Modne olimpijke

Spektakularnim vatrometom otvorene su XXII. zimske olimpijske igre u Sočiju te neviđenom predstavom prikazana povijest Rusije. Ovoga puta nećemo se baviti sportom ili poviješću, već disciplinom u kojoj Rusija bez sumnje ima vrlo utrenirane predstavnice koje svojom izvedbom konkuriraju ostalima u ovoj disciplini. Naravno, govorimo o modi, skupim dizajnerskim komadima i stilu odijevanja koji je obišao svijet, punio stranice časopisa te bio i ostao glavna tema u kuloarima. Glavne akterice i modne olimpijke svoga vremena koje stoje iza ovoga slavne su modne urednice, dizajnerice, uspješne poduzetnice i lijepe manekenke koje osvajaju javnost i modne fotografe na svakom koraku gdje god se pojave te su samim time postale predmet obožavanja i divljenja svih zaljubljenika u modu i dobar stil!
Vidi originalni članak

ELENA PRIMINOVA – Modna buntovnica

Elena Perminova prešla je težak put do slave. Veliko siromaštvo u kojem je živjela natjeralo ju je na dilanje droge, zbog čega je završila u zatvoru, a sve se promijenilo nakon što se udala za multimilijunaša Aleksandra Lebedeva. Danas je urednica magazina i za sebe bira samo ekskluzivnu odjeću, pa su joj najdraži dizajneri Marni, Rodarte, Prada, Proenza Schouler te Giambattista Valli.

MIROSLAVA DUMA – Ruska kraljica stila

Redovita je gošća svih modnih tjedana i ekskluzivnih druženja, a njezin stil obožavaju modni poklonici diljem svijeta slaveći je kao kraljicu najmaštovitijih kombinacija među trendsetericama. Mira Duma dolazi iz ugledne obitelji, kći je senatora Vasilaja Dume, a svoje je mjesto u modnim redovima našla kao urednica ruskog Harper´s Bazaara,  a sada uspješno vodi vlastiti modni portal.

JULIJANASERGEJENKO – Bogata dizajnerica

Svestrana ruska bogatašica ujedno je fotografkinja, stilistica, blogerica, povremeno manekenka te trenutačno tražena dizajnerica koja je svoj brend osnovala 2011. godine. Odjeća koju kreira zapravo odražava ukus moderne Rusije pomiješan s njezinom poviješću, a sama najčešće nosi impozantne suknje i dizajnersku odjeću koja uvijek dolazi s dramatičnim prizvukom.

DAŠA ŽUKOVA – Nevjesta u skupoj odjeći

Mlada i lijepa Daša Žukova supruga je milijardera Romana Abramoviča koji joj ispunjava sve želje. Međutim, to ne znači da Daša po cijele dane samo kupuje dizajnerske krpice i besposličari. Modni brend Kova&T, međunarodni centar za suvremenu umjetnost i časopis Garage samo su neki od uspješnih projekata koje vodi. Žukova se u kratkom vremenu uspjela nametnuti kao ruska ikona stila koja se odlično snalazi u modnim vodama. Što se tiče dizajnerske odjeće koju posjeduje u svom velikom ormaru, najviše uživa u kreacijama dvojca Rodarte i francuske modne kuće Balenciaga, ali i u ostalim dizajnerima čije novitete vjerno dolazi pratiti iz prvih redova najvažnijih tjedana mode.

ANA VJALICINA – Urbana trendseterica

Lijepa 25-godišnja ruska manekenka Ana Vjalicina poznatija je kao Anne V., koja je svoju slavu dijelom zaslužila naslovnicama u magazinu Sports Illustrated te zavodljivim hodom na modnoj pisti Victoria’s Secreta. Jedna od najtraženijih manekenki današnjice bivša je djevojka frontmena glazbene grupe Maroon 5 Adama Levina, a osim zamamnim izgledom, pozornost često plijeni i svojim odjevnim kombinacijama u kojima pohodi društvena događanja, tjedne mode i, naravno, koncerte. Ana je najvjernija casual i urbanom stilu, a kada bira dobitnu kombinaciju za crveni tepih, najčešće je riječ o uskim haljinama koje ističu njezinu vitku figuru, te vrtoglavo visokim petama.

NATALIJA VODJANOVA – Model s licem anđela

Natalija Vodjanova rođena je u Gorkom (danas Njižni Novgorod), kao djevojčica prodavala je voće na ulici te živjela u ruševinama. Kad je imala šesnaest godina, na ulici ju je zapazio jedan ruski fotograf. Ta djevojka plave kose i plavih očiju, gustih smeđih obrva i punih usana, ubrzo je dobila prve modne angažmane, počela snimati kampanje i postala jedan od najbolje plaćenih modela. Danas je majka troje djece, ali i velika humanitarka. Osnovala je zakladu Naked Heart, koja se brine za djecu i mlade u ruralnim prostorima Rusije. Vodjanovu najčešće možemo vidjeti u društvu poznatih ruskih prijateljica, Miroslave Dume, Julijane Sergejenko te Elene Perminove, s kojima redovito obilazi svjetske tjedne mode.

NASIBA ADILOVA – Vladarica stila

Iako u javnosti i nije toliko poznata, svojim stilom bez sumnje ostavlja neizbrisiv trag gdje god se pojavi. Adilova je inače razvojna direktorica internetskog portala koji vodi Miroslava Duma, s kojoj, osim posla, dijeli jednaku ljubav prema skupoj, dizajnerskoj odjeći i stilu kojim osvaja velike modne metropole. Sudeći prema njezinim stilskim izdanjima u kojima je često viđena na društvenim događanjima i modnim revijama, Adilova najviše uživa u slojevitom odijevanju, ‘oversize’ kaputima te čistim linijama. Njezina omiljena boja bez sumnje je bijela, ali uživa i u zemljanim tonovima, koje nerijetko zamijeni uzorcima.

SAŠA PIVOVAROVA – Princeza s modne piste

Lijepa mršavica Saša Pivovarova jedno je od najpoznatijih lica s modnih pista koje modni dizajneri i publika jednostavno obožavaju, a često je krasila i naslovnice, kampanje te editorijale u kojima se odlično snalazi. Ne začuđuje stoga što je zaštitno lice talijanske modne kuće Prada bila čak sedam puta, a krasila je i naslovnicu magazina Vogue. Iako je u editorijalima i na modnim pistama najčešće viđamo u zavodljivom, ženstvenom i elegantnom izdanju, Saša je privatno prava grunge djevojka koja uživa u skupim dizajnerskim komadima crne odjeće. Prije nekoliko godina okušala se u dizajniranju te predstavila liniju spavaćica za brend Gap.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".