Modna savjetnica o outfitima zastupnica: Odabir boje je dobar, no jedan detalj ipak treba promijeniti!

Puh je odabrala boju lososa, a Čikotić apstraktni uzorak
Vidi originalni članak

Na današnjoj saborskoj sjednici vidimo kako se proljeće polako "ušuljalo" i u ormare saborskih zastupnica pa su Marija Puh i Sonja Čikotić pokazale stylinge u skladu s toplijim danima. 

Zamolili smo urednicu i modnu savjetnicu Dubravku Prpić Znaor da prokomentira kombinacije dviju zastupnica. 

Za kombinaciju koju je odabrala Marija Puh, odnosno za boju lososa kaže da je jedna od onih koje odlično izgledaju u total look kombinaciji, a pritom podsjećaju na boju godine 2019. po izboru Pantonea - living coral

Pratila gospođa Puh trendove ili ne, izabrala je dobru boju za kostim kojemu bi odgovarala i jednostavna bijela košulja. Svakako predlažem jednostavnije štikle, umjesto širokih čizmica. Kostim je dio power dressinga, a kontrast koji ovdje vidimo, crno plus nježna boja lososa, dodatno pojačava dojam ozbiljnosti. Jer crna će uvijek situaciju učiniti strožom, to je njezin karakter, naročito u poslovnim i političkim situacijama.

Prpić Znaor predložila je druge rukave na košulji jer ovi previše strše iz sakoa.

- Taj detalj nije loš, no ipak je bolje kad orukavlje strši par centimetara, tek toliko da se nagruvaju, kaže savjetnica. 

Za styling Sonje Čikotić kaže da je lagana bluza lijepa, naročito ovako nježnog, apstraktnog motiva, no ovdje je pomalo nabrana, napuhnuta, vjerojatno radi kroja hlača odnosno visokog struka:

Dakle, ili bluzu u hlače ili model hlača s uskim krojem oko struka. Hlače su moderne, dobrog kroja, na njih idu i ove čizmice, kao i salonke s visokom potpeticom. Dozu poslovnosti dao bi klasičan sako, no ne mora nužno biti crni, već može i neki svijetlo sivi ili pastelni, da se slaže s bluzom, a opet nije pretežak za kombinaciju.

Dodala je da crno odijelo ili kostim daju silueti na vizualnoj "težini", a mogu dati i dojam umora, ali svijet poslovnog odijevanja je mjesto koje to podnosi.

- Ipak, uvijek bih predložila odabir nijanse koja daje dozu stilske energije i svježine, kaže Prpić Znaor.

 

Stil Kolinde Grabar Kitarović u zadnje je vrijeme prilično napredovao... Kako se vama čini? Analizu stručnjaka pročitajte ovdje.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".