Motivi cvijeća, listova i životinja preselili su se na odjeću i tamo namjeravaju ostati cijelu sezonu

Zašto ne biste kombinirali različite cvjetne printove?
Vidi originalni članak

Cvjetići za proljeće? Revolucionarno. Tako je na ideju cvjetnog printa reagirala Miranda Priestly u filmu “Vrag nosi Pradu”. Možda su joj cvjetiće trebali predložiti za jesen pa bi bila oduševljena. Ove godine print flore i faune, svega zelenog i svega što podsjeća na prirodu, preselio se i na jesen, a kako smo krenuli, čini se da će i zima biti posuta cvjetićima. I ne samo cvjetovima nego i velikim lišćem, životinjama...

“Uniforma” svake prave fashionistice posljednjih je tjedana lepršava cvjetna haljina u paru s gležnjačama ili čizmama, a ako je malo hladnije, preko ramena je obvezno prebačena kožnata jakna. Tako je ovaj print pronašao svoje mjesto pod jesenskim suncem, a ljubiteljice mode objeručke su prihvatile trend jer nisu morale kupovati nove stvari za novu sezonu, nego sam usavršiti slojevito odijevanje za pun pogodak. Osim “običnih” djevojaka na ulicama, i dizajneri predlažu floru i faunu za nadolazeću sezonu.

Michael Kors u svojoj je kolekciji nekim stylinzima odao počast ludim sedamdesetima, a ova smeđa haljina u kombinaciji s ružičastim cvjetićima odlično izgleda u kombinaciji s visokim čizmama na vezanje. Ako pak niste tip koji će se ogrnuti cvjetićima od glave do pete, uvijek vam ostaje ziheraška opcija odabirom – modnih detalja. Cvjetne torbice izgledat će super u monokromatskim kombinacijama (ali i u svim drugim...).

Rodarte je pak svoje manekenke niz modnu pistu pustio u cool ružičastim najlonkama s cvjetovima, a bijeli kaput s leptirima brenda Valentino ima najbolje od oba svijeta – upečatljiv uzorak i boju koja ide na sve.

U posljednje vrijeme bijela nije rezervirana samo za toplija godišnja doba pa se ne morate ustručavati bijele komade nositi i na temperaturnim minusima... Kada stignu! Pastelna izdanja nismo zaboravili i ostavili u nekoj ladici zajedno s ljetnim uspomenama, a cvjetići i pastelne boje idu ruku pod ruku pa će jesen, osim u klasičnim tamnim tonovima, ove godine biti obojena i u ove nijanse. 

Za dame koje vole sofisticirane detalje predlažemo broševe u obliku leptira ili nekih drugih kukaca koji u ovom slučaju nisu nešto od čega se ježimo. Super će izgledati u all black izdanjima, cro od glave do pete ili pak kao detalj umjesto nakita. Osim klasičnih cvjetova i životinja, na policama dućana pronaći ćete i motive prašume, palmi, lišća, što će dobro doći onima koji ipak nisu baš za milijun boja odjednom, a zelena je totalno chic.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".