Modni dvojac - jedan + jedan

FOTO: twins by begović i štimac, Pixsell FOTO: twins by begović i štimac, Pixsell FOTO: klisab, Pixsell FOTO: klisab, Pixsell FOTO: kralj&krajina, Pixsell FOTO: kralj&krajina, Pixsell FOTO: Pixsell, vuletić+hortig FOTO: Pixsell, vuletić+hortig
Iako domaća modna scena vrvi od mladih modnih dizajnera, nama su za oko zapeli oni koji inspiraciju i kreativnost lakše pronalaze udvoje.
Vidi originalni članak

Twins by Begović i Štimac

 Nakon dvije sezone volontiranja i sudjelovanja u organizaciji Cro-A-Portera, dvojac Damir Begović i Domagoj Štimac dobio je poziv od Viktora Drage da sudjeluju na 21. Cro-A-Porteru. Svojim prikazivanjem na tom modnom događanju publiku su iznenadili zanimljivom kolekcijom koja je bila inspirirana Afrikom. Brand TWINS tada je prvi puta primjećen, a njihov dizajnerski talent je izgleda odskakao dovoljno da bude i nagrađen. Publika je, naime, kolekcijom bila toliko oduševljena da im je ona donijela i nagradu u kategoriji najboljih mladih dizajnera. Bilo je to 2013. godine. Kolekcijama koje su uslijedile, idućih nekoliko sezona, pokazali su da se vode geslom “more is more” što kod naše publike itekako pali. Ovi kreativni momci su prvu, a i sve sljedeće kolekciju sašili sami što je za svaku pohvalu, posebno ako znamo da se one uvijek sastoje od gotovo četrdeset modela. Od utjecaja Afrike preko kolekcija inspiriranih Twainovim “Kraljevićem i prosjakom”, kaubojima i Indijancima i onih tradicijom poput krizmanih običaja u Slavoniji, čini se da je pred dvojicom još uvijek studenata, uspješna budućnost u modnom svijetu. “Tek smo počeli osvajati hrvatsko tržište i pričekajte, nije nam još dosadilo. Ima vremena. Naravno da se jednog dana vidimo kako predstavljamo u svjetskim modnim metropolama ali sve u svoje vrijeme”, kažu.

Klisab

 Nakon pobjede na Portanova Fashion Incubatoru i uspješne debitantske kolekcije “Exordium” 2014., dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić nastavljaju karijeru na pisti Cro-A-Portera prikazavši kolekciju naziva “Two”. U njoj ostaju vjerni već prepoznatljivom rukopisu koji čine avangarda, dorađene tkanine i vlastiti nakit, što razvijaju ne samo na drugi, nego na drugačiji način. U prvoj kolekciji za zaštitno lice izabrali su pjevačicu grupe Pavel, Antoniju Matković Šerić, dok su u drugoj to bile modne urednice i novinarke. Sada se službeno zovu Klisab, a svoj put otpočetka vode u kontroliranim uvjetima.

Kralj & Krajina 

 

 Ana-Marija Kralj i Mirjam Krajina svoje kolekcije već nekoliko godina predstavljaju na domaćim tjednima mode. Dizajnerice koje se kriju iza imena Kralj & Krajina spojio je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, a njihove su kolekcije prepoznatljive po kombiniranju strogih krojeva, umjetnog krzna, metalnih zatvarača te nježnih i prozračnih materijala. Dvije njihove dosadašnje kampanje slave ljepotu jednostavnosti i ženstvenosti. Koristeći tek mali dio spektra boja, ovaj ženski modni dvojac na dobrom je putu da postane miljenik publike.

Vuletić + Hortig

Petra Vuletić i Saša Hortig također su pobjednici Portanova Fashion Incubatora u Osijeku, ali onog 13. po redu. “Do suradnje između nas kao kreatora došlo je spontano jer volimo iste stvari”, objasnio je Saša ovo kreativno spajanje čiji akteri trenutačno dovršavaju školovanje. Odjeća brenda Vuletić+Hortig izrađena je od industrijskih materijala, poput neoprena, industrijske mreže i reteksa, pa se lako prilagođava tijelu i podjednako dobro funkcionira na ženama i muškarcima te se svaki komad lako pretvara u neki drugi.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".