Modni radar: Jelena Rozga

Jedna od najpopularnijih pjevačica na našoj sceni, Jelena Rozga, vješto je pokazala da glas nije jedino čime se može pohvaliti. Godine se na njoj uopće ne vide, no to ne možemo reći i za njezino modno sazrijevanje.
Vidi originalni članak

Jelena Rozga dio je hrvatske kako glazbene, tako i modne scene već više od dva desetljeća, a to je omogućilo da, osim vokalnih sposobnosti, pod povećalom budu i njezini modni odabiri. A o njima se uistinu ima što reći jer je došlo do vidljive modne transformacije. Njezin je stil uvijek varirao - ponekad se odlučivala za elegantne haljine, drugi bi se put pojavila u izazovnoj suknji, no uvijek je težila isticanju svoje vitke i iznimno ženstvene figure koju je stekla zahvaljujući baletu.

Katkad se čini da je svoje outfite namijenjene scenskom nastupu rado nosila i u drugim prigodama, no, s godinama je shvatila da ih treba ostaviti tamo gdje im je i mjesto - na pozornici i okrenuti se decentnim stylinzima i elegantnoj ženstvenosti. Mate Rončević, njezin stilist i PR, ističe da su uspješno pronašli modnu ravnotežu, a ona se nalazi u minimalizmu. Danas Jelena rado bira jednostavne i oštre linije, a za crveni tepih i društvena događanja najčešće je to dizajn s domaćim potpisom koji joj izvrsno pristaje.

Međutim, privatno pjevačica voli udobnost pa prednost daje trapericama, casual čizmama i džemperima, no ono čega se nikad ne odriče njezina je damska strana - kad nije izražena odjevnom kombinacijom, naglasi je kroz modne dodatke ili svoje ženstveno držanje. Dokaz njezine modne evolucije možemo tražiti i u tome što je "sazrela" u naglašavanju seksepila. Pripijene minice zamijenile su suknje pencil kroja dužine ispod koljena, "plastične" materijale oni koji odaju dojam raskoši, a naglasak je s dekoltea pomaknut na ramena - barem nam je prošla godina pokazala koliko to može izgledati zavodljivo, a istovremeno decentno!

Iako još uvijek ne zaslužuje peticu za cjelokupan stil, njezino modno i stilsko odrastanje ono je čemu treba dati odličnu ocjenu te s nestrpljenjem očekivati iduće kombinacije s kojima će se polako upisivati na listu bolje odjevenih Hrvatica.

 

Ovakva jednostavna elegancija Jeleni najbolje pristaje. Bijela bluza vječan je komad u ormaru, a takva se klasika odlično uklopila s kožnom pencil suknjom s trendi detaljima - patentnim zatvaračima koji imitiraju džepove. Birajući pismo torbicu išla je na sigurno, a pogled privlače ove statement cipele, zanimljive jer su prozirne, tek s bijelim detaljem na špicu.

Iako smo je navikli gledati u damskim haljinama i seksi suknjama, odlično joj stoji i rokerski chic. Jelena je svjesna da crna boja nikad ne može izgledati dosadno i da su detalji potrebni da bi se postigao trendi izgled. Sako s tankim resicama, choker ogrlica i remen s efektnom kopčom dobitna su kombinacija, a baršunastim bordo sandalama dodala je dašak boje, a stylingu dala elegantnu notu.

Vitku figuru najbolje je istaknuti haljinom pripijenom uz tijelo. Međutim, tanka je granica između damskog i vulgarnog izgleda, a pjevačica vrlo dobro zna gdje je pa bira damski model dužine do koljena, a umjesto dekoltea, naglašava ramena. Kad je haljina ovako upečatljiva, nakit uistinu nije potreban, već je dojam pojačala cipelama - Jane bow model Saint Laurenta odličan su izbor!

Događanja koja iziskuju dress code nisu rezervirana samo za svečane haljine, već zna da se glamurozan izgled može postići i u hlačama. Međutim, tad se naglasak stavlja na materijal i kroj, a ima li što elegantnije hlača trapez kroja napravljenih od baršuna, osobito u bordo boji? Sako istog materijala i iste boje pun je pogodak, a takva kombinacija ne treba nikakve modne dodatke, već samo decentu šminku i jednostavnu frizuru.

U posljednje vrijeme ne može se ne primijetiti promjena na bolje u njezinu odijevanju, a to dokazuje i svojim stylingom za nastup prije nekoliko godina. Tad se odlučila za odjevne komade koji se ne kombiniraju zajedno, bez obzira na to što je riječ o scenskom nastupu. Pripijenu zlatnu minicu spojila je s prozirnom majicom cvjetnih detalja i s dekolteom, a odlučila se za cipele koje ni bojom ni materijalom ne odgovaraju ostatku kombinacije.

S vremenom je naučila da se seksepilnost može pokazati i na drugačije načine, no nije oduvijek toga bila svjesna. Za jedan ljetni nastup odabrala je pripijenu haljinicu. Iako je uzorak vrlo zanimljiv, njezina mini dužina i dekolte ne idu zajedno, a materijal od kojeg je načinjena nije najzahvalniji. Pohvala ide odabiru cipela, no bile bi primjerenije drugom outfitu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".