Mlada dizajnerica svoja je iskustva s majčinstvom pretočila u kreativnu liniju nakita

Prva kolekcija zove se 1 st 6 i sastoji se od šest unikatnih ručno izrađenih komada
Vidi originalni članak

Kada se mašta spoji s inspiracijom iz nove uloge koja je postala dio svakodnevnog života, rezultat je često vrlo zanimljiv i poseban. Dokaz tomu je novi brend nakita Cherry Dear koji je pokrenula mlada dizajnerica Ema Krot Turudić. Lijepu Emu neki pamte po uspješnoj manekenskoj karijeri koju je ostvarila tijekom pohađanja studija modnog dizajna. Kada su u njenom životu nastupili novi izazovi, među kojima se ističe majčinstvo, Ema je u dizajnu nakita pronašla je način za pričanje priča.

Majčinstvo je za mene novo iskustvo na koje me stvarno nitko nije mogao pripremiti. Pojavila se neka nova sreća, ali i strah. U svakom slučaju, osjećaji koje nisam mogla zamisliti, objašnjava Ema.

Nakit nije samo ukras. Često je podsjetnik ne nekoga ili nešto. Nosi svoju priču i prenosi se iz generacije u generaciju. Brend Cherry je novi na tržištu i želim mu dati priliku da sam nađe put i funkciju. Netko će u njemu pronaći značenje, a nekome će jednostavno biti lijep. I to je OK", istaknula je dizajnerica Ema Krot Turudić. U izradi koristi srebro, a u budućnosti planira koristiti i druge plemenite materijale te drago i poludrago kamenje. Ideja je bila napraviti lagan, ergonomski izrađen i zanimljiv nakit koji se može nositi svaki dan. Sama kolekcija nazvana je 1st6 i sastoji se od šest komada nakita: ogrlice, narukvice, prstena, privjeska i dvije vrste naušnica.

Znakovito, prva kolekcija od šest komada nakita inspirirana je s prvih šest mjeseci njezine nove životne uloge. Svi komadi su ručno izrađeni, a za tehniku izrade dizajnerica Ema Krot Turudić odlučila se za rertikulaciju, metodu obrade metala koja je nastala krajem 19. stoljeća u Rusiji. Riječ je o zanimljivoj tehnici jer nikad ne znaš što će se dogoditi i kako će nešto ispasti, a kada se materijal nakon zagrijavanja smiri, nastaje neponovljiva površina, pa tako ne postoje dva potpuno ista komada nakita. Cijene nakita kreću se između od 350 do 650 kuna i mogu se pogledati i kupiti na službenoj stranici brenda Cherry Dear i web shopa Etsy.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".