Na Tjednu mode u Parizu Chanel je predstavio kolekciju za proljeće/ljeto 2023.: Pozornost kradu nakit i efektne cipele

Kolekcija je prepuna tvida, materijala koji je zaštitni znak ove luksuzne francuske modne kuće, zatim svjetlucavih i sjajnih detalja te dodataka kao što je nojevo perje.
Vidi originalni članak

Chanel je na Tjednu mode u Parizu predstavio novu kolekciju, za proljeće i ljeto 2023. Kolekcija iza koje stoji Virginie Viard u znaku je crne i prljavo bijele boje koje su dominirale modnom pistom, uz dodatak nježne, ali i jarke ružičaste te pastelnih nijansi narančaste, zelene, ljubičaste.

Prepuna je tvida, materijala koji je zaštitni znak ove luksuzne francuske modne kuće, zatim svjetlucavih i sjajnih detalja te dodataka kao što je nojevo perje.

U novoj Chanelovoj kolekciji mogu se pronaći najotmjenija odijela, kardigani u službi jakne i kratki kaputići, zatim ugodno pletivo, bermude i savršene večernje haljine. Svaki od lookova koje smo mogli vidjeti na pisti Tjedna mode u Parizu ukrašen je mnoštvom nakita - raskošne ogrlice, efektne naušnice, upečatljive narukvice, torbice... 

Tu su i zanimljivi modeli cipela - neki prepoznatljivi klasici, poput slingback cipela, sada dolaze u raskošnom, šljokičastom ruhu, a tu su i mrežaste dokoljenke i čarape zbog kojih svaka cipela postaje još zanimljivija. 

Inspiracija za novu Chanelovu kolekciju je i film redatelja Alaina Resnaisa iz 1961., L’Année Dernière à Marienbad. Neke od kostima za glavnu žensku ulogu Delphine Seyrig dizajnirala je sama Coco Chanel. Resnaisov klasik nije jedini filmski trenutak u kolekciji. Tako Vogue piše da je Viard zamolila Inez i Vinoodha da u Parizu snime kratki film s Kristen Stewart, koji je svojevrsni hommage Marienbadu, kao uvod u show. U filmu glumica izlazi iz kina, luta ulicama Pariza, penje se slavnim stubištem Rue Cambon, vozi se metroom, a pritom cijelo vrijeme nosi novu Chanelovu kolekciju. 

Cijelu kolekciju pogledajte u galeriji

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".