Morate upoznati Željku (58) čije nas je nedavno vjenčanje oduševilo, a njena energija je zarazna!

Svoj stil ne bih mijenjala za ništa na svijetu, kaže nam Željka Košpić, čiji stil i životnu energiju jednostavno ne možete zaobići.
Vidi originalni članak

Volim svoj stil, volim život i uživam u svakom trenutku. Imam ja i dosta godina, ali jednostavno zahvaljujući snazi moga duha i ljubavi koju imam za sve dobre stvari na svijetu uživam u malim stvarima i zahvalna sam za sve u životu, za  svaku svoju boru, i svih svojih 58 godina nosim sa velikim osmjehom na licu, kaže nam Željka.

- Moda živi u meni u nekom od mojih gena, samo je potrebno pogledati duboko u svoju nutrinui otkriti taj dio sebe i  to je to! Nikada neću mjenjati svoj stil, jer se osjećam super, baš takva kakva jesam - priča nam ova 58-godišnjakinja, koja se nedavno i udala u potpuno netipičnom izdanju, potpuno svojstvenom njoj. Pitali smo je kako je odlučila što će odjenuti za taj dan. 

- Što reći, kada me je suprug u veljači zaprosio, to je bilo veliko veliko iznenađenje za mene. Naime obzirom da smo 16 godina zajedno nisam mislila da bi se mogla udati sa 57 godina, bolje rečeno u prosincu ove godine 58 (ha-ha) . Kada me je zaprosio, to je bilo fantastično, divan je osjećaj davati i primati ljubav otvorenog srca. Obožavam svog supruga!

Znala je da ni na dan vjenčanja ne želi promijeniti svoj stil odjevanja. 

- Takvu neobičnu vjenčanu obleku može vam napraviti samo netko tko vas dobro poznaje, i kome je poznat vaš stil i točno zna što biste željeli nositi. Svojoj dragoj prijateljici Kseniji Vrbanić - modnoj dizajnerici koja stoji iza svjetski prepoznatljivog brenda XD Xenia design, čiji sam brand ambassador, ispričala sam da se udajem i da bih  željela biti ono što jesam i u vjenčanoj obleki, pa neka mi napravi "nešto".
Mladen i Ljilana iz Grubić designa bili su zaslužni za njen efektan nakit na dan vjenčanja. 

- Mladen je dugogodišnji prijatelj koji poznaje moj modni izričaj tako da smo i taj dio rješili jako brzo, napravio mi je nakit samo za mene koji se predobro uklopio u cijeli styling.
Frizuru joj već godinama radi Ana Ćala-Višnjić, a prije toga njena mama Mila, tako da ni s tim nije imala brige. 

- Naša suradnja traje preko 30 godina, i to je predivan osjećaj, biti okružen ljudima koje voliš i koji tebe vole, i dovoljno je samo reći "Ja bih željela..." a oni naprave sve da ti budeš sretna!
Nije nosila vjenčanicu, već toliko cool styling, koji ne može baš svatko isfurati.
- Nisam imala ideju, samo želju da bude posebno, avangardno i da bude ugodno i naravno crno-bijelo, jer takav je moj fashion style. Ksenija (Xenia Design) je prepoznala moj modni izričaj te vrlo brzo kreirala ovu jedinstvenu kreaciju, koja se nakon ponoći pretvorila u 'unique pleasure wear' - objasnila nam je. 

- Kada sam došla na probu, suprug i ja smo ostali bez daha. Toliko posebno, a toliko lijepo, ugodno, avangardno i nadasve nosivo i još k tome crno-bijelo, sreći nije bilo kraja. Prva pomisao na probi mi je bila: "Yes, na noge mogu obući čizme Dr.Martens, odmah ću zvati kćer i zeta u Seattle da mi kupe crne i to je to!".

Njihovo vjenčanje izgledalo je toliko neopterećeno i posebno, pa smo pitali kako je prošlo planiranje. 
- Naše vjenčanje je u početku bilo planirano samo s kumovima uz neku večeru, no kada su moje kćeri čule što planiramo, starija Matea koja živi u Americi u dogovoru s mlađom Paulom odlučile su da na našu svadbu moraju doći naši rođaci iz Amerike, jer, kao prvo nisu bili nikada u Hrvatskoj (izuzev Mateinog supruga Mikea), a drugo da im pokažemo kako mi imamo divnu zemlju i kako smo dobri domaćini, i krenuo se slagati popis uzvanika.
Na kraju je na svadbi bilo 45 uzvanika, plus pet glazbenika pod dirigentskom palicom Marka Mihaljevića, iz poznate glazbene obitelji Mihaljević. 
-  Dečkima prva svirka na svadbi (inače su prateći bend našoj vrlo poznatoj pjevačici ), ali toliko su bili pristojni i profesionalni na prvom dogovoru da smo si pomislili to je čista ljubav i to će biti sve super, i stvarno oni su naše otkriće, predivni, za svaku preporuku - s oduševljenjem priča Željka. 
- Naš svadbeni prostor uz domaću atmosferu i domaću kuhinju je imao i dušu. Ljubazni domaćini osvojili su nas na prvu, znate ono kada osjećate da je to to. "Seljačko Domaćinstvo Čulig" - Vrhovac, nadomak Ozlja.
- Moja kuma Deana Xenia Stalman je rođena u Sidneyju, a sada živi u Sloveniji i ona se sa svojim suprugom pobrinula za sve detalje na svadbi: cvijeće, uređenje prostora, čak je i sašila zastavu sa logom Dakar, jer na Dakru se rodila naša ljubav... i sve je bilo kao iz crno-bijele bajke - priča nam. 

