Nagrada My Global Fashion Awards donijela glamur u Split

Split je sinoć odisao glamurom, šušur se osjetio u zraku jer svatko je želio biti dio druge po redu prestižne dodjele modnih nagrada My Global Fashion Awards u prekrasnom dvoru splitskog Perivoja, koji je poslužio kao sjajna kulisa za spektakularnu večer.
Vidi originalni članak

Kao prave hollywoodske zvijezde gosti su zasjali na jedinom pravom crvenom tepihu u Hrvatskoj , te pokazali svoje toalete u „black&white“ izdanju, koju su ovu večer učinile još glamuroznijom. Uz magnum šampanjace Moet i Mumm by David Guetta, pjenušce Bottega, pjenušce Plemenita Rose, vina najbolji hrvatskih vinara, gosti su mogli uživati i u vrhunskim koktelima koji su za njih pripremali  bartenderi Toni Vrsalović i Marino Karinja. Svi oni koji su imali čast prisustvovati večeri dodjele prestižnih nagrada mogli su počastiti svoja nepca rapsodijom okusa naših vrhunskih hrvatskih chefova Hrvoja Zirojevića, Brace Sanjina i Ivana Pažanina uz food partnera Tommy-a.

Svi dobro raspoloženi sa smješkom na licu i uz dobru glazbu dvojca DJ Sole i DJ Sense te saksofonista Marina Klarića, su s nestrpljenjem isčekivali rezultate MGF nagrada. 
U oskarovskom stilu program su vodili glumac Slavko Sobin i kolumnistica Andrea Andrassy dok se sa crvenog tepiha javljala poznata radio voditeljica Ines Nosić.
Početna trema i neizvjesnost nestale su u trenutku kada je počelo proglašenje onih najboljih. Kao pravi domaćini prvo su se dodjelile nagrade našim gostima iz Italije i Srbije.

Nagrada za „Master Tailor 2018“ otišla je u ruke poznatom talijanu Luci Morittu koji  je član junior drevnog sveučilišta osnovanog 1575. godine u Rimu, i skuplja dragocjeno nasljeđe te ga prerađuje kroz potragu za ljepotom i harmonijom u detaljima.

“Živio sam u izravnom kontaktu s poviješću krojenja zahvaljujući braći Marchesini i želim da veza ostane vodič za moju profesionalnost. Slijedit ću svoj stil, podržat ću svoju kreativnost, ali ću iz korijena trgovine koja se rađa od velikih ljudi izvući tu ljepotu koja zna kako nadvladati vrijeme.“

„Outstanding Achievement 2018“otišla je u ruke Jeleni Ivanović, nagrada za doprinos popularizacije modelinga i lansiranje internacionalnih karijera modela iz cijele regije. Devedesetih je kao jugoslovenski model hodala svjetskim pistama,  rame uz rame sa Naomi Campbel, Kate Moss i Gisele. Bila je i muza Jean Paul Gaultiera. Na poziv prestizne WOMEN Management agencije (Paris, New York, Milano) postala je direktor scoutinga i obišla  cijeli svijet u potrazi za budućim top modelima. Priznata je i poštovana u svjetskim fashion krugovima.

Osnovala je “Model Scouting Office” sa sjedištem u Beogradu,  matičnu agenciju koja danas slavi 10 godina uspjeha!! Svoje bogato iskustvo prenosi na nova lica iz cijele naše  regije, izvodi  ih na put pouzdanog i vrhunskog svjetskog modelinga.
Još jedna nagrada „Outstanding  Achievement 2018“ dodjeljena je Nenadu Radujeviću koji je zaslužan za doprinos popularizaciji domaćih dizajnera i razvoju regionalne modne industrije te je ujedno direktor modnog studija Click, prve privatne agencije za modu na teritoriji ex Jugoslavije i pokretač projekta Belgrade Fashion Week, koji se od 1996. godine  realizira kao prvi projekt takve vrste u cijeloj istočnoj i jugoistočnoj Europi. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima se ističu: nagrada Kulturnog centra Beograda, Nagrada za najbolji PR za projekat Beogradski Fashion Week, Elle style awards za doprinos modi 2012. godine kao i Nagrada za ličnost godine magazina Hello iste godine.

