Modni brend Loewe prozvan zbog kolekcije koja izrazito podsjeća na uniforme koncentracijskih logora

Španjolski modni brend Loewe prozvan je zbog posljednje kolekcije koja sadrži odjevne komade koji pokazuju izrazitu sličnost s uniformama koncentracijskog logora
Vidi originalni članak

Diet Prada, anonimni kritičarski duo, prozvao je luksuzni madridski brend Loewe na Instagramu ukazujući na to da su hlače i košulja na prugice iz nove kolekcije inspirirane Williamom De Morganom gotovo identične outfitima milijuna Židova koji su ih morali nositi u logorima tijekom Drugog svjetskog rata. 

- Ne možemo vidjeti ništa osim uniformi iz koncentracijskih logora u ovom kompletu od 1840 dolara iz @loewe William De Morgan kapsule, kolekcije koja nastoji 'uhvatiti slobodu mašte'. Nije ostalo puno mjesta mašti kad je postignuti look tako nevjerojatno uznemirujuć - piše Diet Prada, a s tim su se u komentarima složili i pratitelji čudeći se kako to iz cijelog Loewe tima nitko nije uočio. 

Loewe je proizvod vrlo brzo uklonio sa svoje stranice nakon što je The Post tražio njihov osvrt na novonastalu situaciju i referirao se na novu izjavu na Instagram priči brenda. 

- Usmjerena nam je pozornost da se jedan od naših lookova u magazinu može pogrešno protumačiti kao referiranje na jedan od najstrašnijih trenutaka u povijesti čovječanstva. To apsolutno nije bila naša namjera i ispričavamo se svima koji su možda pomislili da nemamo sućuti prema tim uspomenama. Odjevni komadi su uklonjeni iz naše ponude - napisali su iz brenda. 

Prije nego su odjevne komade povukli sa stranice, Loewe je opisao prugastu crno-bijelu košulju kao 'jaknu inspiriranu radnom odjećom s džepovima, krojenu od izdržljivog pamuka, s Loewe reljefastom kožnom zakrpom na prsima', a kako prenosi New York Post koji je screenshotao artikle dok su još bili u ponudi, koštala je 950 dolara.

Međutim, košulja je ipak rasprodana na modnoj shopping platformi Ssense. 

Loewe nije jedini brend kojemu se ovo dogodilo. Urban Outfitters i Zara također su bili prozvani u prošlosti zbog sličnih komada. Zara je povukla svoju prugastu pidžamu 2014., a UO je prodavao tapiseriju koja je nevjerojatno podsjećala na uniforme holokausta. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".