Što se make up-a tiče, nije komplicirala. Koristila je kaže samo crveni ruž. 
-  I moj najači make up, a to je osmijeh i srce puno ljubavi - rekla je, a jedino što nije avangardno, kaže Željka, je to da sam s puno pljubavi prihvatila suprugovo prezime Martinčević. 
Gospođu Željku moda je oduvijek zanimala, kaže da joj je u genima. 
 - Obožavala sam krpice, ali se nikada nisam uspjela uklopiti u neke stereotipe, uvijek sam imala neki svoj modni izričaj koji je mnogima bio i prije, a i sada pomalo čudan. Naime, svoj stil smatram avangardnim i podržavam sve ljude koji znaju isfurati svoj stil. Obožavam slojevito oblačenje, samo da me ništa ne sputava, i da se osjećam slobodno, nesputano da budem svoja. Nikada ne nosim klasičnu trenirku jer se u njoj ne osjećam dobro, ali trenirku koja mi je prevelika uz vrećaste hlače, e to mi je totalno cool. Ponekad razmišljam i stvarno mi se čini realnim da bih se snašla i u nekoj dugoj haljini na crvenom tepihu, ali bih ipak morala u i u tu kreaciju staviti dio sebe neke otkačene cipele, torbicu, frizuru... i onda bih bila sretna. 

Možemo li Željku kada vidjeti u 'klasičnim' komadima?
- Ponekad obučem visoke pete, baš klasične štikle, ali to je zaista rijetko. Zato obožavam platforme, "džombaste" čizme, a sandale moraju biti totalno pomaknute da bih uživala noseći ih!! Ne nosim boje već dugi niz godina, u mom ormaru prevladavaju crna, siva i bijela boja, s time da obavezno spavam u bijelom. Moje pidžame su takvog kroja da u njima bez problema mogu i do obližnjeg dućana, uz neku svezanu jaknu oko struka - priča nam ova simpatična dama.

Svi mi imamo neke modne grijehe ili sramote iz prošlosti, a Željka nam je ispričala svoje.
- Jedanput mi se dogodilo nešto, što mi je i dan danas jako smiješno. Naime kada sam ušla u poslovni svijet, sve kolegice su imale poslovna odijela i štikle, pa sam si mislila, 'ajde vrijeme je da postaneš poslovna žena. To je bilo krajem 1990. i otišla sam kupiti Armanijevo sivo odjelo, pripadajuću košuljicu uz to i štiklice. Baš sam se osjećala dobro, ali kratko je trajalo (ha-ha). Sjećam se kada sam došla u svoju marketinšku agenciju da me ekipa čudno gledala i onda su krenula pitanja: "Kaj je to?, Zakaj ste se tak obukli?, Što vam je došlo, izgledate presmiješno u tome!“... I onda sam shvatila... Ma, nema ovo smisla, ja sam ja i zaista se ne želim mjenjati. Garderoba je samo moja vanjština, puno je bitnije što nosim u srcu i koliko ljubavi imam za sve dobre stvari na svijetu!!  Odlučila sam, nisam ja taj tip, ne mogu ja to, teško mi je, znala bih reći, joj ne mogu disati u tome (ha-ha ) i ostala vjerna svom slojevitom oblačenju i pomaknutom stilu - ispričala nam je, no dodaje kako jako uživa u ženama koje nose taj business stil. 

-  Jako ih je lijepo vidjeti, čak dapače, prezgodne su u toj obleki i štiklicama, i podržavam to svim srcem, samo ja se u tome nikako ne snalazim! Svoj stil ne bih mjenjala za ništa na svijetu.

Željka inače obožava putovati, jako voli automobile, modu, komunikaciju s ljudima, tako da se veći dio života bavi marketingom, organizacijom evenata, prodajom oglasnog prostora, komunikacijskim i savjetodavnim uslugama.  

- Ne drži me mjesto, totalno sam avanturističkog duha. Čak sam se upustila i u avanturu života sa svojim suprugom, na utrku Pariz-Dakar, što je jedno predivno životno iskustvo, naravno da bih to opet i opet ponovila! S velikim ponosom mogu reći ja sam jedina Hrvatica koja je prešla 9.500 km Afričke pustinje! Mi smo mala država, a za takvu utrku je potrebna velika sponzorska podrška, no nikada se ne zna možda jednog dana ponovno krenemo u neku čak i žešću avanturu. Svi snovi su ostvarivi, samo nikada ne treba prestati sanjati.

Kao i svaka dama Željka kad ne zna što bi odjenula nosi - crno! 
- U mom ormaru su samo tri boje, crna, bijela i siva. Odjeću biram prema raspoloženju, a u konačnici pitam muža šta da obučem, a onda mi on uz široki osmijeh odgovori: Ono crno! 
- Volim sve hrvatske dizajnere, a posebno XD Xenia Design (čija sam odnedavno i brand ambasadorica) u čijoj se odjeći osjećam ugodno, nesputano, samodopadno i puno samopouzdanja, ali ipak volim u sve njihove kreacije unijeti i dijelić sebe, jer to sam onda ja. Nije mi bitno da je stvar s potpisom, bitno mi je da me dobro oblači i da sam sretna u njoj - zaključuje. 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".