu

Miu Miu trenutno je jedan od "najviralnijih" brendova zahvaljujući novoj kolekciji u kojoj su predstavljeni trendovi poput niskog struka, koji je dominirao 2000. U efektnoj boji lavande, upotpunjenoj perlama duž cijele haljine, na crvenom se tepihu pojavila glumica Demi Singleton koja je u biografskom filmu "Kralj Richard" glumila mladu Serenu Williams. 

Lupita Nyong'o u Pradi

Glumica je jedna od onih koja shvaća da odabirima za crveni tepih osoba može mnogo toga reći o sebi. Zna da je vizualna prezentacija bitan dio njezina života, a Prada je ovog puta napravila haljinu od šljokica s ružičastim detaljima i zlatnim nitima na donjem dijelu. Dok su ostali uzvanici naginjali klasici, Nyong'o je poželjela biti cool i u tome je uspjela. 

Uma Thurman u Bottegi Veneti

Iako crveni tepih znači raskoš i glamur, neki jednostavno ostanu vjerni svojem sofisticiranom stilu. To je napravila i Uma Thurman kad se na ovogodišnjoj dodjeli pojavila u kombinaciji lagano predimenzionirane svilene košulje i suknje koja je tako kvalitetno izrađena da pristaje točno onako kako treba jer se u dizajnu mislilo na svaki detalj. 

Tiffany Haddish u Dolce & Gabbani

Šljokice na crvenom tepihu su neizostavne, a glumica Tiffany Hadish odabrala ih je u varijanti tamnozelene haljine bez naramenica, s bijelim cvjetićima od perlica. Boja haljine je prava smaragdna, s odgovarajućom ogrlicom. 

Među najbolje odjevene, Vogue je svrstao i Timothéeja Chalameta koji se na dodjeli pojavio u Louis Vuittonu, zatim Andrewa Garfielda u Saint Laurentu, Kodija Smit-McPheeja u Bottegi Veneti.

Benedict Cumberbatch odabrao je Brioni odijelo Brioni na koje je zakačio bedž s ukrajinskom zastavom, dok je Sophi Hunter nosila Dior Haute Couture. Na Vogueovoj listi najbolje odjevenih našli su se i Jamiee Dornan  i Amelia Warner, Philippe Rousseleta i Liya Kebede u Alaïi...

 

Odjevne kombinacije s ovogodišnjih Oscara pogledajte u galeriji:

FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell

 

Svake se dvije minute proda jedna bočica: Puder kojeg vole vizažisti, licu daje sjaj i kažu da je poput "filtera" u bočici

Matija Vuica genijalno kombinira "povratničke" sandale, novi-stari trend koji obožavate ili preskačete

Čak i ako niste fan cvjetnih mirisa, među ovim parfemima biste mogli pronaći svog favorita za proljeće

Kombinaciji prekrasne prevoditeljice ne možemo pronaći manu: 'Ne bih nosila crocsice, prekratke hlačice...'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".