MSCHF izdao torbicu mikroskopske veličine: Velika je kao zrnce prašine, a prodaje se kao kolekcionarski komad

Nazvana Microscopic Handbag, Mschfova malena torba napravljena je od fotopolimerne smole dimenzija 657 x 222 x 700 mikrometara.
Vidi originalni članak

Mschf, proizvođač onih velikih crvenih čizama koje su posljednjih mjeseci dominirale modnom scenom i tenisica s krvlju, nije stao sa izdavanjem pomalo kontroverznih komada. Međutim, posljednje izdanje nije polarizirajuća cipela, već je to torbica koja podiže trend mini torbica na višu razinu. Toliko je malena da je tek nešto veća od mrvice.

Nazvana Microscopic Handbag, Mschfova malena torba napravljena je od fotopolimerne smole dimenzija 657 x 222 x 700 mikrometara. Za razmjere, to je usporedivo s otprilike zrncem prašine. Minijaturna torbica napravljena je po uzoru na torbicu Louis Vuitton s monogramom OnTheGo, međutim, Mschf navodno nije dobio dopuštenje od francuske kuće, tako da to nije službena suradnja.

Zvuči kao bezvezna investicija? Možda pomaže znati da je torba više umjetničko djelo nego nosivi dodatak. Brend objavljuje ovaj predmet kao statement o luksuznim torbama i krajnostima u koje će ljudi ići da ih nose, bilo da se radi o velikim ili malim verzijama istih. "Kako nekoć funkcionalni objekt poput torbice postaje sve manji i manji, njegov status objekta postaje sve apstraktniji sve dok ne postane čisto označitelj marke", rekao je brend u priopćenju. "Prijašnje male kožne torbice i dalje su zahtijevale ruku za nošenje - postale su nefunkcionalne, stvarajući neugodnosti svom nositelju."

Ipak, ako želite, možete kupiti ovu mikroskopsku torbu. Prvo će biti izložena u zatvorenoj kutiji od gela i unaprijed montirana ispod mikroskopa na javnom uvidu u galeriji 8 Avenue Matignon u Parizu od 20. do 24. lipnja. Zatim će se naći u prodaji na nadolazećoj aukciji kuće Pharrella Williamsa, Joopiter. Početna cijena još je nepoznata, ali s obzirom na to da je vrlo varljiva, njezin status kolekcionarskog predmeta mogao bi je učiniti vrijednim.

Ovo nije prva torbica koju je Mschf izdao. Prošle je godine stvorio crnu torbicu s logotipom Mschf koja je proizvedena u Italy, Teksas – verzija oznake made in-Italy koju često imaju mnoge dizajnerske torbice. Ova je, međutim, bila obične veličine, a prodaje se za 550 dolara.

Detalje kakve nose cool frendice još nismo vidjeli na špici: 'Volimo se sređivati, pogotovo kad negdje zajedno idemo'
Natikače kakve nosi marketing specijalistica obilježit će ovo ljeto: 'Volim zemljane tonove, nosim ih tijekom cijele godine'
Rebraste badiće ovog ljeta viđat ćemo posvuda, a mi smo izvukli najbolje iz omiljenih dućana

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".