Naglasak je na odvažnosti: Chic kombinacije boja koje su popularne ovog proljeća jer podižu svaki outfit

Dok je 2023. dominirala crvena boja kao dodatak i bež boja kao stil pritajenog luksuza, ove smo sezone vidjeli da je širi raspon boja osvojio središte pozornosti.
Vidi originalni članak

‘Plavo i zeleno ne idu zajedno’, ‘ne nosi crno na vjenčanje’ ‘nikad ne kombiniraj više od tri boje odjednom’ – modna ‘pravila’ oko boja su brojna i nerijetko gotovo potpuno neutemeljena. Srećom, mnoge trendseterice i fashionistice nikada nisu bile one koji igraju po pravilima, a svake godine vidimo kako dizajneri u prvi plan stavljaju nove i neočekivane kombinacije boja. Ni ove proljetne sezone nije bilo drugačije.

Dok je 2023. dominirala crvena boja kao dodatak i bež boja kao stil pritajenog luksuza, ove smo sezone vidjeli da je širi raspon boja osvojio središte pozornosti. Crna i plava možda su kombinacija koja je povijesno bila na popisu za "izbjegavanje", ali The Row i Givenchy dali su dobar argument za hrabro uparivanje na modnim pistama za proljeće/ljeto, putem skulpturalnih topova i širokih hlača te velikom blejzeri s ramenima i mrežaste suknje.

Drugdje smo vidjeli bogate nijanse tamnocrvene koje se uklapaju u korporativnu sivu kod Guccija i Prade, dok je žarka narančasta napravila nevjerojatnu, ali vrlo chic kombinaciju s tamnoplavom kod Miu Miu i Dries Van Noten. 

U nastavku donosimo najodvažnije spojeve boja koji će biti popularni ove proljetne sezone.

Kobalt plava i crna
Kobalt plava i crna boja u modi predstavljaju izrazito snažnu i profinjenu kombinaciju koja može dodati dramu i eleganciju bilo kojem outfitu. Ove dvije boje, iako kontrastne, zajedno stvaraju izuzetno privlačan vizualni efekt koji može biti pogodan za različite prilike, od formalnih događaja do svakodnevnih outfita. Kobalt plava može biti dominantna boja u outfitu, dok crna može služiti kao naglasak ili kontrastni element.

Krem i bijela
Kombinirajući krem i bijelu boju, stvara se suptilan i sofisticiran izgled koji ističe eleganciju i čistoću. Ova kombinacija često se koristi u svadbenoj modi, ali i u casual i poslovnim kombinacijama. Kombinacija bijele bluze i krem suknje ili krem haljine s bijelim detaljima može stvoriti osvježavajući i sofisticirani izgled. Također, dodavanjem modnih dodataka poput krem torbe ili bijelih cipela, može se postići uravnotežen i elegantan outfit.

Narančasta i mornarsko plavo
Kombinacija narančaste i mornarsko plave boje u modi donosi osvježavajući kontrast koji privlači pažnju i stvara izrazito stilski izgled. Ova kombinacija boja spaja toplinu i energiju narančaste s dubokom elegancijom mornarsko plave, stvarajući dinamičan i uravnotežen vizualni dojam. Narančasta boja može se koristiti kao naglašavajući detalj ili akcent u outfitu, dok mornarsko plava može poslužiti kao dominantna nijansa.

Tamnocrvena i siva
Kombinacija tamnocrvene i sive boje u modi predstavlja elegantan i sofisticiran izbor koji donosi dubinu i toplinu svakom outfitu. Tamnocrvena se često koristi za stvaranje profinjenih i raskošnih izgleda te može dodati dozu sofisticiranosti bilo kojem outfitu. iva boja simbolizira neutralnost, stabilnost i eleganciju. Ova boja je klasična i bezvremenska te se često koristi kao osnova za stvaranje različitih stilova.

Crvena i bijela
Kombinacija crvene i bijele boje u modi stvara dinamičan, energičan i izrazito privlačan izgled. Ova kombinacija boja nosi sa sobom simboliku snage, strasti i svježine, te je popularan izbor u različitim stilovima od casual do formalnih prigoda.  Crvena je univerzalna boja koja se može prilagoditi različitim tonovima i nijansama, od svijetle jarko crvene do tamnocrvene, i uvijek ostaje u središtu pozornosti.

Zasladite Uskrs fantastičnom Paskom - sočnim i mirisnim kruhom kojeg će se tražiti komad više
Nakon kontroverza s donacijama u prosincu, Chiara Ferragni ponovno na meti kritika modne industrije
Dizajnerica interijera super stila: Volim sitnije uzorke, no pred kamerama pazim da je nešto jednobojno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".