Mobil / Polimer: Modus otvorio izložbu u suradnji s Tekstilno-tehnološkim fakultetom

FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić FOTO: Antun Mlakić
Zadatak je bio izraditi mobile i predmete kružne ili kvadratne plošne forme od najlona sa zadanim intervencijama šivanja, doslikavanja, eksperimentiranja u raznim materijalima
Vidi originalni članak

Izložba radova studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta pod nazivom Mobil / Polimer otvorena je u zagrebačkom design storeu Modus.

- Studenti Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno – tehnološkog fakulteta dobili su mogućnost predstaviti svoje radove na novi način, u novom prostoru, u društvu poznatih svjetskih dizajnera i proizvoda visoke dizajnerske i estetske vrijednosti - navela je umjetnica i mentorica izložbe, izv.prof art. Koraljka Kovač Dugandžić, koja je također izložila svoje djelo.

Sudionici izložbe su Klaudija Curman, Ivana Furunđija, Laura Kalfić, Dorotea Kolatahi, Nora Pehar, Dubravka Prpić Znaor, Roko Stazić, Lucija Štajcer, Mateja Stipanović i Tea Šoštarić.

Zadatak je bio izraditi mobile i predmete kružne ili kvadratne plošne forme od najlona sa zadanim intervencijama šivanja, doslikavanja, eksperimentiranja u raznim materijalima u potrazi za novim likovnim, dizajnerskim, umjetničkim izrazom.

Zadan je bio i kolorit, kako bi radovi u prostoru djelovali kao dio neke zajedničke cjeline - tu su plavi tonovi, crna i bijela te eventualna boja iznenađenja, kao neki kontrast.

Radovi imaju i održivi moment, koji je posebno pozdravila dekanica TTF-a, Prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović.

- Uvijek se iznenadim koliko su naši studenti kreativni, što oni sve zapravo mogu napraviti. Ova tema je povezana i s kružnim gospodarstvom vezanom uz recikliranje. To je spoj i umjetnosti, dizajna, kreativnosti, ali i u smislu tehnologije vrlo vrijedan pristup - navela je Hursa Šajatović.

Radove je pratila i moodboard s konceptom, odnosno svaki je autor osmislio i svoju priču.

- Cijeli kreativni proces bilo je potrebno zabilježiti i kao art book u kojem je vidljiv moodboard, naziv kolekcije, koncept, razrada kolekcije i biografija. Studentice i studenti reagirali su na zadano, svatko u svom senzibilitetu, području interesa i ovisno o sklonostima eksperimentiranju, razvijajući ideje na kreativne i zanimljive načine. Tako je postignuta unikatna vrijednost svakog rada - ispričala je Koraljka.

Zajedničko postavljanje izložbe je novo, dobrodošlo iskustvo koje pokazuje da je uspostavljanje novih odnosa te razmjena i preklapanje kreativnih potencijala moguća i svima potrebna, dodaje Koraljka.

I Nina Fiolić, vlasnica Modusa, ponosna je na projekt koji je spremno pustila da se realizira u njezinom kultnom prostoru.

Naime, naglašava konstantnu potragu za kreativnim djelovanjem, a domaćim dizajnom ona podržava scenu na niz načina - da dizajneri uđu u neki prostor, da ostvare komunikaciju s njime te da se pripreme i za komercijalni aspekt na sceni.

Modus je poznat već dekadama kao zagrebački raj za one koji vole dobar dizajn s posebnom pričom, stoga je ovo jedna sasvim logična suradnja. Moguće da će se nastaviti kroz neke buduće projekte s TTF-om.

Izložba traje do 07. ožujka.

Odvjetnička vježbenica osvojila nas je smislom za modu: 'Prije sam nosila šareno, u zadnje vrijeme biram što klasičnije'
Njezin kaput pravi je statement komad: 'Volim sve životinjske uzorke i ne postoji niti jedan uzorak koji ne bih nosila'
Tako jednostavan, a tako efektan outfit lijepe prevoditeljice: 'Sve više naginjem sigurnijim, neutralnim bojama'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".