Nagrada „Up Coming Star 2018“ pripala je mladom dizajneru Stefanu Đokoviću čiji rad inače odiše kreativnošću na modnoj sceni koji se ističe originalnim kreacijama i visokom produkcijom.  U kratkom vremenskom periodu dibio je pozive za sudjelovanje na tjednima mode u londonu, New Yorku, Vancouveru, Shanghaiu, Cannes a za nekoliko dana ga očekuje revija u Dubaiu na krovu svijeta u predivnoj Burj Kalifa. 
Žiri u sastavu Nenad Korkut,  Neda Makjanić- Kunić, Zvona Vučković, Josip Grabovac, Marco Consoli i Vanja Ljubić nije imao nimalo lak zadatak od najboljih izabrati one najbolje, tako je za „Dizajnera muške odjeće“ proglašen Tomislav Bahorić, „Dizajner ženske odjeće“ Arileo, nagradu za „Dizajnera modnih dodataka“ osvojila je splićanka Tamara Bombardelli, za „Modnog fotografa 2018“ proglašena je Mare Milin. „Model 2018“ je Ana Lea Janžić dok je nagrada „MGF bloger 2018“ dobila svjetski poznata blogerica Tamara Kalinić koja surađuje sa svjetksim poznatom dijanerima i brendovima, te je sama lansirala liniju naočala naziva So Shady. Ove godine dodjeljena je i nagrada za „Životno postignuće i doprinos modi“ a statuu je ponijela kući Tihana Harapin Zalepugin ženi s velikim iskustvom u modnom svijetu koja je mnoge manekenke vinula u zvijezde, radila na organizaciji Eurosonga, vodila PR Zagrebačkoj filharmoniji i onda dobila ponudu za rad u direkciji Miss Hrvatske. Nakon Miss Hrvatske odlučila je sabrati sve što je naučila na sceni i iza nje i tako je nastala Talia model.
Judita Franković je proglašena „Modnom ikonom 2018“, a glavna nagrada „MGF Award“ otišla je u ruke Juraju Zigmanu za izuzetnu posvećenost brendu koja se odnosi na kompletan imidž, predstavljanje i rezultate te inovativnost i širenje brenda van granica Hrvatske. U njegovim kreacijama nastupale su svjetski poznate zvijezde poput Fergie, Bebe Rexhe, djevojaka iz grupe Little Mix, Nicki Minaj i Cheryl Cole. Ova prestižna nagrada je i ujedno najveća nagrada ove dodjele.

Na dodjeli su prisustvovali i ostale osobe iz javnog života, glumica Ana Gruica, pjevačica Andrea Šušnjara, Iris Rajčić, Anamarija Asanović, dr. Dinko Kaliterna, grupa Best, Horvat Čagalj, modni dvojac Ledenko, svjetski poznata novinarka Gili Biegun iz Joys Magazina i mnogi drugi.
Zadovoljna sam da je sve prošlo onako kako sam i zamislila, drago mi je što su svi veseli i nasmijani bez obzira jesu li ili nisu osvojili nagrade - kazala nam je organizatorica i utemeljiteljica Gianna Apostolski.
Dodajmo kako se zabava nastavila sutradan na velikom MGF Party-u u Laganini Lounge Baru gdje su samo odabrani gosti mogli uživati u moru, suncu, vrhunskoj hrani, piću i dobroj zabavi. Zahvaljujemo se sponzorima Croatia Yachting, Motor Yachts Croatia, Segoyachts, hotel Vestibul, Hairbook by Ivica Šuljak, Mazzgoon Food, Noor Bar, Poliderma, Bar Solutions, Elvira, TZ grada Splita i TZ splitsko-dalmatinske županije.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".