Na edukativnom sajmu stručnjaci pomogli riješiti nedoumice mladih i usmjeriti ih u pravom smjeru u karijeri

Career Paths Connects nastao je u Italiji prije šest godina, a u Hrvatskoj je ostvaren zahvaljujući trima uspješnim poslovnim ženama: Dolly Predović, Jasmini Bagarić i Josipi Bagarić.
Vidi originalni članak

Svakome bih preporučio internship ili nastavak školovanja u nekoj drugoj državi, daleko od doma, na barem godinu dana, rekao je Robert Musiker, vlasnik ljetne škole Summer Discovery na panelu koji je otvorio edukativan sajam Paths Connects, održan prošle subote. Odabir karijere nije jednostavan zadatak, a da bi jasno vidjeli gdje žele stići, kojim putem ići i kako postići karijerne ciljeve, veliki broj mladih ljudi okupio se na sajmu čiji je glavni cilj usmjeravanje mladih u pravom smjeru pri odabiru željene karijere i fakulteta. Career Paths Connects nastao je u Italiji prije šest godina, a u Hrvatskoj je ostvaren zahvaljujući trima uspješnim poslovnim ženama: Dolly Predović, Jasmini Bagarić i Josipi Bagarić.

Dolly Predović dugogodišnja je predavačica na Bocconiju, Jasmina Bagarić uspješna je poduzetnica koja stoji iza brendova Magnolija i Clan Store, a Josipa Bagarić stručnjakinja je za ljudske potencijale koja je radila u Ralph Laurenu u New Yorku, Genevi i Munchenu. 

Osim Roberta Musikera, na uvodnom panelu sudjelovali su Dolly Predović, Tanya Golešić, predsjednica Jimmy Chooa za Sjevernu i Južnu Ameriku i Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja. Sudionici su neprestano naglašavali važnost razvijanja emocionalne inteligencije, kao i soft skillsa, kao što su verbalna i neverbalna komunikacija, pregovaranje, slušanje, prezentacijske vještine, storytelling... Tomašković je naglasio kako znanje engleskog jezika ili informatička pismenost više ne mogu poslužiti kao prednost kod kandidata, već je to "startna" pozicija, odnosno nešto što se očekuje od svih da znaju, a s tom se konstatacijom složila i Dolly Predović. 

Nakon uvodnog panela, predavanje je održala osebujna i vrlo uspješna PR-ovka, Louise Tingstrom, glavna PR stručnjakinja u UniCredit grupi i partnerica u londonskoj agenciji za odnose s javnošću. I njezina je inspirativna priča o uspjehu motivirala okupljene za rad na sebi, a svi su sudionici sajma potvrdili kako se on uistinu isplati. 

Na sajmu su posjetitelji imali priliku sudjelovati u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cijele Europe, SAD-a i Azije, a na sajmu su europska sveučilišta, poput talijanskog Bocconija, španjolske IE Business School i švicarskog EHL - Swiss Hospitality Management School, približili svoj način rada budućim studentima i tako olakšali proces upisa na prestižne fakultete. 

Na sajmu su postavljeni i korneri za mlađe posjetitelje na kojima su se mogli upoznati s ljetnim školama i stranim internatima, čije dobne skupine započinju s 12+, što je izvrsna prilika za prvi susret sa samostalnošću i odgovornošću.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".