Modna avantura u Los Angelesu ili nije sve onako kako se čini

S obzirom na tako raznoliku populaciju i obilje dizajnerske robe sa svih krajeva svijeta ne postoji trend koji ovdje nije bio prisutan, ali i dalje je Europa mjesto gdje je stil urođen , gdje se on ne kupuje već se živi...
Vidi originalni članak

Moje prvo jutro u LA je izgledalo u potpunosti nestvarno. Probudila sam se, a pogled mi se pružao ravno na kultna slova HOLLYWOOD i obronke gorja Santa Monica , a kada sam se nagnula kroz prozor i pogledala na ulicu pločnik su krasile velike zvijezde, dok je preko puta ponosno stajao slavni Chinese Theatre i Dolby Theatre gdje se održavaju brojne premijere. Naime, spavala sam na Hollywood Boulevardu, u povijesnom hotelu THE HOLLYWOOD ROOSEVELT , na samoj stazi slavnih. Odličan prizor za početak dana i stjecanje dojmova o ovom poznatom gradu.

Neobično je biti na mjestu o kome sve znam i uz koje sam na neki način odrasla , koje me pratilo kroz bezbroj filmova i tv serija i stvorilo mi u podsvijesti sliku o tom gradu, njegovoj veličini, ljepoti i sjaju.

Naravno kao što sam se uvjerila mnogo puta u životu, stvari nisu onakve kakvima se čine i to je upravo i bio prvi dojam koji je Hollywood ostavio na mene.

Kao prvo sve je malo, puno manje nego što sam zamišljala. Sve liči na kulise nekog dobrog filmskog seta i imaš osjećaj da iza pročelja zgrada nema ničega... Sama staza slavnih, teatar i ostali glavni sadržaji koncentrirani su na vrlo kratkoj udaljenosti, zgrade su normalne visine i sve podsjeća na ulicu nekog puno manjeg mjesta od Los Angelesa.

Također na ovoj lokaciji o modi i modnim izričajima praktički ne mogu ni govoriti, sve je prepuno turista u "havajke-tshirt stylingu" i domaćih hispanoamerikanaca koji užurbano cirkuliraju obavljajući dnevne poslove.

 Ne mogu ni zamisliti sjaj starog Hollywooda iz doba kada je u hotelu u kojem sam odsjela živjela Marylin Monroe, kada su gosti ovdje bili Charlie Chaplin, Ernest Hemingway i cijela elita kultnih glumaca i glumica..

Naravno, Amerikanci dobro znaju koliko je to doba bilo intrigantno i odlično igraju na tu kartu. Tako je bilo vrlo zanimljivo navečer posjetiti jedan od kultnih Hidden barova, u koji po uzoru na doba prohibicije kada je alkohol bio strogo zabranjenne možeš samo tako ući. Kada i stigneš tamo, da bi dojam bio potpun , bar je uistinu skriven. Tako da sam s društvom, u njega ušla kroz  stari ormar ugrađen u zidu. Iza "čarobnog" ormara dočekala nas je genijalna zabava, odlična glazba uz nastup plesača. U toj vrvi raznih ljudi, primijetila sam stil koji (ovdje uglavnom hispanoamerikanke) njeguju. Radi se o Kardashian modnom izričaju i to ne samo u odjeći već i u fizionomiji. Znači osim golog pupka i pencil suknje obavezni modni dodatak je i što veća stražnjica.

Prvo nisam vjerovala da to može biti istina, ali nekoliko dana kasnije večerala sam na Manhattan Beachu s dragom prijateljicom Kristinom Prišč i njenim zaručnikom Ivicom Zubcem, koji igra u LA Lakersima, a koji su mi ispričali svoje dojmove. Naime, osim sporta koji im je fokus, tu dolazi i popratni sadržaj kroz modu i outfite igrača i njihovih boljih polovica... Tako da mi je Kristina potvrdila da u LA vladaj "Kardashian stil" - kič, spajanje nespojivih boja i dizajnerskih noviteta i da su mnoge od tih stvari kod nas bile popularne prijašnjih godina.

Ono što me oduševilo bila je vožnja od Hollywooda Sunset Boulevardom do Beverly Hillsa. I sada kada se sjetim u glavi mi zasvira Driving down the boulevard... Ovo je već bio LA iz filmova i s obzirom na to da je sljedeća stanica bila vila na Beverly Hillsu dojam je bio potpun. Vila se nalazila u tako poznatom susjedstvu da su se u neposrednoj blizini prodavale mape na kojima je označeno tko živi u kojoj kući, a grupe turista su kružile u minibusevima s vodičem koji ih je informirao ispred čije kuće upravo prolaze i u čiju visoku ogradu upravo gledaju, što mnogi na žalost skupo plate.

Mi smo imali više sreće jer nas je ugostio poznati glazbeni producent Wayne Kao koji je bio domaćin GFW u LA-u. Vila je naravno prekrasna i izgleda upravo kao u filmovima te smo uživali na bazenu i popratnim sadržajima. Navečer smo prisustvovali Cocktail partiju dobrodošlice gdje su bila i neka poznata lica iz svijeta filma i mode,  odjevnim kombinacijama prevladavali su crni komadi, vrlo jednostavni, tako da smo moje prijateljice koje su putovale sa mnom i ja, odjevene u Krie Design iskakale iz mase, stilom i detaljima. Ljudi su tamo otvoreni, kažu kad im se nešto sviđa, tako da sam te večeri dobila brojne komplimente za svoj rad. To mi mnogo znači, pogotovo kad rezultira poslovnom ponudom.

Kada pričamo o modi i LA-u neizostavan je Rodeo Drive, legendarna shopping ulica prepuna dizajnerskih kuća, skupih automobila i šarmantnih palmi... Sve podsjeća na scene iz Pretty woman i djeluje istovremeno poznato(iz filmova) i nestvarno. Ona također nije dugačka koliko sam očekivala ali zapravo jest ono što sam očekivala, odiše luksuzom koji si ne mogu svi priuštiti, i zato je tako omamljujuća.

Osim Rodeo Drivea mjesto prave mode postao  je Fairfax Blvd, sa street brendovima i Pop up dućanima... Iako domaćini kažu da je Melrose bio IN mjesto 2000-ih te da je sada "cheap area" brze mode, mene su oduševili ljudi, atmosfera i simpatični restorančići te popularni"Catch" restoran na krovu s odličnim menijem i uistinu cool odjevenim ljudima..mjesto gdje možete sresti ljude poput popularne stylistice Rachel Zoe...

Moda u LA bi se mogla opisati kao nešto što se uistinu mijenja, od kvarta do kvarta, od stylinga na plaži do večernjih chic outfita na fashion mjestima i glamuroznim partijima. S obzirom na tako raznoliku populaciju i obilje dizajnerske robe sa svih krajeva svijeta ne postoji trend koji ovdje nije bio prisutan, ali i dalje je Europa mjesto gdje je stil urođen , gdje se on ne kupuje već se živi...

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".