Modna savjetnica o outfitima sa sučeljavanja: 'Kolinda podsjeća na Melaniju, a Đapić je sav staromodan'

Sinoć je održano sučeljavanje kandidata za predsjednika RH. Internet bruji o Đapićevoj kravati koja kao da je iz nekog prošlog stoljeća, a Kolindu uspoređuju s prvom damom SAD-a
Vidi originalni članak

Naravno da političari smiju, dapače poželjno je, reciklirati kombinacije jer time šalju poruku štedljivosti, započinje naša modna savjetnica Dubravka Prpić Znaor.

- Svi ćemo se kolektivno podsjetiti koliko ovaj plavi kostim podsjeća na onaj Melanije Trump, kojeg je predsjednica već nosila u više političkih prigoda. Opet ću spomenuti da su volani na rukavima suvišni, obla je kragna čisto dovoljna doza ženstvenosti, dok je plava boja uvijek dobrodošla – ona je simbol odgovornosti, povjerenja, poslovnosti, čak i u ovoj pastelnoj varijanti - objašnjava Dubravka. 

Komunikacija odijevanjem u ovakvim je trenucima ključna, pod čiji utjecaj posebno padamo kad program stavimo na „mute“ dok su reklame i zaboravimo opet pojačati zvuk, naglašava modna savjetnica.

- Odijevanje je dio poruke koju političari šalju svakim svojim istupom te bi trebali koristiti moć stylinga kako bi imali kontrolu nad komunikacijom. Osim toga, na naj način bi otkrili da poštuju sebe, ali i publiku, odnosno nas birače koji im dajemo svoj glas. Nesvjesnost te činjenice da je odjeća komunikacija nerijetko dovodi do starinskog izgleda i loših modnih detalja. Primjer je kravata Ante Đapića koja ne samo da je staromodna krojem, već i uzorkom. Zastario je čitavi outfit, a poruka je - nespremnost za promjene i nove ideje, konzervativnost i življenje u prošlosti.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".