Modna čarolija u istarskom masliniku: Predstavljena IKona, kolekcija koja slavi ljepotu stvarne žene

Krie Design, Marijana Batinić i Iva Gradišer predstavile su kolekciju IKona, čija je odjeća namijenjena ženama različitih građa, s ciljem da osoba nosi odjeću, a ne odjeća osobu
Vidi originalni članak

Kasni ručak u istarskom masliniku, s pogledom na more i opuštajućom glazbom u pozadini, već sam po sebi zvuči idilično, a kad se tome pridoda i doza mode i ugodno društvo, dobar je provod zajamčen. Upravo se takav spoj prekrasne prirode, vrhunske estetike i ženske ljepote dogodio u masliniku Ol Istria, najvećem u ovom dijelu Europe, s čak 65 tisuća stabala.

U čarobnom je ambijentu predstavljena IKona, modna kolekcija nastala kao rezultat suradnje dizajnerice Kristine Burje, voditeljice Marijane Batinić i stilistice Ive Gradišer.

Tri dame izvrsnog stila surađuju već godinama i pripremaju Marijanu za brojne televizijske projekte i javne nastupe. Tako se rodila i ideja o još jednoj suradnji, i dalje modnog karaktera, no malo drugačijeg. Poželjele su napraviti nešto više, ali i nešto za druge žene. Rodila se IKona, kolekcija čije ime simbolizira modnu povezanost tri različite žene koje imaju isti modni cilj. Slova I i K u imenu označavaju Ivu i Kristinu, dok je “ona” Marijana, odnosno svaka druga žena koja će kolekciju nositi i u njoj se osjećati sigurno, slobodno i samouvjereno te nositi laskavu titulu ikone stila.

- Moj dizajn mora imati dublju poruku, mora biti glasniji od trenda. Upravo to pruža IKona, naša kolekcija s pričom. S obzirom na to da iza nje stoji prava žena, Marijana, ona automatski postaje još relevantnija i autentična. A to je divno - rekla je Kristina Burja, dizajnerica iza brenda Krie Design.

U intimnom okruženju maslinika, publika je dobila mali uvid u kolekciju, a ženskom druženju u Istri prisustvovale su velike zaljubljenice u modu, ali i prekrasnu Istru. Tako su u jedinstvenom ambijentu maslenika, pogledu na more, spektakularnom zalasku, ali i ukusnim zalogajima i vrhunskim vinima Vina Laguna, među ostalima uživale Indira Levak, Franka Batelić, Ana Begić Tahiri, Sonja Kovač, Anita Dujić i Lidija Lešić.

Uzvanice su imale priliku vidjeti nekoliko svevremenskim komada namijenjenih ženama različitih građa, a mnoge su oduševljene činjenicom da je odjeća nosiva na različite načine. Svaka od tri kreatorice IKone u kolekciju je unijela dašak sebe i svoje osobnosti pa je IKona zapravo rezultat tri priče prožete osobnim iskustvima i estetikom.

Marijana Batinić na predstavljanju je nosila jednu od haljina iz kolekcije, a sretna je jer se osjećala potpuno svoja. Tako odjeća nije nosila nju, nego ona odjeću, što je i temelj dobrog stila.

- S nestrpljenjem sam čekala lansiranje ove priče i osjećam veliku odgovornost. Između mene i publike postoji povjerenje, a ako iza nečega stojim sa svojim imenom, to mora u potpunosti biti usklađeno s mojom estetikom - ispričala je Batinić o kolekciji koja slavi ljepotu stvarne žene i dodala da će se ostatak kolekcije moći pronaći u Krie Design boutiqueu.

Poveznica dizajnerice Kristine Burje i voditeljice Marijane Batinić stilistica je Iva Gradišer koja je cijelu modnu priču stilski uobličila.

- Moja je uloga u cijelom projektu bila uskladiti Marijanin modni stil s kreativnom vizijom Kristine Burje. Odabir kvalitetnih materijala i boja bio nam je imperativ. Važna nam je i multifunkcionalnost odjeće. U današnje vrijeme konzumerizma, zadovoljna sam postignutim jer je riječ o komadima koji su, uz manje preinake i modne dodatke, nosivi u različitim prilikama. Lako se mogu modificirati i prilagoditi različitim tipovima žena - ispričala je Iva.

Burja je još jednom potvrdila kako njezin dizajn ima dublju poruku pa je maslinik s nepreglednim nizom stabala vidjela kao idealnu scenografiju za modne poruke o važnosti očuvanja prirode, njezinih ljepota, kao i o stvaranju odjeće prema kojoj osjećamo povezanost.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".