Modni vremeplov glazbenih spotova

Na jedan dan vratili smo se u devedesete godine i prisjetili se što su mnoge dive na početku svojih karijera nosile. Naravno u glazbenim spotovima!
Vidi originalni članak

Nekako su nam od svih desetljeća ipak najdraže devedesete godine u kojima se moda brzinski mijenjala, a današnje velike glazbene dive tada su tek započele svoje karijere. Od trapezica, kombinezona, majica do pupka, velikih gumica za kosu i resica pa sve do Britney, Christine, Spice Girlsa i Madonne čije smo pjesme slušali dok smo poskrivečki kopale po maminim ormarima ili se spremale za izlazak. Glazbeni spotovi upravo tih diva bili su nam inspiracija za mnoge odjevne kombinacije, a njihove pjesme vrtili su se na radio stanicama, te diskmenima dok smo prolazili kroz ljubavne krize. Upravo zbog toga ovu kolmnu posvećujemo spotovima 90-ih godina, tj. točnije njihovom modnom izričaju. 

BRITNEY SPEARS

Prije nego što se ova pjesma popela na vrh svih glazbenih ljestvica (i ostala na prvom mjestu jedanaest tjedana), Britney je sama rekla kako je znala da će postati hit. Radila je na njoj šest mjeseci, snimljena je čak nekoliko stotina puta, a zanimljiva činjenica je kako Britney u pjesmi ponavlja riječ baby čak dvadeset i pet. Školska uniforma i dvije pletenice zavezane s ružičastim vrpcama postali su ubrzo glavni outfit svake školarke, pa se i danas spominje kao jedna od najznačajnijih odjevnih kombinacija glazbenih spotova. 

 MADONNA

 ”Strike a pose” u fenomenalnoj Madonninoj pjesmi Vogue pojavila se i u kultnom filmu Vrag nosi Pradu. Snimljen u crno-bijeloj verziji, a pušten javnosti 1990-te godine kada je izašao i njezin album I'm Breathless, ovaj video spot našao se na meti mnogih kritičara koji su imali samo riječi hvale za ovu pjesmu. Odjevne kombinacije u ovom spotu bile su inspirirane dvadesetim i tridesetim godina prošloga stoljeća koje su na savršen način naglasile seksipil mlade Madonne. Čipkasta majica pripijena uz tijelo, te uska crna suknja i danas su često viđene u modi (no pravo je pitanje stoje li toliko dobro nama kao što stoje Madonni?). 

 JENNIFER LOPEZ

Jennifer Lopez ili glazbenoj sceni poznata kao J. Lo, svoju karijeru započela je 1991. godine. Osam godina kasnije izašla je pjesma If You Had My Love zajedno s videom u kojem je glavnu mušku ulogu utjelovio prekrasan Adam Rodriguez (nama poznat po ulozi u krimi seriji CSI Miami). Video je režisirao Paul Hunter koji se fokusirao na minimalističke i futurističke elemente što se odrazilo i na odjevnu kombinaciju J. Lo. Bijele baggy hlače i bijela majica kasnije pretvorena u top jedine su kombinacije u ovom spotu, a s obzirom kako J. Lo izgleda ne možemo reći ništa drugo nego WOW. 

 CHRISTINA AGUILERA

Iako danas nije toliko aktualna u glazbenim vodama kao što je nekada bila, rado se sjetimo Christine Aguilere i njezinih početaka. Posebno nam je draga Genie In The Bottle koja je dosegnula platinastu vrijednost sa čak 1,4 milijuna prodanih CD-ova u Americi. Za današnje pojmove to je malo, no prisjetimo se da su to bile devedesete godine kada su originalni CD-ovi dolazili kasnije u Europu i ostatak svijeta. Bilo kako bilo, Christina je tada imala samo devetnaest godina i izgledala je fantastično. U cijelom spotu naglasak je bio na njezinom trbuhu odnosno majicama do pupka koje su ionako bile aktualne u to vrijeme. 

SPICE GIRLS

Ne brinite se, nismo zaboravili na vaše i naše omiljene Spajsice koje su žarile i palile malim ekranima devedesetih godina. I danas nam je žao što se ova britanska pop grupa raspala jer smo sigurni da bi i dalje snimale nezaboravne hitove i imala još luđe odjevne kombinacije. Pjesma Wannabe ugledala je svijetlo dana u lipnju 1996. godine, a ne bi vjerovali napisana je samo u trideset minuta. Šljokice, kričave boje i visoki konjski repovi samo su neki od elemenata koji su nas osvojili u ovoj nezaboravnoj pjesmi. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".