Modni svijet Gossip Girla

FOTO: INSTAGRAM FOTO: INSTAGRAM FOTO: INSTAGRAM FOTO: INSTAGRAM
Iako se prestala emitirati pred tri godine, ova TV serija zaludila je sve ljubitelje mode u tolikoj mjeri da se više puta zapitamo zašto je ikada završila. Čuli smo mnogo glasina koje su govorile o tome da će serija dobiti svoj nastavak na velikim ekranima, no nažalost još ga nismo dočekali. Za svakog obožavatelja kultne serije „Gossip girl“ koja je u šest sezona emitiranja osvojila gledatelje diljem svijeta, donosimo bijeg od realnosti u luksuzni svijet mode i zanimljive detalje za koje do sada možda niste znali.
Vidi originalni članak

Za priču o New Yorku, prijateljstvu, ljubavi i modi možemo zahvaliti redateljima  Joshu Schwartzu i Stephanie Savage, no jeste li se ikada zapitali tko stoji iza one najinteresantnije stvari – odjevnih kombinacija? On je jedan od najpoznatijih američkih dizajnera kostima, ali i stilista za serije i filmove. Nakon velike popularnosti i ludih odjevnih kombinacija Carrie Bradshow iz mega popularne serije "Seks i Grad", dobio je posao da osmisli i nacrta odjeću za tinejdžere iz "Gossip Girla".  Eric Daman otkrio je za Teen Vogue interesantne činjenice o godinama snimanja, odjeći i samim glumcima koji su nas oduševili. Započnimo sa jednim od glavnih i najbitnijih likova u cijeloj seriji – Blair Waldorf.

Ovoj princezi lik je udahnula američka glumica Leighton Meester, a možete li zamisliti Lindsay Lohan u njezinoj ulozi, kakva je bila i prvobitna ideja redatelja? "Moram priznati da je s Leighton bio najveći užitak surađivati. Možda zato što njezin stil u privatnom životu veoma odudara od onog u seriji, pa je uvijek s nestrpljenjem čekala da vidi odjeću koju smo joj pripremili.", rekao je Eric. Blairin lik nadahnut je starim Hollywoodom, Audrey Hepburn i Joan Collins, vintage odjećom i sarkastičnim humorom. Kada se serija probila na tržište poznati dizajneri poput Oscara de la Rente, Diora, Victorie Beckham, Jenny Packham i mnogih drugih ponudili su svoju odjeću na posudbu likovima iz serije, iako je to značilo da će ona biti zadržana na tri do četiri tjedna, to ih nije smetalo. Tako možemo vidjeti u zadnjoj sezoni na vjenčanju Chucka i Blair prekrasnu plavu vjenčanicu, ispunjenu cvjetovima koju potpisuje Elie Saab, dok je glumac Ed Westick nosio ručno sašiveno odijelo Martina Greenfielda. "Svaki puta kada smo snimali scene sa njih dvoje, pripazio sam na to da Chuck nosi isti uzorak na odjeći ili istu boju odjeće kao i Blair.", otkrio nam je Eric. Tijekom svih sezona imali smo priliku primijetiti prekrasne ukrase za kosu koje Blair ima skoro na svakoj odjevnoj kombinaciji, a pred kraj snimanja dizajnerica modnih dodataka Jennifer Behr, odlučila je pustiti u prodaju neke od njih koje je sama Blair nosila.

Njezina najbolja prijateljica Serena van der Woodsen (Blake Lively) je plava mršavica koja ima nevjerojatnu moć da dobije što želi baš zbog svog izgleda. Kada su osmišljavali odjevne kombinacije za Serenu uzor im je bio slavni top model Kate Moss, koja doista i ima slične karakteristike izgleda kao i Blake. Na Sereni uvijek možemo vidjeti prekrasne seksipilne haljine koje smo uvijek poželjeli barem obući na jednu večer. Ovdje pronalazimo imena velikih kreatora poput Zuhair Murada koji je zaslužan za prekrasnu haljinu sive boje koja je po cijeloj dužini obložena čipkom, a Serena ju nosi za svoju maturalnu večer. 

Zanimljiva je također činjenica da su, kako Eric otkriva, na setovima znali imati po petsto komada torbica za naredni tjedan koje su se samo izmjenjivale, a neke od njih imale vrijednost i do 10,000 €. Tu možemo nabrojiti imena modnih kuća Louisa Vuittona, Valentina, Nancy Gonzalez, Givenchya, Stef Hammitta, Prade, Be&D Garrison i mnogih drugih. Također, za neke lokacije u New Yorku na kojima su se snimanja održavala morali su iz budžeta izdvojiti i do 60,000 američkih dolara. Na kraju krajeva ipak je ovo serija o luksuznom životu i modi, a Blair i Serena otkrile su nam male trikove poput kojih će te uvijek izgledati kao dive. Sljedeći tjedan donosimo vam par prijedloga kako se obući u stilu Gossip Girla, a do tada uživajte u gradu snova i Upper East Sideu. 

XOXO

-Gossip Girl

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".