Muška posla – kako treba izgledati moderan muškarac?

Kada se radi o stilovima u muškoj modi, "jedna kombinacija za sve prilike" jednostavno ne prolazi kod modernog muškarca.
Vidi originalni članak

Možda ste još u srednjoj školi mogli svaki dan ići u trapericama ali onog dana kada ste se počeli redovito brijati i ustajati za posao, zaboravite omiljene poderane majice, natikače i „trifrtaljne hlače“ (ovo ustvari nikada i niste trebali nositi) i uskočite u nešto otmjenije. Također, različite prigode zahtijevaju različiti outfit, ne možete na važan sastanak ili razgovor za posao otići kao da idete sjesti na kavu popodne u grad. 
Zato je vrijeme da malo obnovite garderobu, a naši savjeti će vam pomoći da izađete iz dosade traperica i majica i uskočite u nešto puno elegantnije.

Zlatno pravilo odijevanja je da kupujete odjeću koja vam dobro stoji. Ovdje ne govorimo o stilovima već o tome da vam odjeća mora stajati kao da je rađena po vama. Tajna dobrog izgleda je da kupujete odjeću koja odgovara vašem tipu tijela. Izmjerite ramena, širinu u bokovima i dužinu ruku pa tek onda u shopping. Počnite s komadima koje možete jednostavno međusobno kombinirati, poput hlača, sakoa i košulja tako da najbolje iskoristiti vaš novac. Jednom kada ste skupili osnovne kombinacije, možete se igrati s teksturama, bojama i materijalima kako vam odgovara.
Kako bi upotpunili izgled, obratite pažnju na detalje koji će vam dati stila i istaknuti vašu osobnost.

Klasične niske muške cipele su najsigurniji izbor ako ne znate gdje bi počeli. Casual sportske cipele su također odlična opcija, pogotovo za opušteniji stil, samo pazite da ih nosite na primjerene događaje. 
Kako bi izabrali kvalitetne cipele, koža je uvijek najbolji odabir. Crne, smeđe, tamnoplave, odaberite model koji vam odgovara i pazite da ih možete nositi uz više kombinacija. Ljeti možete eksperimentirati s bojama i antilop cipelama.

Remen nije tu samo da drži hlače da vam ne padnu, to je dio cjelokupnog izgleda i jedan od osnovnih muških modnih detalja. Pazite da vam remen nije na knap, gledajte da vam ostane bar 25 cm viška. Crna i smeđa boja su klasične za muške remene, međutim nemojte se bojati odabrati remen s detaljima u boji kako bi se još bolje uskladili s detaljima na hlačama ili cipelama. Odabir kopče također govori puno o vama ali zaboravite razne motorističke ili rockerske kopče, možda dobro stoje na nekom bikeru koji se sišao s Harleya ali na modernom muškarcu nemaju što tražiti. Kožni remen je najbolji i za poslovni look i za svaki dan. Sa sintetičkim remenom se možda izvučete na neki casual Friday ali birajte radije kvalitetne kožne remene.

Muške torbe su odavno postale taboo i postale neizostavan modni detalj. Zaboravite na „pederuše oko struka“, niste The Rock s početka 90ih. 
Trebat će vam više vrsti torba, ovisno o prilici, npr. imat ćete jednu samo za dokumente i novčanik dok će vam za laptop trebati puno veća torba.
Kvalitetna kožna torba će vam trajati dugi niz godina pa pripazite da se uklapa u vaš stil i bojom uz cipele i remen kakve volite nositi. I dok je nekada bio ograničen izbor, muškarci danas imaju na raspolaganju veliki broj modela i stilova, odaberite onu koja vam je udobna za nositi i koja će odgovarati uz vaš stil.

Sve se svodi na to da se ne držite određene kategorije kao pijan plota već da pokušate ubaciti detalj i malo unijeti svježine. I zlatno pravilo za kraj, nosite ono u čemu se osjećate ugodno ali neka bude jednostavno i kvalitetno koliko vam novčanik dopušta. Manje je više u većini slučajeva, držite se klasike (što ne znači da izgledate kao vaš djed) i uživajte u novom izgledu.

Sadržaj donosimo u suradnji s CCC.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".