Mrežaste cipele novi su trend među ljubiteljima mode, a evo kako ih savršeno stilizirati

Polako dobivaju na popularnosti otkako je Bottega Veneta predstavila svoje mrežaste cipele, a ove su godine stvarno dobile zamaha
Vidi originalni članak

Jesen nam se lagano približava, barem kalendarski, a tako i jesenski trendovi koji će dominirati hladnijom sezonom. Jedan od trendova za kasno ljeto/ranu jesen su mrežaste cipele. I dok se uobičajene cipele, poput mokasina, loaferica i zatvorenih sandala, i dalje pojavljuju kao top izbroi, mrežaste cipele postale su popularnije nego ikad prije.

Polako dobivaju na popularnosti otkako je Bottega Veneta predstavila svoje mrežaste cipele, a ove su godine stvarno dobile zamaha. Kolekciju Nensi Dojaka za proljeće 2023. krasile su upravo mrežaste cipele, a onda su se, gotovo istovremeno, počele pojavljivati ​​na stopalima svake 'it' djevojke na Instagramu.

Nekoliko drugih dizajnerskih marki, poput he Row, Khaite i Alaïa, imaju svoje vlastite iteracije mrežastih cipela pri čemu street style marke preuzimaju vodstvo i u kolekcijama imaju najnoviji 'must have' dodatak, kako piše Glamour.

Njihov najpopularniji oblik je varijanta ravnih cipela, što opet ne čudi. Posljednjih nekoliko godina se visina cipela mijenja gotovo svake sezone, prisjetimo se Miu Miu satenskih balerina stilova koje smo vidjeli prošlog ljeta i Mary Jane's koje su od tada postale popularne, ali njihova najnovija, prozračnija reinvencija čini se daleko modernija i možda malo oštrija nego prije.

Pa kako ih zapravo stilizirati? Pa, očito kako biste nosili svoje uobičajene jesenske cipele. Vidjeli smo kako ih slavne osobe poput Jennifer Lawrence kombiniraju uz traperice i majicu kratkih rukava, a influencerice poput Débore Rosa spajaju ih s kratkim chino hlačama i minimalističkom predimenzioniranom košuljom, tako da zapravo nema pravila kada su u pitanju mrežaste cipele.

Ako želite da mrežaste cipele budu u prvom planu, jednostavan i minimalistički outfit je odličan izbor. Odaberite neutralne boje za odjevne komade kao što su bijela košulja i crne hlače ili suknja. Mrežaste cipele će dodati dozu teksture i interesantnosti vašem outfitu.

Za dramatičniji izgled, kombinirajte mrežaste cipele s kontrastnim komadima odjeće. Na primjer, nosite mrežaste cipele uz haljinu u jarkoj boji ili uz uzorak poput animal printa. Ova kombinacija će stvoriti dinamičan i upečatljiv izgled.

'Inače mi je traper omiljeni materijal jer volim stil 2000-tih, ali ova kombinacija mi se sviđa jer me podsjeća na 90-e'
Presladak trio nije mogao proći nezamijećeno: Mama i kćeri zablistale u malim bijelim haljinama
Sezona balonera je pred nama, a donosimo vam najnovije modele za jesen 2023.
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".