Modni radar: Sandra Perković

Atletičarka Sandra Perković u posljednje vrijeme ne prestaje plijeniti pažnju modnih kritičara koji najčešće hvale njezin pomak u stilu. Kako je najvjernija dizajnerici Aleksandri Dojčinović, njoj će povjeriti i dizajn svoje buduće vjenčane haljine.
Vidi originalni članak

Dugo je vremena bila zapažena isključivo zbog svojih izvanrednih sportskih rezultata, no posljednjih godinu dana na Sandru Perković počeli su se osvrtati i modni kritičari koji su primijetili pomak u njezinome stilu. Dakako, riječ je o pozitivnim promjenama pa sve češće puni novinske rubrike u kojoj se za njezine odjevne kombinacije pronalaze većinom riječi hvale. Naravno, ne pogodi uvijek odabirom, no, svakome se dogodi, a osobito onima koji su se u modnom svijetu tek počeli pronalaziti.

Pogledom na tek nekoliko styling-a i modni bi laik zaključio da joj je omiljena dizajnerica Aleksandra Dojčinović i njezin brend Lei Lou, a Sandra je hrabro nosi i promovira na gotovo svim formalnim događanjima. Raskošne i glamurozne haljine, elegantne torbice i klasične cipele koji stvara Aleksandra Dojčinović vrlo su bliske Sandrinoj modnoj filozofiji koju smo pronašli na njezinom Instagramu: "Djevojka uvijek treba biti dvije stvari: otmjena i očaravajuća", a i priznala je kako bi voljela da upravo ona jednog dana dizajnira njezinu vjenčanicu.

Osim Lei Lou, uz Sandrin stil povezujemo i izvrstan ukus za cipele. Bez obzira što je visoka 183 cm, ne ustručava se nositi visoke potpetice, a upravo one zauzimaju velik dio njezina ormara, a često baš one najsvjetlija točka njezinih odjevnih kombinacija. Uvijek se radi o kvalitetnim cipelama jer Sandri za njih nije žao izdvojiti novac, a sportski ju je život naučio koliko je ispravan i kvalitetan odabir važan za stopala, ali i cijelo tijelo.

Međutim, kad ne trenira za obaranje novih atletskih rekorda i ne korača crvenim tepihom, Sandru najčešće možemo vidjeti u casual kombinacijama, istim onima koje i same biramo za svakodnevne obveze. Riječ je o skinny trapericama, često i visokog struka, ležernim košuljama, zanimljivima majicama te, naravno, nezaobilaznim tenisicama i trenirkama. Ipak je riječ o vrsnoj sportašici kojoj moda nije prioritet, no izvrsno ju je uklopila kao jedan od slatkih užitaka u životu prožetom treninzima, natjecanjima i odricanjem.

Na dodjeli nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora Sandra nije eksperimentirala s bojama, već je naglasak stavila na krojeve. Odlučila se za monokromatsku kombinaciju u kojoj je glavnu riječ vodila suknja sirena kroja. Suknju potpisuje dizajnerica Aleksandra Dojčinović, a uparila ju je s bijelim topom asimetričnog izreza. Iako je kombinacija vrlo jednostavna, Sandra nije pretjerivala s modnim dodacima, već se tek odlučila za clutch torbicu, dok je kosu složila u romantične uvojke.

Na još jednoj svečanoj dodjeli za najbolje domaće sportaše Sandra se pojavila u crnoj kombinaciji koju je doslovno "podigla" visokim potpeticama. Svoju vitku liniju naglasila je crnim elegantnim hlačama i majicom utaknutom u njih te je na prvu izgledalo da nosis glamurozan kombinezon. Ipak, svemu je odlučila dodati malo boje pa je ružičaste satenske cipele kombinirala s ružem i lakom za nokte u istoj boji.

Da zna nositi hlače i uzorke u formalnim prigodama, pokazala je i kad je odjenula široke crne palazzo hlače te uz njih do grla zakopčala bijelu košulju s crnim točkicama te time dodala veseli prizvuk inače monokromatskoj i pomalo jednoličnoj kombinaciji. Budući da smo navikli na njezino izdanje s laganim kovrčavama, pletenica oko glave s nekoliko "ležernih" pramenova sa strane pravo je osvježenje, kao i tamni ruž s kojim je zaokružila cjelokupnu kombinaciju.

Crna je definitivno boja u kojoj Sandra izgleda najbolje, a til je materijal kojeg rado bira. Vrlo dobro zna da raskošnim suknjama ne treba mnogo pa joj odlično odgovara uska crna dolčevita i klasične sandale koje svaka žena treba imati u vlastitom ormaru. Svoju vitku liniju dodatno je naglasila crnim remenom sa zlatnim detaljem, a ovu bismo frizuru već mogli proglasiti Sandrinom jer gotovo i nema događanja na kojem se nije pojavila s ovom frizurom. Međutim, s razlogom, s obzirom na to da joj izvrsno pristaje.

Na reviji Aleksandre Dojčinović, Sandrine omiljene dizajnerice, pojavila se, očekivano, u dizajnu s njezinim potpisom. Međutim, ova haljina nije bila najsretniji odabir za sportašicu. Naime, iako je spretno istaknula noge, pogrešan odabir haljine i remena sakrio je njezin struk, dok su volani i nabrani detalji na dekolteu dodatno proširili njezin gornji dio. Bodi koji se ističe ispod haljine imao bi mnogo bolju estetsku ulogu da je u drugoj boji, ovako tek podsjeća na triko balerine.

U zadnjih godinu dana uistinu je vidljiv Sandrin modni napredak, no on će se najbolje cijeniti ako vidimo jedno od njezinih ranijih izdanja. Naime, riječ je o 2013. godini i formalnom događaju za koji ovako uska haljina i (pre)kičaste cipele nisu primjerene. S vremenom, Sandra je naučila birati krojeve koji joj odgovaraju, a naglasak je sa svojih oblina pomaknula na fantastične noge. Također, prikupila je i zavidnu kolekciju uistinu dobrih cipela te naučila kako ih kombinirati u pojedinoj prigodi.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".