Na čemu se sjedi na reviji Tjedna mode: Bottega Veneta potpisala vreće čija je cijena 6.200 eura

Nedavna revija Bottega Veneta na Milanskom tjednu mode bila je nešto drugačija jer gosti nisu sjedili na običnim stolicama ili klupama, već na velikim, simpatično dizajniranim 'bean bags'. Ove unikatne vreće za sjedenje postale su hit među prisutnima i na društvenim mrežama
Vidi originalni članak

Modna kuća Bottega Veneta još jedan trend dodaje listi svojih super ideja - kreativni direktor Matthieu Blazy osmislio je ne samo kreacije na pisti, već i one za uređenje interijera u sklopu nove proljetne kolekcije. Umjesto neudobnih klupa, gosti su se mogli opustiti i uživati u reviji na udobnim vrećama za sjedenje, što je dovelo do stvaranja novog modnog hita. No, udobnost ima svoju cijenu – ove vreće za sjedenje koštaju oko 6.200 eura.

Svijet mode i interijera spojili su se u jedinstvenom hibridu, a publika je bila oduševljena. Od Jacoba Elordija, koji je sjedio na vreći u obliku zeca, do A$AP Rockyja, koji je uživao u stolici u obliku pijetla – svaki posjetitelj imao je svoje unikatno sjedalo. No, i drugi će dobiti priliku zavaliti se na njih, jer te će obožavane vreće za sjedenje uskoro biti dostupne za kupnju.

Inspirirane su Zanotta Sacco, poznatom mekanom stolicom talijanskog dizajnerskog brenda, a sjedala iz ove kolekcije bit će dio linije 'The Ark'. Kako je naglasio kreativni direktor Matthieu Blazy, kolekcija predstavlja 'veseli svijet ispunjen čudima, s pratiteljima koji vas tjeraju da se nasmijete i kažete 'wow''. Blazy očito koristi emotivni pristup kako bi stvorio dodanu vrijednost za svoje luksuzne proizvode, koristeći osjećaje kao ključni element kolekcije.

Pogledajte galeriju jesenske mode iz 2012.:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Ovo nije prvi put da se kuća Bottega Veneta oslanja na svijet dizajna i umjetnosti kako bi potpisala sjedala. Prošle godine surađivali su s Gaetanom Pesceom, koji je osmislio cijeli scenografski postav za prezentaciju SS23 kolekcije. Dok je suradnja s Pesceom, koji je preminuo prošlog travnja, slavila raznolikost u svim bojama i oblicima, Blazyjeva kolekcija 'The Ark' savršeno utjelovljuje mekoću i nekonvencionalnost Bottega Veneta brenda i njegove linije kožnih proizvoda.

Zanotta Sacco, originalno dizajnirana krajem 1960-ih, koju su potpisali Piero Gatti, Cesare Paolini i Franco Teodoro, ima dugu povijest u dizajnu interijera. Iako je originalna stolica već odavno prisutna, Bottega Veneta u svojoj kolekciji 'The Ark' interpretira njezin nepredvidiv oblik na zaigran način, brišući granicu između dječjih i odraslih svjetova.

Lisice, slonovi, pilići, kitovi i konji inspirirali su dizajn ovih simpatičnih fotelja, unoseći humor u inače prilično intelektualni show. Čak su i oni sterilno odjeveni u siva odijela na kraju dobili dozu vizualne zabave. Možda je to i tajna uspjeha dizajnera poput Blazyja (kao i Jonathana Andersona i Francesca Rissa prije njega) – kombiniranje istraživanja tekstila, detalja i oblika s elementima igre i humora.

Jesenska moda na zagrebačkim ulicama: Evo što se sve nosilo 2012., a možemo prepisati i ovih dana
'Najčešće nosim neutralne nijanse, ali onda nekoliko puta tijekom godine odjenem nešto kričavo'
Spoj traperica i sakoa savršeno joj pristaje, a efektne cipele donijele su dozu otkačenosti

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".