Modni dvoboj saborskih zastupnica: Koja je pogriješila, a koja apsolutno pogodila?

Dubravka Prpić Znaor prokomentirala je kombinacije Marije Puh i Dragane Jeckov
Vidi originalni članak

Jesen se ušuljala i u saborske klupe pa su zastupnice izvadile odjevne komade za prijelazno razdoblje. Zamolili smo novinarku i modnu savjetnicu Dubravku Prpić Znaor da prokomentira odjevne kombinacije dvije saborske zastupnice. 

Marija Puh odabrala je baršunastu haljinu, a Prpić Znaor je rekla:

Pliš je jedan od onih tekstila koji imaju neko svoje specifično ponašanje – svaki nabor još više se ističe, a kad grli figuru, on je također dodatno naglašava. Mala crna haljina u ovoj varijanti obično je večernji izbor, upravo radi glamuroznog dojma kojeg fura.

Modna savjetnica kaže kako je za ozbiljne, poslovne prilike pliš bolji na ovratniku ili na torbi jer je na čitavoj haljini previše. Dodala je:

Mora biti dobro krojen, odnosno ne se „povlačiti“ po tijelu jer daje suprotan efekt od željenog, onog dobrog! Dakle, danju je bolje držati se plišanog minimalizma, a navečer – samo naprijed.

Što se tiče odabira čizama, model u crnoj boji logičan je odabir, no noga bi finije izgledala u glatkom modelu, nego ovakvom. Iako je to trend, ne znači da je okej jer na trendove treba gledati s rezervom. 

Zastupnica Dragana Jeckov zna da je jednostavnost ključ uspjeha. Dubravka Prpić Znaor kaže kako to vrijedi i za haljine koje imaju poslovni predznak:

Blijeda nijansa idealna je za svaki dan, a ovdje je ujedno riječ o kroju koji je uzak, no ne previše, već baš taman. Haljina koja prati liniju tijela i sitne detalje na ovratniku: dobar je to, decentan stilski moment. 

Prpić Znaor dodala je da plavuše u nekim nijansama mogu izgledati "ispravno", no ovdje je riječ o dobrom odabiru jer tekstil ima dinamičnu teksturu pa nije sve tako obično. Za razliku od Puh, Jeckov je pogodila s odabirom cipela: 

Salonke u nijansi kože uvijek su adut dobrog poslovnog minimalizma.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".