Đurđa Tedeschi ikona je stila i u sedmom desetljeću života

Iako ima već preko 70. godina, Đurđa Tedeschi slovi za jednu od najbolje odjevenih Hrvatica, a svojim stilom ne prestaje oduševljavati ni strane medije.
Vidi originalni članak

Čak je i najutjecajniji modni časopis na svijetu Vogue zapazio je njezin stil, a umirovljena sutkinja Đurđa Tedeschi redovito se svojim osebujnim stilom nalazi na listama najbolje odjevenih Hrvatica. Iako je prešla 70. godinu, to je ne sputava od uživanja u modi pa svako njezino pojavljivanje u javnosti znači i pozitivne kritike modnih stručnjaka, ali i svih ostalih zaljubljenika u modu. 

Njezino odijevanje ne slijedi trendove, već se opisuje avangardnim, a među omiljenima dizajnerima svakako su japanski Yamamoto te Comme des Garcons. Što se tiče boja, najčešće je riječ o monokromatskoj paleti, a najzanimljiviji su svakako oblici i materijali. Oni su uvijek "dekonstruirani", a poznato je i da rado prepravlja odjeću staru i po 20 godina. Njezin ormar izvor je inspiracije, a skriva robu talijanskih i francuskih dizajnera, ali i mnoštvo ekstravagantnih šešira, koji su ujedno i njezin zaštitni znak. Tu su i neizostavne rukavice, robusne čizme, zanimljive torbe, a stilom pokazuje da su godine zaista samo broj te da je dobar stil, koji ne robuje trendovima, uistinu vječan. I dok je naglasak uvijek na odjevnim komadima, u šminkanju ostaje vjerna smeđem ružu, dok već godinama njeguje identičnu frizuru.

Ovakva avangarda može biti jedino preslika karaktera, a svojim stilom pokazuje da je riječ o snažnoj i modernoj ženi nepokolebljivog karaktera. 

Da ne prati trendove, već ostaje vjerna svom stilu pokazala je i na glamuroznoj proslavi 70. obljetnice British Councila kad se pojavila u dugačkoj baršunastoj haljini koja je u struku stegnuta mašnom. Iako bi mnogi smatrali da je mašna dovoljan detalj, gospođa Tedeschi kombinaciji je dodala i čipkaste rukavice te neobičan šešir koji materijalom odgovara haljini.  

Na otvorenju izložbe "Osamdesete: slatka dekadencije postmoderne" zablistala je u jednom od ekstravagantnijih izdanja. Na crne čizme na vezanje obukla je jednostavnu midi haljinu koju je podigla detaljima. Poglede je definitivno privukla zanimljivim lakiranim komadom koji je istovremeno imao funkciju kragne i "ponča", ali i čupavim šeširom te elegantnim crno-zlatnim rukavicama.  

 Za crveni tepih odabrala je neobičan ljubičasti kombinezon koji je uparila sa svilenim kimonom upotpunjenim resicama, neobičnim šeširom i prozirnim rukavicama.

Nije teško pretpostaviti koji su šešir i cipele gospođi Tedeschi omiljeni. Celine haljinu uparila je s cipelama koje podsjećaju na one plesne te šeširom neobičnog oblika i vrećastom čipkastom torbom.  

Zajedno s još jednom modnom divom, Josipom Lisac, pozirala je na premijeri predstave "Pad" te pokazala da odlično nosi mladenačke komade. Kratku je jaknu uparila s minimalističkom elegantnom suknjom, a točka na i bili su kožna torba koja izgledom podsjeća na ruksak te cipele na vezanje s upečatljivom petom.  

Trendi traperice, upečatljive cipele i majicu u istom tonu upotpunila je neizostavnim šeširom i odvažnim naočalama te pokazala da se odlično snalazi i u situacijama koje ne zahtijevaju dress code, već casual varijantu. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".